KulturaRadoznala Lola

Idete li na “Balet za nilske konje”?

Drage mame i tate, pozivamo vas da u subotu 24. septembra u 18 časova zajedno sa svojim mališanima dođete u Dom omladine. Tamo vas očekuje premijera “Baleta za nilske konje” u režiji Dragane Đedović, prema tekstu Vladimira Đorđevića. Draga je…

Sara Velaga

Drage mame i tate, pozivamo vas da u subotu 24. septembra u 18 časova zajedno sa svojim mališanima dođete u Dom omladine. Tamo vas očekuje premijera “Baleta za nilske konje” u režiji Dragane Đedović, prema tekstu Vladimira Đorđevića. Draga je ovu predstavu uradila kao dio ispitnog zadatka na Akademiji, predmet Pozorišna režija. Zajedno sa kolegama, studentima glume uradila je nešto što nije specifično za Akademiju. Kreirala predstavu za djecu.

Ono što je nama međutim specifično jeste sam naziv, koji spaja naizgled nespojivo, zato smo je pitali o čemu je zapravo riječ:

Radi se o nilskim konjima koji žive u cirkusu i bave se baletom, međutim imaju problema zbog poziva koji su izabrali. Najveće muke im zadaje njihov dreser, ali oni uspijevaju da se izbore za svoja prava.

circus

Dragana ističe kako predstave ima i akrobatske elemente, tako da vjeruje da bi mogla biti zanimljiva, pogotovo klincima. Dodaje kako je ovo i edukativni komad, jer na kraju govori o pravom i iskrenom prijateljstvu, ljubavi prema drugima.

Vrlo je važno da dječije predstave imaju dobru poruku, jer se one rade zbog djece i oni su najvažniji u toj priči. Predstave treba da edukuju klince i uče ih da zavole pozorište i redovno ga posjećuju.

Veoma joj je važna reakcija djece, jer je kako dodaje veoma teško raditi predstavu za djecu, a upravo zbog njihove iskrenosti voli raditi za njih. Čak i ako im se nešto ne svidi, Draga ohrabruje sve da to kažu, jer je cilj napredovanje i rad na izvedbi. Sva djeca starija od četiri godine mogu gledati ovu predstavu, a pristupačna cijena od dvije konvertibilne marke omogućava svima da je i posjete. Zato vas sve još jednom pozivamo da svojoj djeci učiniti vikend zabavnim, život sadržajnijim, a u ostalom i sebi. Dom omladine je odredište za vikend.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije