MjestaRadoznala Lola

Gdje trenira žena koja ima 70 godina? U Banjaluci! A možete i vi s njom!

Žene treće životne dobi, idete li na rekreaciju? Ne govorimo samo o onoj fizičkoj aktivnosti, već o pravoj mentalnoj higijeni. Niste baš zainteresovane. Ali, zašto? Dobro je malo “pročistiti misli”, odmoriti od svakodnevice, koja vam nije jednostavna ni laka. Odvojite…

Žana Gauk

Žene treće životne dobi, idete li na rekreaciju? Ne govorimo samo o onoj fizičkoj aktivnosti, već o pravoj mentalnoj higijeni.

Niste baš zainteresovane. Ali, zašto? Dobro je malo “pročistiti misli”, odmoriti od svakodnevice, koja vam nije jednostavna ni laka. Odvojite vrijeme samo za sebe. Udahnite duboko. Krećemo!

Nanbudo centar Banjaluka do kraja godine sprovodi projekat “Rekreacija žena treće životne dobi”, kako bi vam dao mogućnost da, kroz  sportsko-rekreativne aktivnosti, zadovoljite svoje biološke, psihološke i sociološke potrebe za kretanjem, da sadržajnije i kreativnije provedete slobodno vreme, čuvate i unapređujete zdravlje, održavate vitalnost, životni i radni optimizam. Takođe, ti divni nanbudisti pomoći će vam da održavate i unapređujete fizičke, funkcionalne i radne sposobnosti, da otklonite prijevremenu pojavu starenja i tako produžite aktivni radni vijek i kreativnost.

“Program je prilagođen ženama ove dobi, bez obzira na njihovu fizičku kondiciju i trenutno zdravstveno stanje. Takođe nije neophodno da imaju bilo kakvo iskustvo sa vježbanjem. Za žene poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i žene sa troje i više djece, rekreacija je besplatna, a za one koje nisu iz ovih kategorija program košta 30 KM mjesečno”, objasnio je “Loli” Saša Prnjaga, realizator projekta i profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

zene
Spremne ste? Evo još informacija. Vježbe će biti organizovane dva puta sedmično u fiskulturnoj sali Dječijeg doma “Rada Vranješević” u Ulici Filipa Macure 25 u Banjaluci. Nanbudisti vas na divne časove druženja i vježbe pozivaju ponedjeljkom od 20 časova i četvrtkom od 19.30.

Projekat je osmišljen da traje četiri mjeseca od 1. septembra do 31. decembra, vježbe dva puta sedmično traju po 45 minuta u grupama od po 10 žena. Nije neophodno da žene imaju bilo kakvo iskustvo sa vježbanjem niti kondiciju jer programi nemaju stepene težine kao što je na primjer početni, napredni ili nešto slično. Svaka nova žena može odmah da se uključi u kompletan program vježbi”, istakao je Saša.

Nanbudisti poručuju da, s obzirom na svakodnevni stres koji se negativno odražava na naše fizičko zdravlje, dolazimo do prijeke potrebe za izduvnim ventilom, taj izduvni ventil može da bude upravo primjena ovog modela rekreativnog vježbanja.

A sad nešto divno. Najstarija Banjalučanka koja je dio ovog fantastičnog program ima 70 godina. Da, dobro ste čule. Ona je na rekreacijama redovna čitavu proteklu deceniju.

Zato znajte da rekreativno vježbanje nije samo potreba, nego stil života. Hajde onda da taj stil dovedemo do savršenstva.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije