SimpatičnoZabavna Lola

Lovily kod Lole sa 5 preporuka za ljepši ponedjeljak

Ponedjeljku, dobro došao! Od kada pišem za Lolu, mnogo si ljepši. A nadam se da si tako i Lolinim čitaocima mrvu zabavniji. Zato, da pređemo na stvar – od jednog super korisnog sajta, preko lijepe muzike i inspiracije do najljepših…

Ljiljana Šipragić

Ponedjeljku, dobro došao! Od kada pišem za Lolu, mnogo si ljepši. A nadam se da si tako i Lolinim čitaocima mrvu zabavniji. Zato, da pređemo na stvar – od jednog super korisnog sajta, preko lijepe muzike i inspiracije do najljepših čokoladnih slastica na svijetu.

Veb-sajt: Unroll.me

Na Lovily je juče objavljena priča o 5 super korisnih i zanimljivih sajtova, ali nisam odoljela da ovu preporuku ne podijelim i na Loli jer je smatram zaista vrijednom. Dakle, riječ je o veb-sajtu koji rješava muku i dosadu nastalu nagomilanim inboksom vašeg mejla silnim njuzleterima na koje ste se prijavili, bilo namjerno ili slučajno. Naime, unroll.me izlistava sve pretplate (subscription) koje imate i omogućava da jednim klikom ukinete one koje su vam nepotrebne i dosadne, a sve šta traži od vas jeste da unesete svoju aktivnu mejl adresu. Hvala ljudima koji su ovo smislili!

unroll-me-lovily-preporuke

Facebook stranica: Nisam Tapir.

Ovo je jedna od onih super zanimljivih stranica na Facebook-u koje pratite za dozu kreativnosti, inspiracije i smijeha. Tapir je najprimitivniji kopitar koji se nije mijenjao i evoluirao milionima godina, pa se smatra i živim fosilom, a Nisam Tapir. je Ira koja je diplomirala animirani film u Zagrebu i koja se bavi autorskom i komercijalnom animacijom, ilustracijom, dizajnom (+ character dizajnom), kao i montažom. U nastavku možete vidjeti jedan od njenih radova sa glavnim junakom gore pomenutim tapirom, a za sve ostale posjetite njenu stranicu.

nisam-tapir-fb-page

Muzika: Bebe – Mi Guapo

Evo jedne lijepe priče. Sjećate se Omara i njegovih fotki balerina iz Njujorka o kojima sam pričala u prethodnoj Lovily preporuci na Loli? Neki dan je Omar postavio Insta Story sa nizom fotki i ovom pjesmom u pozadini. Zaljubih se u te 3 sekunde, toliko da sam mu poslala poruku sa pitanjem koja je pjesma u pitanju, zajedno sa pohvalama na račun rada, naravno. Odgovorio mi je vrlo brzo i zahvalio se za sve komplimente, a od tada se ova pjesma vrti u krug kod mene na plejeru. Lijepa je, obećavam.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UA0TZrF6_9Q]

Talenti: Slonče//Ružica Panić

Slonče je moj najdraži kreativac grada Banjaluke. A možda i šire. I to kažem bez trunke dileme. Iza brenda stoji Ružica Panić, djevojka divnog osmijeha, zanimljive harizme i velikog talenta. Njeni radovi su specifični, prepoznatljivi i stvoreni sa mnogo pažnje i ljubavi. Upravo zato sam u mnogo prilika baš njoj prepustila realizaciju poklona koje sam smislila najdražim ljudima. I svaki put je to zamišljeno napravljeno fantastičnije od svake moje predstave koju sam imala u glavi. Njene radove koji su u kategoriji nakita, oslikanih cekera, broševa i sličnih komada možete pronaći na Slonče stranici, a odnedavno postoji i stranica Ružica Panić, na kojoj se nalaze ilustracije (i brojni drugi radovi koji će se tek pojaviti potpisani njenim imenom) poput ove sa fotografije koja je mene oduševila, pa mi je slončica jednom prilikom poklonila. Moja Moon child ljepotica. Svaki dan me pogled na nju me smiri, inspiriše i nasmije.

ruzica-panic-slonce-lovily

Kuharica: Chocolat

Naslov je rekao sve. Riječ je o najčokoladnijoj knjizi ikada stvorenoj, a da stvar bude još bolja napisao ju je jedan od najslavnijih slastičara na svijetu – Eric Lanlard. Na moju adresu je stigla nedavno, a samo gledanje fotografija i čitanje recepata mi je bila dovoljna doza slatkog. Zamislite samo kako je još kada sve te čarolije koje je on kreirao napravite sami i probate. Oduševićete svoje nepce i očarati tuđa. I nikad vam neće biti dosta. Ako ne znate ko je Eric, izguglajte malo, sve će vam biti jasno, a onda ćete, ako ste čokoljubac kao ja, sigurno poželjeti Chocolat i u svojoj kuhinji.

A kako ta čokoladna zadovoljstva izgledaju?

Evo ovako:

eric-lanlard-chocolat

I ovako:

chocolat-cake-lanlard

A ako vas još nisam ubijedila, evo i ovako:

chocolat-eric-lanlard

P.S. Za narudžbu knjige sa besplatnom dostavom, klik ovdje.

Ok, sada prestajem. Čitamo se ponovo u ponedjeljak. A do tada slušajte Bebe, napravite nekakvu čokoladnu fantaziju od kolača i zavirite na lovily.net za neke malo detaljnije preporuke.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije