SimpatičnoZabavna Lola

Vjerovali ili ne, možete da hodate po oblacima

Vjerovali ili ne, ne radi se o magiji. Riječ je Salar de Uyuni, najvećoj slanoj površini koja se prostire na više od 4,500 milja u jugozapadnoj Boliviji. Nakon što su se dva jezera isušila, površina je iskorištena kako bi se formirala…

Sara Velaga

Vjerovali ili ne, ne radi se o magiji. Riječ je Salar de Uyuni, najvećoj slanoj površini koja se prostire na više od 4,500 milja u jugozapadnoj Boliviji. Nakon što su se dva jezera isušila, površina je iskorištena kako bi se formirala najveća slana površina. Isušivanjem tla došlo se do ogromnih količina soli iz planina koje okružuju područje.

cloudsOvo mjesto obezbjeđuje oko 50% litijuma, hemijske supstance u baterijama. Takođe stvara nevjerovatne prizore ljeti, jer ova slana površina postaje “najveće svjetsko ogledalo” reflektovanjem neba na svojoj površini, stvarajući privid da zaista koračate po nebu.

Ovaj svjetski fenomen i spektakl za oči, inspiriše mnogobrojne posjetioce, koji obožavaju fotografisanje na ovom mjestu. Instagram je prepun zadivljujućih fotografija, koje nas navode da mislimo kako naši koraci mogu dosegnuti visoko iznad zemlje, laganim hodom po oblacima.

12917867_1245993192096437_573600718_n

Ako i vi želite istražiti nova mjesta, zakoračiti u ovaj svijet koji vas vodi u nebeske visine pogledajte instagram i inspirišite se fotografijama ljudi koji su koračali po ovom velikom slanom plavetnilu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije