SimpatičnoZabavna Lola

Lovily preporukama protiv tmurnog ponedjeljka

Dan nakon izbora i dan kada su društvene mreže preplavljene vijestima, komentarima i podacima o svemu šta se dešavalo juče. Ako ste kliknuli na link i otvorili tekst u nadi da odmorite od svega toga – na pravom ste mjestu….

Ljiljana Šipragić

Dan nakon izbora i dan kada su društvene mreže preplavljene vijestima, komentarima i podacima o svemu šta se dešavalo juče. Ako ste kliknuli na link i otvorili tekst u nadi da odmorite od svega toga – na pravom ste mjestu. Ovdje nećemo o politici, ovdje smo da razbijemo tu izbornu lavinu.

Muzika: The Weeknd – Starboy

Najbolji lijek za svu onu mučnu političku propagandu koja je u prethodnom periodu dopirala iz svih zvučnika u gradu je dobra muzika, a baš u pravi čas voljeni The Weeknd je objavio novu stvar. Nisam sigurna da li je veći hit i novost pjesma ili ošišana kosa. Bilo kako bilo, biće da više nije najtalentovanija palma na svijetu. Sada je samo čovjek. A Starboy je baš ono šta u glavi dobijete kada spojite Daft Punk-ov zvuk i The Weeknd-ov glas. Mada, da ne biste bespotrebno provodili vrijeme zamišljajući, kliknite play i poslušajte.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=34Na4j8AVgA]

Veb-sajt: asoftmurmur.com

Ako ste barem malo kao ja, onda sigurno ne volite da radite u potpunoj tišini. Pozadinski zvukovi su za mene obavezni i dok pišem, i dok učim, a pogotovo dok radim neke tehničke stvari. Uglavnom je to neka muziku, najčešće neka koja ne odvraća pažnju (poput deep house-a ili što bi moja majka rekla nedovršene muzike). Promjena u izboru je nastala kada sam otkrila A Soft Murmur, sajt koji omogućava da slušate neke ambijentalne zvukove, prirodne i podešene vašim preferencijama. Bilo da volite slušati valove, kišu i grmljavinu, zveckanje i žamor u kafiću ili nešto treće, rješenje se nalazi na asoftmurmur.com. Miksajte i miješajte, pojačavajte i smanjujte. Šta god vam je volja. Ugodan rad!

 a-sofr-murmur-lovily-preporuke-e1474789726206-768x226

Film: Nerve

Da odmah stvari postavimo na svoje mjesto: ovo je klasična tinejdžerska triler-romansa. Ima tu štošta pametno šta bi se dalo zaključiti iz filma, ali je svakako u prvom planu zabavnjački dio. Ja sam ga pogledala jer se u njemu pojavljuje meni najdraži jutjuber, od kog ujedno i saznah za Nerve, a činjenica da je jedan nekomercijalan niskobudžetni američki film došao u naše kino izazvala je još veće interesovanje. Šta možete očekivati od filma? Prespremnu glavnu mušku ulogu (Franco porodica i njihovi geni, uh), prespremnu glavnu žensku ulogu, dobar soundtrack, dobre kadrove i zanimljiv, uzbudljiv storyline. Meni je to sasvim dovoljno za noć kada mi treba opuštanje.

P.S. Are you a watcher or a player?

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=AX1BTiHzq-I]

Knjiga: Tired of London, Tired of Life, Tom Jones

Oni koji me poznaju sasvim će shvatiti zašto je ovo djelo na listi preporuka. Moja opsesija Londonom (i Velikom Britanijom u globalu) traje godinama, pa ne čudi činjenica da se vodič kroz ovaj svjetski grad našao prvo u mojim rukama, a onda i u preporukama kod Lole. Tired of London, Tired of Life je priručnik u kojem je predstavljeno 365 mjesta i događaja koje bi svaki turist, ali i stanovnik Londona, trebao posjetiti. Svaki dan nešto potpuno novo za istražiti i doživjeti. Inače, djelo je nastalo početkom 2012. godine, a novije izdanje iz jula 2013. zove se Mad Dogs & Englishmen (i ono će se uskoro naći u mom vlasništvu, sigurna sam). Knjigu možete nabaviti na Book Depository po povoljnoj cijeni i sa besplatnom dostavom. Obiluje fenomenalnim ilustracijama i sjajnom koncepcijom, to vam obećavam.

toltol_700

 

Tehnologija: HP Sprocket

Prije 10-ak dana HP je predstavio najmanji, najljepši i najkuliji štampač na svijetu – HP Sprocket! Osim što je veličinom pogodan da stane u džep, pa ga možete ponijeti bilo gdje sa sobom, odlikuje ga i predivan dizajn u dvije boje – bijeloj i crnoj. Specifikacije su posebna priča. U bilo kom trenutku ga možete povezati sa vašim telefon preko Bluetooth-a i otprintati fotografije u formatu 2 x 3”, pri čemu iste možete pretvoriti u stikere jer zadnja strana papira je samoljepljiva. Eto nove rođendanske želje, sve mi se čini!

 

sprocket_02

Toliko od mene za danas. Uživajte u ovoj sedmici, a mi se čitamo narednog ponedjeljka na Loli, kao i ostalih dana na lovily.net.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije