Ljudski odnosiPraktična Lola

Štetoskop: Tipovi muškaraca koje trebate izbjegavati

Od danas, svake prve srijede u mjesecu ćemo ovdje imati redovnu rubriku “Štetoskop”, koja će služiti za ruganje nekoj temi koju odlučim da istražim. Ove sedmice, rugaćemo se ženskim časopisima, portalima i, generalno, ženskoj literaturi (u daljem tekstu “smeće”). (*Osim…

Štetosteron

Od danas, svake prve srijede u mjesecu ćemo ovdje imati redovnu rubriku “Štetoskop”, koja će služiti za ruganje nekoj temi koju odlučim da istražim.

Ove sedmice, rugaćemo se ženskim časopisima, portalima i, generalno, ženskoj literaturi (u daljem tekstu “smeće”). (*Osim “Lole”, ovo je vjerovatno najbolji sajt na cijelom internetu.) (<Your ad here>)

Say no more

Nekad sam smeće smatrao za jedno veliko “šteta papira”. Savjeti za kuhinju, savjeti “kako sa muškarcima?”, savjeti “kako sa djecom?”, savjeti za rješavanje viška kilograma… Mogao se naći poneki intervju vrijedan čitanja, možda neki putopis i to je to. Samim izborom tema, urednici su žene sveli na kuhinju, na djecu, na “opuštene” i “lagane” stvari, jer otkud ženi vrijeme da se bavi, štaznam, ekonomijom, politikom, naukom?

To je bilo davno. Onda je politika “manje teksta-slike nam daj” učinila svoje i pretvorila smeće u nešto što se teško može razlikovati od oriflejm ili ejvon kataloga (koje ona jedna iritantna Dubravka raznosi po firmi, kao bez obaveze). I onda, u trećoj fazi, smeće je dobilo svog onlajn parnjaka – đubre. Tu je internet na još jednom primjeru pokazao kako je od nečega što je imalo potencijal da čitav svijet nahrani znanjem postao deponija.

Koliko god to nevjerovatno bilo, onlajn izdanja najpopularnijih ženskih časopisa su po gluposti nadmašila svoja štampana izdanja.

Ove male riznice mudrosti služe da nas svakodnevno podsjećaju da živimo u niskokaloričnom, UV žaštićenom, bezglutenskom, bez šećera i aditiva, na bazi soje svijetu. Ne mogu da odole intervjuima sa Džibonijem, horoskopu i omalovažavanju žena koje nisu visoka-plava-zaobljena tip.

Ipak, najveći dark necessity redakcija onlajn smeća su – LISTE.

“6 razloga zbog kojih ćeš ostati sama!” (hint: zato što si kliknula na ovaj naslov)

“7 najneugodnijih mjesta za sex, pogodite koje je najneugodnije!” (hint: počinje “d”, završava na “upe”)

“9 znakova da on ima drugu!” (hint: nije ti se javio 4 mjeseca)

I tako dalje, sve po spisku. Po listi, htjedoh reći.

Ipak, u ovom moru korisnih informacija, izdvaja se jedna podgrupa spiskova.

MUŠKARCI!

“4 vrste muških penisa i šta njihov horoskopski znak govori o njima”

“10 vrsta njegovih šamara i šta oni znače”.

Naročito se ističu “muškarci koje trebate izbjegavati”. Rekord drži jedan hrvatski portal čiji su bihejvioralni stručnjaci su našli čak 15 vrsta. Zapravo, tražeći podatke za ovaj tekst našao sam podjele i tipove muških ličnosti pred kojima bi i Jung ostao da se češe po glavi.

Upravo zato, odlučio sam da znanja koja sam stekao prethodnih nekoliko dana (čitajući smeće i njegova onlajn izdanja) sintetizujem u jednu, ultimativnu listu, pod nazivom

“SVI tipovi muškaraca koje trebate izbjegavati”

u njihovom stilu, naravno. Bez odugovlačenja, i give to you – THE LISTA.

Tipovi muškaraca koje trebate izbjegavati:

 1. Stariji od tebe – kako ga uopšte nije sramota da te gleda, drtina matora?!
 2. Mlađi od tebe – šta hoće ovaj mali, da ga podojiš?!
 3. Ekstrovert – kad odete na žurku, ovaj će se zapričati i zaboraviti da postojiš. Ni u ludilu.
 4. Introvert – njega ćeš morati da vučeš da izađe iz kuće i da mu čupaš riječi iz usta. Ni u ludilu.
 5. Opasan dečko – dobro, jesi li ti ti normalna? Jel ti treba da se zaljubiš u nekog ko će za godinu dana izgubiti glavu na motoru?
 6. Miran dečko – želiš da imaš veze sa muškarcem koji uopšte ne voli motore i nosi džemper i košulju ispod?! Glupačo.
 7. Bradonja – sigurno ćeš ga za par godina uhvatiti u krevetu sa drugim bradonjom, pobogu, zar ne znaš da su svi ti “lumberseksualci” pederi?
 8. Uvijek uredno obrijan – peder 100%, vidiš da nema tri dlake na licu!
 9. Karakteran i čvrst – ako želiš da budeš tiha ženica koja će samo klimati glavom, slobodno.
 10. Mekušac – pih, mlakonja! Kakav to muškarac pušta ženi da bira restoran. Bježi!
 11. Spontan – eufemizam za LUD! Dosadiće ti da se pretvaraš da ti se sviđa da malo-malo doručkuješ u šumi i ideš na iznenadna ljetovanja za koje nemate novaca. Bolje je da prva odeš, njemu se nikad ne zna.
 12. Ne želi ništa novo – kuku redakciji, ti želiš da gledaš isti film i da ideš na odmor na isto mjesto do kraja života!
 13. “Ljubio sam žena, ne zna im se broj” tip – on je jednostavno donio previše bivših žena u vaš odnos, i to ti ne treba. Šutni to!
 14. Neiskusan sa ženama – on je jednostavno donio premalo životnog i ljubavnog iskustva da bi znao plesati u ritmu jedne Amazonke kakva ti jesi.

Lista se ovako može pisati do prekosutra, ali je i ovo dosta za poentu. Postoje i neke teorije da su ovakve liste zavjera svjetske lezbo-organizacije i njihov pokušaj da diskredituju sve što je muško kako bi sve žene prešle na njihovu stranu, ali takve teorije naučna zajednica odbacuje i (još uvijek) smatra nedovoljno ozbiljnim.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije