SimpatičnoZabavna Lola

Lovily preporukama protiv tmurnog ponedjeljka

Imam osjećaj kao da je između ova dva ponedjeljka prošla vječnost i više puta u toku sedmice sam se zapitala da li sam možda neki propustila i zaboravila napisati. Biće da sam se navikla na pisanje za Lolu brzom brzinom,…

Ljiljana Šipragić

Imam osjećaj kao da je između ova dva ponedjeljka prošla vječnost i više puta u toku sedmice sam se zapitala da li sam možda neki propustila i zaboravila napisati. Biće da sam se navikla na pisanje za Lolu brzom brzinom, zato isto tako počinjemo današnju priču.

Veb-sajt: Canva

Taj Fotošop uvijek zadaje glavobolje nama kojima nije primarna alatka, već samo pokušavamo da nešto napravimo i skrpimo, nešto što radi posao. Jednom takvom prilikom otkrili su mi sajt Canva, sa objašnjenjem da je to za lijene. Bilo za lijene ili ne, i te kako je praktičan i od pomoći. Razne veličine, oblici, opcije, paterni, simboli i ideje za banere, plakate i ostale slične sadržaje pronaći ćete tamo. Olakšaće vam život, zaprave!

canva-lovily

YouTube: Pink Panther Official

Nećete vjerovati – Pink Panther ima svoj YouTube kanal i na njemu mnoštvo epizoda! Konstantno ubacuju nove i pravo je zadovoljstvo u moru muzike, blogera i vlogera vidjeti crtani koji instant vraća u djetinjstvo. Ako ste i vi obožavali gledati Pink Panthera i njegove dogodovštine – klik na subscribe! Ovo je zaista jedan od rijetkih ovako vrijednih kanala.

Muzika: London Grammar – In For the Kill

London Grammar-u, mnogo te volim. To znaju i ptice na grani, sigurna sam. Božanstven glas Hane i jednostavnost muzičke pozadine čine njihovu muziku toliko opuštajućom i dobrom da ne postoji trenutak kada nisu dobrodošli. Bilo da ste na poslu, da hodate, spavate, odmarate, šta god da radite…njih troje su savršena pratnja. Danas vam predstavljam obradu pjesme In for the Kill La Roux-a. Sigurno da ćete na original i zaboraviti nakon slušanja.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fHB0O7y3eb0]

Moda: Kaftan studio

Kaftan studio je bukvalno zasijao na Sarajevo Film Festivalu. Brojne glumice su crvenim tepihom prošetale upravo u njihovim haljinama i zasjenile većinu drugih. Ko je bio najljepši i najupečatljiviji, teško je odlučiti, ali jedno je sigurno – imamo i mi sjajnih domaćih kreatora koje treba podržati. Zapratite ih na Insagram-u i lajkujte na Facebook-u za dnevnu dozu modne ljepote. A možda se neko od vas odluči i da pronosa nešto njihovo, ko zna. Ja sam prva u redu koja bih voljela.

kaftan-studio-lovily

Knjiga: Humans of New York: Stories

Mislim da ne postoji osoba koja nije čula za Facebook stranicu Humans of New York, koja se nije istopila na brojne priče i usput lajkovala barem 10 njih. O ljepoti i važnosti iste nema potebe da pričam. Zato je pitanje ovdje da li znate da je izašla i knjiga? A i ako znate za prvu, onda možda ne znate za ovu drugu, najnoviju verziju. Humans of New York: Stories, kao što i sam naziv kaže, sadrži i propratne priče koje u prvoj knjizi nisu sadržane. Pa, ako vam se dopada šta Brandon radi, i želite da to imate na jednom mjestu, opipljivo i na dohvat ruke, možete svoj primjerak da nabavite ovdje.

humans-of-new-york-stories-lovily

Toliko od mene za ovu sedmicu i ovaj oktobarski ponedjeljak. Čitamo se na lovily.net i za sedam dana ovdje, na istom mjestu i manje-više u isto vrijeme.

I srećan vam početak nove sedmice!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije