Radoznala Lola

Muškarci fotografijama na instagramu ismijavaju #nobraday

U mjesecu svjesnosti o raku dojke, posebno važan je i današnji dan. Trinaesti oktobar, kao svjetski dan bez grudnjaka. Žene širom svijeta danas objavljuju svoje fotografije bez grudnjaka na instagramu pod heštegom #nobraday, a sve sa ciljem podizanja svijesti o ovoj…

Sara Velaga

U mjesecu svjesnosti o raku dojke, posebno važan je i današnji dan. Trinaesti oktobar, kao svjetski dan bez grudnjaka. Žene širom svijeta danas objavljuju svoje fotografije bez grudnjaka na instagramu pod heštegom #nobraday, a sve sa ciljem podizanja svijesti o ovoj opakoj bolesti. Onima koje zbog prirode svog posla nisu u stanju da se fotografišu ili pojavljuju bez grudnjaka, nudi se alternativa, u vidu nošenja ljubičaste trake ili detalja, koji će simbolizovati zaštitnu boju i znak borbe protiv raka dojke.

https://www.instagram.com/p/BLfvf5cBerL/?tagged=nobraday

#nobraday ..❤❤❤

A post shared by Posma Manurung (@nev_aa) on

https://www.instagram.com/p/BLfn5V6BOOx/?tagged=nobranoproblem

Free. At. Last. ????#free #atlast #fridaynight #workworkwork #nobranoproblem

A post shared by Samantha Cuellar (@wildtorunwith) on

A post shared by Alina Kotovich (@kotalina_) on

 

https://www.instagram.com/p/BLfuZnIBleo/?tagged=nobraday

Well could u imagine. I'd have black eyes ????

A post shared by Rachael ?? (@rachaelt1255) on

Muškarci bi mogli podržati žene na sličan način, isticanjem kravate u ovoj boji ili nošenja nekog detalja. Međutim, oni su odlučili da se našale na račun žena, a možda nisu ni svjesni današnjeg dana. Tako pod ovim heštegom nalazimo i sve veći broj muških fotografija, koje za cilj nemaju ništa drugo do ismijavanja ovog dana, za koji očito oni ne vide povod. Možda su pod slovnim propustom zaboravili dodati par slova, jer ovakve fotografije mogu ići pod hešteg #nobrain.

https://www.instagram.com/p/BLfgpMdBavg/?tagged=nobraday

https://www.instagram.com/p/BLfzCe0DOCM/?tagged=nobraday

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije