Ljudski odnosiPraktična Lola

Šta vaše seksualne fantazije govore o vama? A sigurno ih imate!

Seksualne fantazije su još uvijek jedna od tabu tema, uprkos popularnosti 50 nijansi sive. Međutim, Lole su odlučile da začaprkaju ispod površine i otkriju vam šta vaše fantazije govore o vama. Bilo da se radi o dominantnosti ili podređenosti, potrebi da vas…

Sara Velaga

Seksualne fantazije su još uvijek jedna od tabu tema, uprkos popularnosti 50 nijansi sive. Međutim, Lole su odlučile da začaprkaju ispod površine i otkriju vam šta vaše fantazije govore o vama. Bilo da se radi o dominantnosti ili podređenosti, potrebi da vas neko gleda. Vaše fantazije zapravo otvaraju neka poglavlja koja vi u stvarnom životu nipošto ne biste otvorili. Stoga ne čudi da su one u krajnjoj suprotnosti od onoga kakvi ste vi inače. Evo onih najčešćih fantazija i njihovih značenja.

Dominantnost

king

Ova fantazija se češće vezuje za žene, jer s obzirom da živimo u muškom svijetu, potreba da dominiramo javlja se na drugim poljima. Žene obožavaju korištenje moći i naređivanje partneru šta da radi i kako. Kroz igranje takve uloge ostvaruju dodatnu satisfakciju, a ujedno i upućuju šta muškarci trebaju raditi kako bi bile zadovoljene. Ovakva seksualna fantazija stoga omogućuje da kroz naredbe partneru pokažete put do orgazma, a da vam pri tome ne bude neugodno kao u svakodnevim seksualnim odnosima.

 

Podređenost

s&m

Podređenost podrazumijeva da obožavate da on dominira. Često je imaju žene koje su u poslovnom svijetu dominantne, kao i one koje uvijek vode glavnu riječ. Na taj način žele obrnuti uloge i dati moć nekom drugom da ih kontroliše. Podređenost često upućuje i na to da osoba ima problema sa kontrolom u stvarnom životu i da ponekad uprkos vođenju nečega nije sigurna kako to da radi ispravno. Stoga je ovo njen način da stvar prepusti partneru, koji često vole ostvarivanje upravo ove fantazije.

 

Voajerizam

spy

Ako maštate o tome da vas neko gleda, vjerovatno ste zavisnici od adrenalina. Napetost koja se stvara svakim novim rizikom, vama predstavlja dodatni stimulans. Često maštate o seksu na javnim mjestima, jer tamo postoji velika vjerovatnoća da vas neko vidi. Međutim, ovakve fantazije upućuju i na probleme u porodici, kao i neriješene probleme i percepciju sebe. Moguće je povezati ovu fantaziju i sa nedostatkom samopoštavanja i izostankom pohvala od drugih. Odnosno, s obzirom na nedostatak pažnje u stvarnom životu, pokušavate to nadomjestiti kroz satisfakciju da vas neko gleda i uživa u onom što vidi, odnosno hvali vas.

 

Muškarac iz snova

*****NEW VERSION (WARMER)**** EXCLUSIVE !!! FOR SUNDAY PULSE ONLY!!! FOR HOT ISSUE RUNNING ON 6/28/2015- photos by: Nino Muñoz CAPTION : ADAM RODRIGUEZ CREDITS: TK, STYLIST: TK; GROOMER TK ***MUST SPEAK TO EVELYN IN PHOTO BEFORE CROPPING/USING!!!!!!!!!!!!****

Ako maštate o omiljenom glumcu, zgodnom frajeru iz teretane ili nekom prijatelju-dobrodošle u klub. Ovo je jedna od najčešćih fantazija i pokazuje da želite začiniti svoj ljubavni život. Ukoliko ste u vezi, a sanjate nekog drugog, to ne znači da želite varati, iako ste to možda pomislile. Znači da postoje nedostaci u vezi, koje biste rado nadomjestile nekim od osobina muškarca kojeg ste sanjale. Možda se radi o načinu na koji vas imaginarni muškarac gleda, dodiruje, ljubi. Najbolje je razgovarati sa partnerom i reći mu svoje potrebe. Jedino tako ćete dobiti ono što sanjate. A vjerujte da je moguće.

 

Bez obzira koju fantaziju imale, važno je znati da su one samo jedan dio vaše seksualnosti i ne predstavljaju vas kao kompletnu osobu. One su nešto poptu vašeg alter ega. Istraživanje seksualnosti može biti veoma korisno, kako za vas, tako i za vaše partnera, jer na taj način razvijate zdrav odnos i dobru komunikaciju. Razgovarajte, pokazujte, pitajte. Sve ono što je vaša fantazija može biti ostvareno i u spavaćoj sobi ili van nje. Važno je samo da ne radite nešto ilegalno i da ne prisiljavate nikoga na taj odnos. Za sve ostalo tu je vaša mašta. Let`s play.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije