SimpatičnoZabavna Lola

Ljepota majčinstva u životinjskom carstvu

Da su životinje prepune ljubavi i pažnje prema svojim mladuncima potvrđuju i ove fotografije. Na njima su predstavljeni tek neki od brojnih primjera majki koje se brinu za mladunce, bilo da su same ili u paru. Neki od njih, kao…

Sara Velaga

Da su životinje prepune ljubavi i pažnje prema svojim mladuncima potvrđuju i ove fotografije. Na njima su predstavljeni tek neki od brojnih primjera majki koje se brinu za mladunce, bilo da su same ili u paru. Neki od njih, kao što je slučaj sa orangutanima uspješno ispunjavaju i očekivanja samohranih roditelja, čime su u prednosti naspram svih drugih životinja, jer najduže odgajaju sami svoju djecu. Njihov razvoj i rad sa mladuncima traje čak osam godina, bez obzira što im treba i do devet godina do novog začetka mladunčeta.

Upravo zato majke i mladunci razvijaju veoma snažnu vezu. Postoji mnogo razloga zašto treba učiti od ovih majki, ali i shvatiti da su sličnije ljudima nego što mislimo. Njihova pažnja, ljubav i briga za mladunce ne poznaje granice i prepreke. One se srčano bore da pronađu vože i povrće za svoje mladunce, da ih doje, hrane, zaštite i ugriju. One su majke, koje ispred svega stavljaju upravo to, ljubav prema svojim mladuncima.

cats

dogs1

swan

www.hdfinewallpapers.com

In this photo taken Wednesday Dec. 3, 2014, panda mother Ju Xiao plays with her triplet cubs in the Chimelong Wildlife Park in Guangzhou in south China's Guangdong province. The cubs, born on July 29, are the fourth panda triplets recorded in history and the only living triplets now in the world.(AP Photo) CHINA OUT

zirafa

konj

crveni-majmun

nilski-konj

pingvin

kit

Jeste li i vi pronašle inspiraciju među ovim fotografijama? Ljubav majke prema djetetu, kao i ona prema mladunčetu zaista svakoga možete da potakne da voli i da dijeli ljubav, jer majčinstvo predstavljeno na ovim fotografijama jeste prikaz emocija životinja, ma koliko mi mislili da ih nemaju kao ljudi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije