Hrabra LolaLoliteti

LOLITETI: Tarolinin svijet kreativnosti i mašte

Svijet je prepun inspiracije, kreativnosti i šarenih ideja. Svijet je lijep kada ste spremni da istražite i otkrijete nešto novo. Nekada će to biti otkrivanje vas samih i vaših ideja. Sve ono što ste radili kao djeca, možete i danas,…

Sara Velaga

Svijet je prepun inspiracije, kreativnosti i šarenih ideja. Svijet je lijep kada ste spremni da istražite i otkrijete nešto novo. Nekada će to biti otkrivanje vas samih i vaših ideja. Sve ono što ste radili kao djeca, možete i danas, samo ako vjerujete da možete kreirati svijet po svojoj mjeri, onakav kakav upravo želite. Postoji jedan takav svijet, Tarolinin svijet, iza kojeg stoji jedna mala djevojčica, koja je odrasla i odlučila ga stvoriti za sve one koji nikada neće prerasti ideje i ljubav prema kreativnosti.

“Na početku bih trebala govoriti o početku, a ono najranije sjećanje seže u prve bojanke koje sam sama sebi izrađivala. Ustvari, oduvijek mi se činilo veoma zabavnim crtati, sjeckati, pisati, šiti…stvarati”, počinje Tanja Vidović, kreatorka ovog svijeta.

U duhu razigranosti i šarenila nastavlja: “I tako, tamo u neke dane, nastade Tarolina – vesela, zabavna, maštovita, kreativna…svoja, koja stvara kada se njoj stvara, koja ponekad i ispunjava želje, ali najviše uživa u sopstvenoj inspiraciji”.

Ističe kako je najzabavnije raditi za najmlađe. Materijali su veseli, kombinacije boja i dezena nemaju granice i kod njih se sve slaže i oni se sa svime slažu. Rajfići, trakice, krunice, šnalice, zabavne tortice od pelena, ukrasna slova, lutkice Taroline i sve to kako dodaje u svim mogućim i nemogućim kombinacijama, pravi su izvor zabave i predstavlja ju joj veliko zadovoljstvo u stvaranju.

tarolin

Kako bi učinila svijet šarenila zabavnim i za mame i ćerke, Tarolina stvara za male i velike dame. Trenutno su joj ogrlice vrlo zanimljive i zabavne za izradu, a ranije su to bile naušnice i narukvice, ukrasi za kosu i ostalo. Najčešće je insprišu zanimljivi materijali ali i zanimljive osobe. “Za nekoga stvarate s lakoćom, kombinacije se slažu same i lako procjenjujete šta bi se toj osobi dopalo. Stvarati tako, pravo je uživanje i rado mu se posvjećujem. Ali postoji i oni trenuci, kada materijal neće u ruke. Poneke narudžbe moram i da odbijem ili odgodim, bilo da je to zbog nedostatka vremena, materijala pa i inspiracije”, dodaje Tanja.

tar

Međutim, ponekad dolazi i do zasićenja, jer svi ti materijali za različite namjene, zauzimaju velike dimenzije njenog životnog prostora, a nerijetko je problem i u organizaciji istih.

Ipak najveći prostor zauzimaju moje tri djevojke – Tara, Jana i Ivana –  vesele, razigrane, komplikovane i zahtjevne djevojčice. Pored njih se puno ne može „uraditi“, a i besmisleno je ono malo kvalitetnog vremena s njima potrošiti na bilo šta drugo.

Ovaj svijet nije samo mnoštvo ukrasa, već je to prema riječima kreatorke i Tarolinina svakodnevnica. Radovi iz tarolinine učionice, pjesme i stihovi nastajali su za posebne prilike, kao što su rubrika „Uradi sama“ časopisa LJ&Z i stripomanije.

Ipak najveći prostor zauzimaju moje tri djevojke – Tara, Jana i Ivana –  vesele, razigrane, komplikovane i zahtjevne djevojčice.

me-am

Tanja vjeruje kako ima sreću da radi posao koji otvara vrata ostvarivanja većine njenih ideja. Učionica često može da bude prava kreativna stvaraonica. Čak i učenje „redovnih“ sadržaja može da bude veoma zanimljivo, a svo slobodno vrijeme usmjerava na stvaranje. Ponosna je na neke svoje pjeme koje su postale prepoznatljive, a jedna od njih je „Od kiše jači“, nastala kao vid podrške djeci s poplavljenih područja.

Jedan od njenih ostvarenih snova je rubrika u časopisu LjiZ gdje stvara, ali i podučava.  Mišljenja je da svako može, prateći jednostavne korake ili samostalno otkrivajući, napraviti nešto jedinstveno i unikatno. “Proces izrade, proučavanje materijala i njihovih mogućnosti, oblikovanje i preoblikovanje ili bilo koji korak u realizaciji nekog kreativnog projekta, za mene predstavlja veliko zadovoljstvo, a krajnji rezultat je kao šlag na tortu”, poručuje.

Ponosna je na neke svoje pjeme koje su postale prepoznatljive, a jedna od njih je „Od kiše jači“, nastala kao vid podrške djeci s poplavljenih područja.

kljucevi

Različita godišnja doba nose različite inspiracije. Tako je kod Taroline sada vrijeme za kreativce, jer poslije dugog i lijenog ljeta, sva čula se bude. Topli materijali i krpice prijaju rukama, uživam preoblikujući ih u neku zanimljivu ogrlicu, a i odjevne kombinacije „traže“ dopunu. Zimi se nastavlja sa zimskim motivima, a u proljeće poželi veselo i lepršavo. Ljeti svi njeni radovi, uglavnom, kako kaže mirišu na more.

“Najteže je kada me obuzme svakodnevnica, kada je dan prekratak da se ispune i sve redovne obaveze. Tad ne stižem biti Tarolina i tada krpice tužno vire iz kutija, čekaju da ih uzmem u ruke i s njima se poigram. (upravo me takvi dani stigoše )”

sova

Tarolinin svijet je prpeun mašte, kreativnih ideja i ljubavi prema stvaranju. Ona bi nam vrlo rado pričala još mnogo toga, ali za kraj dodaje simpatičnu istoriju naziva svog svijeta:

“Tarolina – od imena Tara, pa dodate fina, od „mnogo fina“ 😉 dobijete Tarafina. Između uglavite „OL“, porijeklo nije poznato…vjerovatno znači nešto super”.

Mi smo uvjerene u to, zato vas pozivamo da i vi zavirite u ovaj svijet koji ne poznaje granice, koje su ionako samo u našim glavama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije