SimpatičnoZabavna Lola

5 stvari koje preporučuje Lovily

Novi ponedjeljak i nove preporuke. U svakoj od njih uveliko uživam, tako da se nadam da ćete i vi jednako. Sve započinjem sa nečim šta sam upravo, baš ovog trenutka i ja sama doživjela i pogledala. Naježilo me. I ostavilo…

Ljiljana Šipragić

Novi ponedjeljak i nove preporuke. U svakoj od njih uveliko uživam, tako da se nadam da ćete i vi jednako. Sve započinjem sa nečim šta sam upravo, baš ovog trenutka i ja sama doživjela i pogledala. Naježilo me. I ostavilo zatečenu svojom ljepotom. I zato se nalazi na prvom mjestu.

YouTube: Arctic

Ovdje, u ovoj prvoj preporuci, je zapravo stajalo nešto sasvim drugačije, ali je tokom nastanka ovih preporuka na YouTube-u objavljen novi video mog omiljenog jutjubera, filmmakera i fotografa. Da, riječ je o Tim Kellneru, poznatijem kao Tim to the Wild, o kojem sam pisala na lovily.net. Svaki njegov video traje veoma kratko, oko minut-dva, i svaki ima za cilj da prenese osjećaj određenog trenutka. Na nekom mjestu, u nekom trenutku. Da vas ostavi zatečenim. I da prenese emociju skoro bez ijedne riječi. Sa vrhunskim kadrovima, fenomenalnom muzičkom podlogom koju uglavnom sam stvara i editovanjem u kojem briljira uspio je da prenese i mnogo više, ako mene pitate. Vidjećete sami.

P.S. Stavite slušalice u uši prije gledanja. I obavezno gledajte u HD-u.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qEgYX1fgmGk]

Aplikacija: Hootsuite

Mnogi koriste Buffer, ali ja lično preferiram Hootsuite – aplikaciju, odnosno platformu, koja objedinjuje vaše naloge na društvenim mrežama i omogućava da odatle postavljate, pakujete, birate termine objave itd. Veoma je praktična za sve one koji se bave održavanjem društvenim mreža za neki posao, a uz to je i besplatna za korišćenje. Ako do sada niste koristili ovakve platforme, a bavite se društvenim mrežama – trebali biste.

hootsuite

Instagram: @ismaragic

Ako volite Instagram naloge sa vrhunskom fotografijom – ovaj je nezaobilazan. Ismara Mešića nesumnjivo svrstavam u omiljene Instagramere, čak smatram i najboljim u BiH. Svakom fotografijom me iznova iznenadi, sa svakom je sve bolji, tako da vam obećavam da je nalog čijim objavama ćete se radovati. Uđite na njegov profil i vidjećete sami.

fullsizerender

Veb-sajt: Prstohvat soli

Ne pratim mnogo domaćih blogera, pogotovo ne kuharskih, ali je Prstohvat soli na samom vrhu. Razlog je jedan – kvalitetom u potpunosti odudara i nadmašuje sve drugo šta se nudi. Zato ako vam treba dobrih recepata i predivnih fotografija hrane – to je mjesto na koje trebate otići.

screen-shot-2016-10-23-at-19-10-10

Knjiga: Face Paint: The Story of Makeup, Lisa Eldridge

Da se mnogo šminkam – ne, nikako. Vrhunac mi je stavljanje crvenog ruža. Ali da i dalje volim šminku i sve šta ide sa njom – i te kako. Ljubav i zainteresovanost u meni probudila je prije nekoliko godina Lisa Eldridge, vjerovatno najpoznatija vizažistica na svijetu. Stručnjak je kojeg poštuju svi iz svijeta šminke i mode, čemu svjedoči rad sa brojnim kućama (Chanel, Shiseido, Lancome…) i poznatim ljudima (Keira Knightley, Kate Winslet, Emma Watson, Kate Moss, Alexa Chung, Liv Tyler, Demi Moore…). Odnedavno je postala i autor objavom djela Face Paint, koje objedinjuje cijelu putanju make-up nastanaka i razvoja. Ovo je prava enciklopedija koju mnogi žele imati ne samo zbog sadržaja, već i činjenice da ju je stvorila baš ova žena. Make-up genijalac.

Ovo skoro kolekcionarsko djelo možete nabaviti ovdje.

best-beauty-books-face-paint-lisa-eldridge

Toliko za danas.

Do narednog ponedjeljka ostanite srećni, inspirisani i motivisani.

Čitamo se.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije