Hrabra LolaLoliteti

Loliteti: Ko se krije iza Mini-me mac:aroonsa? Mama, beba i kolačići

Možda ne znate ko je Milica Marić, ali ako ste iz Banjaluke skoro pa da je nemoguće da su vas zaobišli šareni “Mini-mi macaroons” kolačići. Milica je završila Fakultet Političkih nauka kao jedna od najboljih studentica u generaciji, udala se,…

Redakcija

Možda ne znate ko je Milica Marić, ali ako ste iz Banjaluke skoro pa da je nemoguće da su vas zaobišli šareni “Mini-mi macaroons” kolačići.

Milica je završila Fakultet Političkih nauka kao jedna od najboljih studentica u generaciji, udala se, dobila preslatkog dječaka i odlučila da je vrijeme za pokretanje vlastitog biznisa. Donijela je u Banjaluku francuski šarm kroz macaroons kolačiće. Lola je razgovarala sa Milicom o tome kako je praviti kolačiće, imati supruga, majčinske obaveze, a na kraju dana još i nalakirati nokte.

“Kada se ostvariš kao majka, više nikad nećeš biti sama. To malo slatko stvorenje postaje centar tvog svijeta, mijenja prioritete, planira tvoj dan. U prvih nekoliko mjeseci bebinog života ne razmišljaš ni o čemu nego o bebi, dojenju, spavanju, grčićima. Srećna si ako nalakiraš nokte oko ponoći jer si uspjela da odvojiš vremena za sebe” kaže Milica i dodaje da je vrijeme “upoznavanja” sa bebom trajalo šest mjeseci i nakon toga je shvatila da može organizovati dan u kom će imati i vremena za sebe, bebu, supruga, ali i posao. “Razmišljala sam o pokretanju malog, privatnog biznisa, ali imala sam gomilu upitnika iznad glave – šta znam i mogu da radim, kako ću, da li će biti uspješno, kako do kupaca…” i dodaje kako nije bilo dileme o upuštanju u avanturu zvanu “mama poduzetnica” već je samo trebala inspiracija šta je to što može da radi.

13709669_212629509134025_971231632_o

Francuski kolačići nisu jednostavni za praviti, ako ste ikad pokušale, onda znate o čemu govorimo. Nakon nekoliko uspješnih, ali i bezuspješnih pokušaja da ih radi po receptima koje je pronalazila na internetu, Milica je odlučila stvoriti svoj jedinstveni koji se pokazao kao najuspješniji i tu počinje priča. Ideja za ime je došla spontano, M kao prvo slovo njenog imena, kolačići i paf – “Mini Mi macaroons”.

Radi već šest mjeseci i kaže kako nije mogla ni da zamisli koliko da će ljudi toliko pozitivno da prihvate njenu ideju. Porodica i prijatelji su bili i ostali najveća podrška i uvijek su tu da saslušaju neku njenu novu ideju i pomognu da je ostvari.

13689607_212630015800641_1259205817_n

“Sve ovo ne bi uspjelo bez ljubavi i razumijevanja mog supruga. On mi je najveća podrška – uvijek sasluša svaku moju moju pametnu, ali i manje pametnu ideju, pomaže oko organizacije, čuvanja bebe, ali i dostavljanju kolačića. Nas dvoje smo savršen tim iako mi za to nije trebala prodaja kolačića, to znam odavno”. Ponosna je na svoju malu porodicu i dodaje kako je dan zaista dovoljno dug da se sve stigne, samo ako to zaista i želite.

Drage moje, ne odustajte od svih zamisli i planova. U moru ideja na internetu, uvijek možete pronaći nešto čim i same možete da se bavite. Budite vedre, nasmijane, kreativne i istrajne, jer samo tako ćete biti zadovoljne sobom – pakome još treba čangrizava mama, a pogotovo supruga?

Draga Milice, Lola voli tvoje šarene kolačiće, a još više vedri i optimistični duh. Sjeti se i nas ponekad, zažmirićemo na brojanje kalorija kada su u pitanju tvoji slatki zalogajčići.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije