DogađajiRadoznala Lola

Haljine Sofije Loren i Ave Gardner stigle u Beograd, a možete je vidjeti i vi za 200 RSD

Ako ste zaljubljenica u modu, kreativnost, ali i neponovljive kreacije slavnih modnih brendova, onda imate još tri dana na raspolaganju da posjetite izložbu pod nazivom “Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje” koja je otvorena 18. oktobra u…

Autorka: Biljana Zečević Redakcija

Ako ste zaljubljenica u modu, kreativnost, ali i neponovljive kreacije slavnih modnih brendova, onda imate još tri dana na raspolaganju da posjetite izložbu pod nazivom “Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje” koja je otvorena 18. oktobra u Konaku knjeginje Ljubice u Beogradu.

haljina

Među kreacijama slavnih modnih brendova našli su se Đorđo Armani, Versaće, Valentino, Fendi, kao i sestre Fontana. Ujedno se tu i nalazi Armanijeva haljina koju je nosila Sofija Loren na crvenom tepihu povodom proslave sedamdesete godišnjice filmskog studija Činečita, kao i haljina sestara Fontana koju je nosila Ava Gardner u filmu „Bosonoga kontesa“.

haljina2

Cilj postavke u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu je prikaz umjetničkog izraza i zanatske savršenosti italijanske mode kao dijela kulturnog i ekonomskog naslijeđa ove zemlje. Izložba se održava u okviru šesnaestog izdanja tradicionalne oktobarske Nedjelje italijanskog jezika u svijetu. U naredna tri dana radno vrijeme Konaka kneginje Ljubice je:

srijeda i petak od 10 do 17 časova

četvrtak od 10 do 18 časova

subota od 12 do 20 časova

Ulaznica košta 200 RSD, odnosno 100 RSD za učenike, studente i penzionere.

haljina3

haljina4

haljina5

konak

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije