LjudiRadoznala Lola

Ćerke poznatih ličnosti za koje niste znali da mijenjaju svijet

Biti žena ili dijete poznatog muškarca nije nimalo jednostavno. Osim što konstantno ostajete u njegovoj sjeni, često se dešava da sve što postižete u životu dobije etiketu nezasluženog i dobijenog samo zbog njega. Međutim, postoje žene koje su uspjele da…

Sara Velaga

Biti žena ili dijete poznatog muškarca nije nimalo jednostavno. Osim što konstantno ostajete u njegovoj sjeni, često se dešava da sve što postižete u životu dobije etiketu nezasluženog i dobijenog samo zbog njega. Međutim, postoje žene koje su uspjele da to prevladaju i pokažu da su sposobne, uspješne i u krajnosti nezavisne.

Ana Geti

anna-getty

Ona je ćerka Poula Getija, nekadašnjeg najbogatijeg čovjeka na svijetu, prema Ginisovoj knjizi rekorda. Ona je zaposlena u njegovoj kompaniji uljne industrije, ali i u kulturno obrazovnim institucijama, uključujući muzeje, zajednice i njihove centre, širom Kalifornije. Bavi se glumom, instruktorica je joge, a ujedno je i članica brojnih nevladinih organizacija, od kojih posebno izdvaja one koje se bave zaštitom djece i njihovog prava, prvenstveno na zdravstvenu zaštitu.

Holi Brenson

holi

Ona je ćerka bilionera hazardera Ričarda Brensona. Završila je medicinsku školu i radila na neurološkom odjelu bolnice u Čelsiju, a potom se pridružila Virgin Group carstvu njenog oca, koje okuplja više od 400 kompanija. Uprkos svemu, zadržala je osjećaj za druge i tako se posvetila humanitarnom radu, baš kao i njen otac. Proputovala je svijetom nekoliko puta, u nastojanju da shvati koji su to ključni problemi svih društava širom svijeta, kao i kako im može pomoći.

Tamara Eklston

tamara-ek

Inspirisana uspjehom svojih bogatih roditelja, odlučila je pomagati drugima. Radila je veoma blisko sa organizacijama i bolnicama, a između ostalog i sa Dog´s Trust za koje je prikupila više od dva miliona dolara u posljednje dvije godine. U 2008. godini predstavila je i Tamara gives Back organizaciju, koja pomaže oboljeloj djeci, koja su imala transplatacije organa. Zaštitno lice Formule 1 od 2009. godine, često koristi svu medijsku pažnju koju ima, kako bi stavila fokus na aktuelne probleme širom svijeta.

Keren Brejdi

karen

Ona je poznata kao prva dama fudbala, jer je ćerka biznismena, ali i bivšeg osnivača Engleske fudbalske lige, Terija Brejdija. U 2002. godini sa svoje dvadeset i tri godine postala je prva žena koja je preuzela vodstvo u Birminghamskom timu, koji je tada počeo da se bavi i promocijom ženskog fudbala.

Kasnije je u 2012. godini kreirala žensku sportsku odjeću, a sav novac je posvetila u humanitarne svrhe. Ujedno je i ambasadorica Barclays Lifeskills, organizacije koja za cilj ima što veće zapošljavanje mladih ljudi, kako bi im se dalo neophodno radno iskustvo.

Ema Blumberg

ema

Ona je ćerka gradonačelnika Njujorka, ali i osnivačica i većinska vlasnica svjetske finansijske kompanije podataka. Glavni su joj ciljevi vezani uz Robin Hood fondacijiu čija je članica, a koja se zalaže se za dječija prava, kao i za pronalaženje načina na koje bi mogli pomoći siromašnima.

Prema njenom mišljenju policija i vlada su ključne za društvene promjene, a ona nastoji pronaći načine na koje bi mogli biti aktivniji. Za razliku od vojih vršnjaka, koji bi koristili poziciju ćerke gradonačelnika, ona smatra da je jednaka kao i svi drugi građani Njujorka, a upravo zato i nastoji rješiti svakodnevne probleme stanovništva.

Kada bi djeca slavnih na našim prostorima radila ovako i slično, mogli bismo napraviti i našu listu onih, koji su uspjeli ostati prizemljeni i pogledati oko sebe, kako bi razumijeli svakodnevnicu običnog građanstva.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije