PorodicaPraktična Lola

Djeca, ubice svake spontanosti

Onog časa kada si napustio bolnicu sa vlastitom dječurlijom, zvanično si i ubio svaku spontanost u svom bračno-vanbračnom životu. Nema tu više mjesta za spontani seks, ispijanja piva, gledanje Netfixa ili jednostavno češkanje jajca na omiljenoj sofi. Nema čak više…

Redakcija

Onog časa kada si napustio bolnicu sa vlastitom dječurlijom, zvanično si i ubio svaku spontanost u svom bračno-vanbračnom životu. Nema tu više mjesta za spontani seks, ispijanja piva, gledanje Netfixa ili jednostavno češkanje jajca na omiljenoj sofi. Nema čak više ni spremanja jagnjećih nogica u medu, već gledaš da skuhaš što više makarona za tri minute. Tvoja svaka minuta sljedeće dvije decenije je maksimalno isplanirana.

Već ti je sasvim lijepo jasno šta ćeš da radiš u subotu, 18. septembra 2021. godine. Dok si Broj 1 ostavio na času skejtanja, s Brojem 2 si zaglavio u prodavnici odjeće gdje probavate već deveti skafander. I dok plaćate trinaesti skafander na kasi, voljena supruga ti šalje poruku: „Šta ćemo jesti“. Ti bi najradije dijete ostavio na kasi, preskočio večeru i valjao se u klinču bez odjeće sa ženom tvog života.photo-1436303892196-e039f81a04aaAli, malo sutra, brale. Kasirka te opominje da ukucaš pin kod i da zaboraviš na seks. Šta je tu je, djeca su ti zlatna, a seksa će biti za četrnaest godina. Ideš po Broj 1 u skejt park, a Broj 2 se već žali da mu je vruće u novom skafanderu. U prolazu vidiš reklamu za novi intergalatički holivudski film koji nećeš vidjeti, barem ne premijerno, pošto čuvanje đetića moraš najaviti čuvarima makar tri mjeseca unaprijed.

Već ti je sasvim lijepo jasno šta ćeš da radiš u subotu, 18. septembra 2021. godine. Dok si Broj 1 ostavio na času skejtanja, s Brojem 2 si zaglavio u prodavnici odjeće gdje probavate već deveti skafander.

Uspješno ste stigli voljenoj kući, gdje se još voljenija žena zgrozila na pomisao da ćemo opet jesti makarone. Zarad mira u kući obećavaš francuske sireve nakon što djeca zaspu. Već si pripremio i sedmu sezonu “Strange Things” da konačno pogledaš. Djecu si postrojio za povečerje, izribao im zube, izrecitirao zadnju pjesmu Saše Matića i okrećeš se sirevima.

Taman što si ih spustio na sto nasmiješenoj ženi, Broj 2 se dere iz sobe da neće sama da spava. Šta ćeš, legneš sa Brojem 2. i obećavaš joj vagone čokolina, samo da zaspe, ali Broj 2 je baš tada odlučio da ti priča o oblacima. I dok priča traje, čuješ da je i Broj 1 odlučio da pusti glas iz svoje sobe te da žena odlazi da je umiri i uspava.brakDva sata nakon, srećete se opet u dnevnoj sobi, sa još dnevnijim stolom i sada već rastopljenim sirevima na njemu. Pivo koje ste otvorili već se ugrijalo, a voljena žena diže bespomoćno ruke. Na “Strange Things” ste već zaboravili i uhvatite na Kanalu 9 upravo počeo “Wild Things”. Liže se omladina u filmu pa i vi nakon vremena počnete. Upravo kada s lizanja planirate da pređete na dobri stari i mokri vaginalni snošaj, Broj 2 opet zapomaže iz sobe.

Uspješno ste stigli voljenoj kući, gdje se još voljenija žena zgrozila na pomisao da ćemo opet jesti makarone. Zarad mira u kući obećavaš francuske sireve nakon što djeca zaspu.

Ujutru vas budi plač. Broj 1 je dobio temperaturu i do osam sati imate tačno toliko vremena da otkažete sve sastanke taj dan. Oko ručka vas zove zubar i kaže da ste propustili zakazano vrijeme i da plaćate uredno to vrijeme, kao da ste i bili tamo. Žena nakon posla stiže sa Brojem 2, a vi ponosno servirate špagete. Žena svečano saopštava da vjeruje da se pretvara u pastu dok Broj 1 gura cijeli tanjir sa stola koji spektakularno pada na pod.

Špagete vam se sada smiju sa lustera, česme, te saksije sa cvijećem. Smiju vam se i djeca, ubice svake spontanosti i iskonskim tvorcima potpunog i veličanstvenog planiranja. Ali ono što nisu uspjeli da vas natjeraju isplanirati, to je taj mali i beznačajni pad tanjira na pod. Spontanost je živa! Samo je više ne primjećujemo. Bacajte tanjire, djeco. Iznenadite nas temperaturama, prekidajte nam svaki pokušaj inimnosti, jer život je!

Preuzeto sa bloga RodneyCrtotter

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije