SimpatičnoZabavna Lola

Lovily preporuke za inspirativniji ponedjeljak

Zdravo dragi Lolini čitaoci. Danas se družimo sa novih 5 preporuka. Težak je zadatak skupiti jednako dobrih 5 stvari kao u prethodnoj preporuci, jer čini se da ste tu epizodu baš voljeli. Ali daću sve od sebe, a vi slobodno…

Ljiljana Šipragić

Zdravo dragi Lolini čitaoci. Danas se družimo sa novih 5 preporuka. Težak je zadatak skupiti jednako dobrih 5 stvari kao u prethodnoj preporuci, jer čini se da ste tu epizodu baš voljeli. Ali daću sve od sebe, a vi slobodno pišite šta vam se dopalo (ili nije).

MUZIKA: Kings of Leon – WALLS

Kasnim, mnogo kasnim za svima. Znam. Ali nemoguće je zakasniti na upoznavanje sa raznim ljepotama. Uvijek je pravo vrijeme za to. I zbog toga vam danas predstavljam pjesmu sa novog albuma svima dobro poznate grupe Kings of Leon. Dugo je čekan, a reakciju koju je izazvao nisam mogla ni pretpostaviti. U posljednje vrijeme mi je svaka osoba sa kojom sam razgovarala o muzici provukla informaciju da je WALLS album sjajan. Poslušah, potvrdih istinitost navoda i odlučih da preporuku prenesem i ovdje.

I zato – WALLS – We Are Like Love Songs.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BdF41Ne2cnQ]

HRANA: Crna Ovca sladoled

Ova preporuka možda i nije tako fer, jer sladoled Crne Ovčice može da se proba samo u Beogradu (čini mi se), ali s obzirom da je obilježio moj prethodni vikend i da zaslužuje svaku preporuku – smjestih ga u preporuke na Loli. Ako vas put odvede u srpsku prestonicu, otiđite u Kralja Petra na slatkastu hladnjikavu čaroliju. Kada vidite te kombinacije ukusa i osjetite rapsodiju – biće vam jasno. Topla (hladna) preporuka: caffelatte sa cimetom i još nečim. Toliko je bio dobar da sam zaboravila treći sastojak.

HANDMADE: Marinski Heartmades

Marina je tufnasta, nasmijana i šarena.
Marina pravi najljepše keramičke stvari na svijetu.
Marina je iz Hrvatske, a njeni proizvodi se prodaju širom svijeta.
A sada kada u nastavku vidite fotografije svega toga, garantujem da ćete se oduševiti.

Vidite. Fino sam vam rekla. Posjetite njenu Facebook stranicu, Instagram profil ili veb-sajt za informacije i online narudžbu.

KNJIGA: Women Who Read Are Dangerous

Knjiga posvećena ženama koje čitaju – pojavi koja je nekada bila užasavajuća i koja je sa godinama izazivala različite reakcije. Nekada je shvatana kao opasnost, nešto čudno i sumnjičavo, čak neprihvatljivo. A danas? Prepustiću vama da odgovorite na to pitanje sami sebi. Ukoliko vas ova tematika zanima, možete nabaviti ovo djelo, koje objedinjuje fotografije, postere, slike i druga velika umjetnička djela posvećena ženama sa knjigama, na Book Depository. Dostava besplatna.

WomenWhoRead_cover1.indd

FILM: Oldboy

A sada jedna preporuka koju nikada ne biste povezali sa mnom. Zašto? Jer nije sladunjava, lijepa, voljiva i sve ostalo šta ljudi uglavnom povezuju sa Lovily, već je sve suprotno od toga. Naime, Oldboy je triler koji je brutalan, odvratan, strašan, morbidan i bolestan. Bukvalno. Ali fenomenalan, nepredvidljiv i odličan za gledanje ako ste ljubitelji ovakvih žanrova. Inače, originalna verzija je južnokorejska iz 2003. i kažu da je mnogo bolja od američkog rimejka, tako da je meni to naredno na listi. Ako ste pogledali, javite utiske – obavezno!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WKz_AUF0GcU]

Do narednog ponedjeljka.

Ostanite srećni, nasmijani i inspirisani.

P.S. Na lovily.net vas čeka priča o jednom sjajnom djelu inspirisanom Ćopićevim “Orlovi rano lete”, kao i jedan primjerak knjige na poklon (ovdje).

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije