FantastičnoZabavna Lola

Lista sajtova koji su korisni, zabavni i ne znamo gdje su se do sad krili

Ono što internet čini tako sjajnim jeste da se mijenja iz dana u dan, iz sata u sat pa čak i iz sekunde u sekundu. Čineći naš život lakšim, zabavnijim i sadržajnijim. Do juče su to bili Fejsbuk i Gugl…

Sara Velaga

Ono što internet čini tako sjajnim jeste da se mijenja iz dana u dan, iz sata u sat pa čak i iz sekunde u sekundu. Čineći naš život lakšim, zabavnijim i sadržajnijim. Do juče su to bili Fejsbuk i Gugl a danas već baratamo sa Dropboksovima, Slakom za komunikacije unutar kolektiva. Dok nestrpljivo čekamo šta će naše omiljene stranice uraditi novo, zašto ne bismo pogledali neke koje su inovativne, ali nisu toliko mejnstrim? Postoji dosta nevidljivih, a pri tome veoma korisnih sajtova, koje možete obići, čekajući na novitete ovih dobro nam znanih.

Listen to wikipedia

wikipedia

Spoj znanja i opuštanja u jednom. Vikipedija se ažurira iz sekunde u sekundu, a vi možete svjedočiti tim promjenama tako što ćete se opustiti uz ambijentalnu muziku koja konstantno svira u pozadini, dok vam se informacije pojavljuju na ekranu u krugovima, koji mijenjaju boje. U trenutku ažuriranja ili dodavanja nove informacije, čuje su zvuk gitare, tako da imate uvid u promjene. Bez ikakvog ometanja i buke, uz instrumentalnu muziku možete saznati nove informacije i učiti dok slušate. A ujedno možete i vidjeti kojom brzinom nove informacije pristižu, jer zvuk gitare će se čuti mnogo puta.

Mixtape.moe

mixtape

Postoji mnogo odličnih sajtova za dijeljenje foldera, uključujući Google Drive, Dropbox, iCloud kao i mnoge druge. Ali nekada jednostavno želite podijeliti jedan ili dva komada u žurbi bez silnih peripetija, registracija i čekanja. Zato je ovaj sajt odličan za vas. Jednostavno povučete fajl sa desktopa ili iz dokumenta i on se automatski učitava. Maksimalna veličina je 100MB a podržava gotovo sve formate.

GetHuman

gethuman

Korisnički servisi su apsolutno najbrži način da vam se uništi dan. Ozbiljno, postoji malo stvari u životu, koje vas mogu tako iritirati kao prespajanje sa korisničkim servisom, čekanje dok muzika svira i javi se automatski govornik koji kaže dobro poznatu rečenicu: “Sačekajte na liniji”, a onda vam se muzika nastavi i tako u krug. Zato su ljudi odlučili pomoći ljudima, tako što putem ovog sajta obezbjeđuju najbolje kontakt informacije za hiljade kompanija širom svijeta sa brojevima telefona, e mail adresama sa kojih vam se javljaju pravi, adekvatni ljudi.

Pixlr

pixlr

Ovo je možda malo stariji, ali i dalje malo poznati alat ljudima širom svijeta. Uređivač fotografija, u mnogo čemu sličan Adobe fotošopu, ali potpuno besplatan i funkcionalan na računarima i mobilnim telefonima. Definitivno nije dobar koliko Fotošop, ali je i dalje odličan izvor za sve one kojima treba kakvo takvo rješenje. Uradiće sve od skraćivanja, uređivanja, dodavanja fotografija pa vam sigurno može dobro doći.

Supercook

supercook

Zamislite da je srijeda uveče, radnje su zatvorene, a vama je plata tek u petak. Nismo naglasili i da se pri tome gladni, a da u frižideru imate svega nekoliko namirnica. Šta uraditi? Sudeći prema ovom sajtu možete dosta toga, jer na osnovu namirnica koje imate u frižideru i kući daje vam listu prijedloga šta možete pripremiti zajedno sa receptima. Možda vi niste toliko ekonomični, ali čini se da vaš saveznik u kuhinji jeste. Zato se poslužite njime i javite nam šta se napravili na osnovu svojih namirnica.

Freepik

freepik

Ovaj sajt se smatra najbolje čuvanom tajnom u svijetu grafičkog dizajna, jer sadrži ogroman broj visoko kvalitetnih vektorskih slika, grafika, a sve to potpuno besplatno. U sklopu čitave biblioteke ponuda slika sadrže i preporuke drugih sajtova, čime nas dodatno usmjeravaju da otkrijemo odlična mjesta za fotografije koje nam svima zatrebaju. Ako se bavite grafičkim dizajnom i još uvijek niste čuli za ovaj sajt, pripremite se na duge dane i noći otkrivanja novih sadržaja.

Repair Clinic

repair-clinic

Pokvarila se lampa, prestala raditi mikrovalna? Zovi majstora! Ovaj put on je online, na sajtu koji bude DIY duh u vama i pomaže vam da popravite stvari koje su pokvarene. Vi recite problem, on će vam dati rješenje, kao i spisak potrebnih alata za popravak. Osim što ćete uštediti na novcu koji biste dali majstoru, shvatićete da dosta toga možete sami i da su one prilično jednostavne. Vjerovatno ćete iznenaditi i svoje muškarce kada popravite nešto same, bez da ih pitate da oni to urade.

.

10 Minute Mail

10minutes

Smeće na mailu je gore od smeća u okolišu. Složiće se svi oni kojima je kanta zatrpana od svih onih mailova koje ste dobili, jer ste se morali prijaviti negdje kako biste dobili neku informaciju. Zato je desetominutni mail, koji vam omogućava da ga iskoristite za takve svrhe, kako biste dobili informacije i prestali dalje dobijate nepotrebno. Deset minuta je sve što vam treba, a za kreiranje maila na ovom sajtu, čak i manje od toga.

 

Have I been pwned

have-i-bee

Međunarodni direktor Majkrosofta i ekspert po pitanju veb sigurnosti, kreirao je ovaj sajt, koji je dostupan svima. On omogućuje da unošenjem svog maila, adresa ili korisničkih imena provjerite da li je neko koristio vaš identitet, zloupotrijebio informacije ili vam hakirao neki od računa. Umjesto da se pitate je li to moguće, kliknite i provjerite, jer nikad ne znate je li neko počeo da koristi vaš davno zanemareni profil na MySpace ili LinkedIn mreži.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije