LjudiRadoznala Lola

Magdalena Bogić: Godinu dana nakon X faktora

Godinu dana nakon učešća u X faktoru, finalistica Magdalena Bogić, koja nas je osvojila već na audiciji sa izvedbom “Molitve” Marije Šerifović, sprema novu pjesmu, ali počinje razmišljati i o albumu. Vedra i puna optimizma, za Lolu otkriva koliko se…

Sara Velaga

Godinu dana nakon učešća u X faktoru, finalistica Magdalena Bogić, koja nas je osvojila već na audiciji sa izvedbom “Molitve” Marije Šerifović, sprema novu pjesmu, ali počinje razmišljati i o albumu. Vedra i puna optimizma, za Lolu otkriva koliko se njen život od učešća promijenio i kakvi su dalji planovi. S obzirom na to da je ove godine tek završila srednju školu, neminovno je pitanje kako je uskladila obaveze, kao i to šta je bio odabir u daljem školovanju. Osnova svega je ljubav prema muzici, koja je odvela u sasvim novi svijet otkrivanja sebe i razvoja svog talenta.

magi-nije-kraj

Moj život se dosta promijenio od učešća na X faktoru, mnogi dijelovi moga sna su se već ostvarili, a zahvaljujući ovom takmičenju uspjela sam steći iskustvo, ali i sklopiti poznanstva, koja su zapravo najvažnija u ovom poslu”, otkriva nam Magdalena. Njena prva pjesma “Nije kraj” snimljena nekoliko mjeseci nakon učešća na X faktoru, bilježi preko 85000 pregleda na Jutjubu, a reakcije publike su kako dodaje neočekivano dobre, jer joj na mnogim nastupima sada traže da je otpjeva, čime joj zapravo pokazuju koliko je uspjela u svojoj namjeri da pokaže kako zaista nije kraj nakon ovog takmičenja. S obzirom na to da se mnogim učesnicima sličnih takmičenja desi da nakon određenog perioda padnu u zaborav, Magdaleni polazi za rukom da je i godinu dana još uvijek prisutna i intenzivno radi.

Njena prva pjesma “Nije kraj” snimljena nekoliko mjeseci nakon učešća na X faktoru, bilježi preko 85000 pregleda na Jutjubu.

Za vrijeme odgovaranja na pitanja iz intervjua, bila je u Rijeci na snimanju spota za novi singl pod nazivom “Ne kucaj” za koji dodaje kako se u svim segmentima razlikuje od prethodne pjesme. Najavila je kako nas uskoro očekuje i premijera pjesme, a u pripremi su i nove pjesme, nakon čega planira izdati i album. Nastojaće realizovati i svoju želju za regionalnim koncertom, za koji dodaje kako je potrebno vremena i truda, ali nije nemoguće. Upravo zato bila je zapažena i kao gošća svog mentora iz X faktora, Željka Joksimovića na njegovom koncertu u Sarajevu.

magi

Ni tu nije kraj njenim uspjesima, jer već početkom naredne godine naći će se rame uz rame sa izvođačima poput Žak Houdeka i Harija Rončevića na Zagrebačkom festivalu, gdje je u konkurenciji od 270 prjavljenih takmičara prošla u dvadeset i dva koja će se takmičiti. Tu će se predstaviti sa pjesmom “Više od sna” na kojoj je radio Miro Buljan. Vjeruje kako je to veliki korak za nju i njenu karijeru, ali dodaje kako sve zavisi od nje u pogledu koliko će sebe dati na sceni i potruditi se.

Početkom naredne godine naći će se rame uz rame sa izvođačima poput Žak Houdeka i Harija Rončevića na Zagrebačkom festivalu

Nakon završetka srednje škole odlučila se maksimalno posvetiti karijeri pa je često na putovanjima, nastupajući i radeći na novim pjesmama.

snimanje-spota

“U muzici je potrebno mnogo odricanja, kao u svemu u čemu se želi uspjeti, ali uspjevam balansirati sve, jer uz dobru organizaciju se zaista sve može”.

Za svoje pjesme vjeruje da imaju emociju, koja ih na glavni način karakteriše, jer svaku pjesmu shvata na svoj način pa je tako onda i prenosi na slušatelje. Kada se svijetla reflektora ugase Magdalena je kako navodi ista osoba, koja dovoljno poznaje sebe i koja se ne mijenja na pozornici i kod kuće. Roditeljska podrška joj je najvažnija, a za savjete vjeruje da ih treba još dosta dobiti, kako bi ih mogla i drugima dijeliti.

Muzička scena je prema njenom mišljenju dovoljno velika za sve koji se iskreno žele baviti pjevanjem i ostvariti svoje snove. Mi vjerujemo da će ona svoje nastaviti ostvarivati, a za sve one koji žele pratiti njen rad možete je pronaći na Instagramu, gdje aktivno objavljuje i predstavlja svoje zabavne fotografije i video klipove sa putovanja. Ona je dokaz da se zaista može nastaviti raditi na sebi i izgraditi karijeru, bez obzira na takmičenje i plasman.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije