FeminizamHrabra Lola

Adel: Muškarci, obrijte svoje noge, ne zanima vas hoće li ih žene brijati

Adel nas očito veoma dobro razumije i sličnija nam je nego što mislimo. To smo znale još onda kada smo pisale hiljadu riječi o njoj. Međutim nedavno je otkrila još. Izjavila je kako je u stanju da pojede čitavo pakovanje…

Sara Velaga

Adel nas očito veoma dobro razumije i sličnija nam je nego što mislimo. To smo znale još onda kada smo pisale hiljadu riječi o njoj. Međutim nedavno je otkrila još. Izjavila je kako je u stanju da pojede čitavo pakovanje sira, da podriguje nakon toga i da joj je muka od konstantnog udovoljavanja društvenim normama kada je u pitanju ljepota. “Ne mislim da brijem noge ni za koga, osim za sebe i muškarci nemaju veze s tim, baš kao ni čitavo društvo”, izjavila je nedavno za Veniti Fer.

Nakon što je otkrila kako je mjesec dana bila na turneji neobrijanih nogu, novinar iz Veniti Fera je pitao šta je na to rekao njen momak, a njen odgovor je takav da smo poželjele da ga ugraviramo na spomenik..

“On nema izbora. Neće mi nijedan muškarac na svijetu reći da obrijem svoje jebene noge. Neka obrije svoje”.

brijanje-nogu

Ovo nije prvi put da Adel otvoreno govori o svom tijelu i samoprihvatanju. U intervjuu za Dejli Mejl 2009. godine izjavila je kako nikada nije bila nesigurna po pitanju svog izgleda, kao ni po pitanju toga šta želi u životu. Mama joj je već u djetinjstvu savjetovala da sve što radi radi zbog sebe, ne zbog drugih i toga se danas pridržava. Dvije godine nakon toga za Roling Stoun je izjavila kako je njen život prepun drama, da joj ne pada na pamet da brine o nekim nevažnim stvarima, kao što je njen izgled.

“Čak i kad bih bila baš zgodna, ne vjerujem da bih izbacivala svoje grudi i zadnjicu za nekoga”.

Suština njenih poruka je univerzalna i jasna. Sve što radite, radite zbog sebe. Neka vas ne brine šta muškarci misle o tome. Vaše dlake na tijelu su vaše i vi odlučujete hoćete li ih brijati ili ne.

Za Roling Stoun je izjavila kako je njen život pepun drama, da joj ne pada na pamet da brine o nekim nevažnim stvarima, kao što je njen izgled.

Adele will have no man telling her to shave her "f*ckin' legs"

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije