LjudiRadoznala Lola

Melanija Tramp, ko je, odakle je došla i kakva prva dama želi da bude

Dan nakon izbora još je jedan podsjetnik da je izabran on. Donald Tramp. Međutim nećemo se baviti njime i njegovom biografijom, o kojoj smo sigurni da znate mnogo. Odlučili smo se osvrnuti na prvu damu i vidjeti kako je izgledao…

Sara Velaga

Dan nakon izbora još je jedan podsjetnik da je izabran on. Donald Tramp. Međutim nećemo se baviti njime i njegovom biografijom, o kojoj smo sigurni da znate mnogo. Odlučili smo se osvrnuti na prvu damu i vidjeti kako je izgledao njen put do Bijele kuće.

Melania Tramp.

Rođena je 26. aprila 1970. godine u Sevnici u Sloveniji. Svoje ime Melania Knavs promijenila je u Melanija Knaus kada se sa šesnaest godina počela baviti modelingom. Fotograf Stane Jerko zapazio je kao sedamnaestogodišnjakinju u Ljubljani, gdje je pohađala srednju u školu i pozvao je na prvi fotošuting. To je lansiralo među italijanske modne agencije sa osamnaest godina.

They say that beside every good man is a good woman and, in the case of Republican frontrunner Donald Trump, that woman is Melania his wife, originally from Slovenia but now, possibly heading to the White House as first lady. Rob Muir has more.

Počela je sa angažmanima širom svijeta, a pojavila se i potpuno gola na naslovnica britanskog GQ magazina. Ljubav prema modi naslijedila je od majke, koja je Melaniu već kao djevojčicu od pet godina vodila na revije. Danas ima liniju nakita, koju prodaje na svom šoping kanalu QVC. Ističe kako je nakon posla i sina, njen muž zapravo njen treći posao.

Počela je sa angažmanima širom svijeta, a pojavila se i potpuno gola na naslovnica britanskog GQ magazina.

melania-kao-model

Nastavila se obrazovati tokom putovanja Evropom, naučivši engleski, francuski i srpsko-hrvatski. Otišla je u Njujork 1996. godine kada joj je modni skaut Paolo Zampoli ponudio vizu i ugovor. Pomoću H-1B vize, njen boravak u Americi je stavlja na bolju poziciju od naučnika i računarskih programera, jer se njome potvrđuje visoko kvalifikovani radnik. Što je u ovom slučaju bila ona. Uspjela je dobiti svoju zelenu kartu 2001. godine, a nakon pet godina postati i građanka Amerike.

melania-t

Sa dvadeset i osam godina upoznala je Trampa na zabavi koju je organizovao Zampoli u klubu na Manhetnu. On je na zabavu došao sa norveškom kozmetičarkom Selinom Midelfart, ali je uprkos tome zatražio Melanijin broj telefona. S obzirom na to da je bio u društvu, nije željela dati svoj i umjesto toga je zatražila njegov. Kasnije je izjavila kako je to uradila i zbog toga što vjeruje da su mu sve žene davale brojeve pa bi ona tako bila još samo jedna u nizu. Ovako je htjela vidjeti kakve su njegove namjere. Dodala je kako je najviše zanimalo koji će joj broj dati, jer je vjerovala da i to pokazuje koliko je zapravo ozbiljan u svojoj namjeri. Dao joj je sve svoje brojeve, što joj je bilo dovoljno da zaključi.

S obzirom na to da je bio u društvu, nije željela dati svoj i umjesto toga je zatražila njegov. Kasnije je izjavila kako je to uradila i zbog toga što vjeruje da su mu sve žene davale brojeve pa bi ona tako bila još samo jedna u nizu.

donald-i-melanija

Čekala je sedmicu dana da se javi, a onda su počeli izlaziti. Upravo tada su počele i njegove prve ideje o kandidovanju za predsjednika Amerike, kada je postao član Reformske partije. Ona je počela davati intervjue u kojima je govorila i o njihovom seksualnom životu, naglašavajući kako imaju izvanredan seks barem jednom dnevno. Tramp se priključio poigravanju i izjavama u medijima, naglašavajući koliko je ona zapravo seksi.

Nakon dva braka iza sebe, Tramp je vođen onom da je treća sreća zaprosio Melaniju u Njujorku. Vjenčali su se u januaru 2005. godine u crkvi na Floridi. Njena vjenčanica je nosila potpis Džona Galijana, a koštala je 160 hiljada evra. Na zabavi su bili prisutni i Hilari i Bil Klinton, ne sluteći kako će razvoj događaja izgledati za nekoliko godina.

trumpovi-i-klintonovi

Među drugim poznatim ličnostima našli su se i manekenka Hajdi Klum, reper Pi Didi, kao i Bili Džol koji je pjevao mladencima pjesmu Just the way you are. U kasnijem intervjuu naglasila je kako je udaja za Donalda nešto za šta čovjek mora biti siguran u sebe. Biti pametan i snažan. Očigledno je to znala biti. Dobili su sina Barona Vilijama 2006. godine, nakon čega je Melania postala prvi put majka. Baron je dobio svoj sprat u Trampovom tornju na Menhetnu, a već kao dječak je počeo oblačiti odjela i kravate pa mu je mama dala i nadimak “Mini-Donald”.

U kasnijem intervjuu naglasila je kako je udaja za Donalda nešto za šta čovjek mora biti siguran u sebe. Biti pametan i snažan.

trampovi

Kada su je pitali 2000. godine kakva bi bila kao prva dama, ako Donald ikad pobijedi, rekla je da bi bila veoma tradicionalna, poredivši sebe sa Beki Ford i Džeki Kenedi. Govori se kako ne bi trebalo suditi knjigu prema koricama, što je u Melanijinom slučaju novine na osnovu naslovne stranice, ali slijedi period u kojem ćemo vidjeti je li to istina.

Ona je jedina prva dama koja u CV-u ima i golu naslovnicu.

Ujedno je prva i koja dolazi iz države u kojoj je vladao komunizam, a druga koja je rođena izvan Amerike, nakon Luise Adam, koja je došla iz Engleske, a bila je žena šestog predsjednika Džona Kvinsija koji je bio na vlasti od 1825. do 1829. godine.

Sa jedne strane tradicionalna, sa druge i više nego liberalna, Melanija je sigurno prva dama kakvu do sada nismo vidjeli, jednako kao što je i njen suprug predsjednik za pamćenje. Uprkos tome što se nekada ne slaže sa njegovim stavovima, Melanija čvrsto podržava Donalda u svim usponima i padovima, koji joj u konačnici potvrđuju njenu rečenicu nakon udaje. “Da se udaš za Donalda trebaš biti veoma snažna i pametna”.

Procijenite sami je li.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije