LjudiRadoznala Lola

Žena koja ima 27 godina i pečate 196 država u pasošu

Kada bi neko rekao da je proputovao pedeset država, bili bismo impresionirani. Ako bi rekao da je proputovao stotinu, bili bismo još više. Ali ako bi rekao da je proputovala sve države svijeta i postala najmlađa Amerikanka, a ujedno i…

Sara Velaga

Kada bi neko rekao da je proputovao pedeset država, bili bismo impresionirani. Ako bi rekao da je proputovao stotinu, bili bismo još više. Ali ako bi rekao da je proputovala sve države svijeta i postala najmlađa Amerikanka, a ujedno i najbrža koja je posjetila svih stotinu i devedeset i šest država na svijetu, bili bismo veoma zadivljeni, ali i šokirani.

pasosi

Ali to je upravo ono što Kasandra De Pekol radi. Ova dvadesetsedmogodišnjakinja iz Konetikata do sada je posjetila stotinu osamdeset i jednu državu od jula prošle godine, a preostale joj je samo njih petnaest i četrdeset dana u okviru kojih to planira ostvariti. Time će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najbrža osoba kojoj je to pošlo za rukom, a njeno putovanje je nazvano Expedition196, na kojem ona putuje kao amsadorica mira Međunarodnog instituta za mir kroz turizam. Možda nismo u mogućnosti da idemo u korak sa njom, ali je možemo pratiti na Instagramu i podržati je u namjeri da uspije. Idemo Kasandra!

putovanje1

putovanje2

putovanje3

 

putovanje4

putovanje5

putovanje6

putovanje8

putovanje9

putovanje10

Za kraj vam donosimo i fotografiju iz Bosne i Hercegovine, gdje je uživala u Mostaru. Ovakve priče vas prosto navedu da krenete pakovati kofere i sav novac koji imate uložite u putovanja. Čak i ako idete same, jer zabava je zagarantovana i na solo putovanjima.

putovanje11

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije