Hrabra LolaLoliteti

Da snovi stvarno postaju stvarnost, znaju Helena i Jelena

Tačno prije pet godina nastale su naše imenjakinje, koje se bave modom. Riječ je o Lola.tees  modnom brendu, koji je počeo slučajnom izradom cvjetaka i broševa za odjeću i kosu Cvjetak Zanovjetak. Helena Bilić ih je izrađivala za prijateljice, a…

Sara Velaga

Tačno prije pet godina nastale su naše imenjakinje, koje se bave modom. Riječ je o Lola.tees  modnom brendu, koji je počeo slučajnom izradom cvjetaka i broševa za odjeću i kosu Cvjetak Zanovjetak. Helena Bilić ih je izrađivala za prijateljice, a zatim se to nastavilo izradom stranice na Fejsbuku, nakon čega su ona i Jelena Džolić pokušale sa one size majicama sa zanimljivim natpisima. Nakon izrađenih pedeset komada majica, koje su prodale gotovo preko noći, odlučile su proširiti ponudu i raditi na vlastitoj modnoj marki koja će biti pristupačna svima.

lola

Kakva je Lola koja nosi vašu odjeću, šta je karakteriše i izdvaja od drugih žena?

Volimo reći da su Lole zaigrane, opuštene, neopterećene, svjesne sebe i svojih mogućnosti, a u prvom redu vole život i ne boje se izazova.

Inovacijom, stilom i prepoznatljivošću izdvajate se na bh modnoj sceni. Jeste li očekivale takav uspjeh na početku dok je sve bilo u fazi pripreme?

Danas već primjećujemo rezultate koji znače –uspjeh- iako  ovakav rad zahtjeva stalno ulaganje i kontinuitet. U početku smo Lole zamislile kao ’’dodatni prihod’’ uz poslove koje smo obavljale, razmišljale smo na način da će biti super ako prodamo tih 50 prvih majica koje smo izradile,  a danas su Lole naše osnovno zanimanje. Taj početak svakako je bio odličan vjetar u leđa, no uspjeha zasigurno ne bi bilo da ljestvicu nismo podizali na više i konstatntno radili na marketingu, osmišljavanju novih modela, širenju ponude itd.

lola1

Ono što je posebno važno za naglasiti jeste da svake godine u ljetnom periodu organizuju Lola modnu reviju u njima dragim ambijentima. Prilika je to koju iskoriste za druženje sa njihovim prijateljima i poslovnim partnerima te za predstavljanje sezonskih modela, a upravo je zato Lola revija jedan od njihovih najdražih godišnjih događanja.

Kada je u pitanju praćenje svjetske modne scene Lole poručuju: “Ukoliko želite postići uspjeh neophodno je pratiti svjetske trendove i neizostavni ’’must have’’ koji je nametnut kroz medije,  osobito kada je riječ o odijevanju. Htjeli ili ne htjeli, trendovi upravljaju modnom scenom, tako da su 2016. godinu u ljetnom periodu obilježili volani na različitim modelima, dok smo nedavno plasirali modele od pliša koji su zavladali jesenskom modnom scenom u raznim varijacijama. No mislimo da se Lola izdvaja iz razloga što je u našem potpisu ’’personalizacija’’ kako glede natpisa na određenim modelima, tako i glede prilagođavanja, također određenih modela -kupcima”..

Neke od njihovih majica došle su u formu haljine, kupci nerijetko biraju željene duljine i dosta prostora daju za ’’igranje’’ njihovim odjevnim predmetima, što na kraju igra veliku ulogu i ostavlja Lolin potpis, koji je u suštini –osobnost-.

lola6

Za svoje modele često birate random djevojke, žene kako bi prikazale prosječnu ženu različite građe. Kako generalno gledate i komentarišete predstavljanje žena u medijima, a i u modi?

Primjerice ovakva česta pitanja automatski nas stavljaju u nekakav ’’drugi red’’ ili bolje reći marginaliziraju.žene u biznisu, žene u politici… Zašto i čemu?  Ipak živimo u 21. stoljeću i iako cijenimo neke tradicionalna ’’odlikovanja’’ žena, volimo reći da smo liberalni tradicionalisti. Žena je nježniji spol, ali to ne znači da je nesposobna, naprotiv. Generalno smatramo da bi ovakav tip pitanja trebalo manje postavljati, a više govoriti o načinima i mogućnosti uspjeha, konkretnijim razlozima za smijeh i zadovoljstvo. Lola je i zadovoljna kućanica koja brine o svoja četiri zida kuće i obitelji, ali isto tako poslovna mlada žena koja ispituje svoje mogućnosti na ’’bojnom’’ biznis polju i uporna je u postizanju zacrtanih ciljeva. Smatramo da ipak ne možemo generalizirati jer svaka žena ima svoj osobni put. Činjenica je da se ’’žena’’ kao takva, dovodi u drugi red i često ju susrećemo kao ’’objekt’’  u modnoj industriji, a takvo što kroz naš rad se trudimo izbjeći, te staviti naglasak  na vrijednosti koje čine i ispunjavaju život.

lola7

Za sada imaju dosta planova koji uključuju različite suradnje i stalno rade na novim modelima, a na mjesečnoj bazi do sada su izbacivali 2-3 nova modela. Međutim, nisu nam previše otkrili za sada, jer žele iznenaditi i sebe i sve Lole.

“Što se tiče dostupnosti, sada smo se kupcima približili u smislu suradnje s određenim dućanima gdje je moguće isprobati naše modele, iako je osnova našeg poslovanja online prodaja gdje kupcu dostavljamo svaku informaciju od važnosti za online kupnju. Lole možete pronaći u Ljubuškom, Čapljini, Međugorju i Tuzli, a u pripremi su još neke suradnje. Osim toga, kroz kojih 20-ak dana u funkciju dolazi  i naša web stranica čemu se jako radujemo”.

Njihov slogan na Fejsbuk stranici “wear it like you mean it” za njih predstavlja zabavu, prilikom prvom oblačenja ove odjeće.

lola5

Na pitanje koja ih Lola najbolje predstavlja i sa kojom bi voljele sarađivati odgovaraju: “Puno je tih naših Lola koje nisu javne ličnosti a čine našu veliku obitelj, kako među prijateljicama tako i među modnim blogericama koje rado nose naše modele. No, ako moramo izdvojiti jednu osobu s kojom bismo htjele ostvariti suradnju i koju bismo voljeli obući u Lolu onda bismo se definitvno odlučili na jednu od najvećih predstavnica, kako glazbene umjetnosti tako i modnog izričaja, te jedinstvene osobnosti unutar naše regije, neponovljivu Josipu Lisac”.

Volite, vjerujte i ne bojte se izazova. Spremno dočekajte i neuspjeh, prepoznavajući i cijeneći svaki pa i najmanji uspjeh. Poručuju Lole za kraj. Možete ih pratiti na pomenutoj fejsbuk stranici, kao i na instagramu, a uskoro i na sajtu. Lole su kul, zar ne?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije