NevjerovatnoZabavna Lola

Genijalne ideje za kreativne poklone koje možete napraviti sami

Bliže nam se praznici, a čak i da nije tako, svakoga dana možete uraditi nešto lijepo za one koje volite. Međutim, novac nije osnova toga, jednako kao što nije ni odlazak u prodavnicu po uvijek isti poklon. Ne kažemo ne,…

Redakcija-

Bliže nam se praznici, a čak i da nije tako, svakoga dana možete uraditi nešto lijepo za one koje volite. Međutim, novac nije osnova toga, jednako kao što nije ni odlazak u prodavnicu po uvijek isti poklon. Ne kažemo ne, samo ne uvijek, jer postoje kreativne ideje sa znatno manje utrošenog novca, nešto više vremena i mnogo više emocija. A one pokazuju da vam je stalo, da ste se željeli potruditi i da niste kupili gotov proizvod nego zaista uložili vrijeme i sebe u taj poklon. Zato smo pronašli deset ideja koje su nama izmamile osmijeh na lice, a vjerujemo da će pronaći i put do vas i vaših najdražih.

Pošaljite zagrljaj

send-a-hug

Za ovu ideju vam je potrebno svega malo ukrasnog papira, makaze, ljepilo i ogromna količina emocija, jer ovo je pošiljka kakvu bismo svi voljeli da dobijemo. Bilo da se radi o dječijim rukama ili vašim koje želite poslati partneru, cilj je prenijeti emocije na papir i izmamiti osmijeh na lice onoga ko će preuzimanjem pošte ostati iznenađen ovom malom, ali efektnom gestom.

Flaša uspomena

flasa-uspomena

Ova ideja može biti realizovana na nekoliko načina. Jedan od njih je da unutar flaše ili tegle stavite nekoliko poruka pa dobijete drugačije izdanje koje može biti i flaša poruka. A drugi je da sakupite sitnice kao na fotografiji i stavite ih unutra. Mogu to biti privjesci ključeva, male čestitke, komadi nakita, cvijet, ključevi, bilo šta što vas veže za tu osobu i priziva lijepe uspomene oboma. Ujedno možete ideju iskoristiti i za djecu pa unutra staviti i njihove čarapice kada su bili mali, dudu, narukvicu i pokloniti im to kada odrastu. Neprocjenjivo blago za svakoga.

Oznake za knjige

knjiga-djeca

Nije li ovo sjajno? Pokloniti knjigu mužu ili ženi zajedno sa oznakama koje pridržavaju njihova djeca. Ili baki i djedu koji će biti oduševljeni svaki put kada vide svoje unuke i označe poglavlje i stranicu do koje su došle. Potrebno je malo konca i printer za izradu papirnih fotografija ili izradu u manjem formatu. Pričvrstite fotografiju uz konac na bezbroj različtiih načina. Potpuno je na vama kako ćete osmisliti i realizovati ideju.

Buket pića

buket-pica

Za sve muškarce, ali i žene koje vole popiti, evo odličnog i zabavnog rješenja. Osim što možete opskrbiti ekipu koja slavi rođendan ili drugi važan događaj, možete izmamiti osmijeh na lice osobe kojoj poklanjate ovaj buket. Unutra možete dodati i šteku cigareta, kobasice ili bilo koji dodatak ovih gurmana i hedonista. Za realizaciju vam je potrebna korpa koju možete oslikati ili oblijepiti ukrasnim papirom i onolika flaša koliko želite da vaš buket bude raskošan. Ukoliko je u pitanju događaj na kojem učestvuje više osoba, lako se možete dogovoriti da podijelite “ruže” i zajedno kreirate buket.

Domaći puter za tijelo

mlijeko-za-tijelo

Ovo bi mogao biti savršen poklon za žene, što znači da možete i same sebe obradovati, jer sve volimo njegovati tijelo raznim losionima. Međutim, sada možete napraviti svoj puter za tijelo i uživati, kako u pripremi tako i u korištenju svog proizvoda. Potrebno vam je:

  • jedna do jedna i po šolja kokosovog ulja
  • tri čajne kašike meda
  • dvije kašike narandžine kore(ili drugog voća koje želite da bude glavna mirisna nota

Promiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu i napunite teglu ili posudu u kojoj će vaš puter biti. Nakon toga nanesite u debljem sloju i koristite po potrebi.

Domaći ekstrakti

domaci-esktrakti

Jedan od glavnih sastojaka u pripremi kolača često bude upravo ekstrakt vanilije, narandže ili limuna. Umjesto da kupujete gotove, zašto ne biste napravili svoj za koji vam treba svega malo namirnica:

  • jedan do dva limuna ili narandže
  • tri četvrtine šolje votke
  • staklena flaša

Dobro operite i osušite voće prije nego skinete njegovu koru. Ako primijetite ostatke bijelog dijela skinite ih nožem, jer oni dodaju gorčinu u okusu. Napunite bocu korom i naspite do vrha votku. Držite na tamnom i hladnom mjestu u vašoj kuhinji i protresite flašu jednom u tri dana.

Prsten sa receptima

recpeti

Ovaj prsten bi mogao biti korisnije od onoga koji imate na ruci, jer na njemu možete imati sve u ključnom trenutku. Pravljenja ručka, jer svi znamo da ljubav ulazi na usta. Za ovu ideju je potrebno da pronađete kratke i jednostavne recepte, izradite ih i plastifikujete, a nakon toga pričvrstite na veliki prsten koji možete zakačite na neki od kuhinjskog pribora. Uvijek na dohvat ruke, postaće glavni alat i spas u zadnji čas kada ponestane ideja za kuvanje. S vremena na vrijeme promijenite kartice recepata, kako ne bi imali isti meni narednih nekoliko mjeseci.

Album fotografija na izvlačenje

album

Šta sve mogu učiniti drvena kutija, papir i uspomene. Dovoljno je da izradite nekoliko vama dragih fotografija koje potom savijte precizno da se preklapaju i na gornju prikačite trakicu kojom ćete izvući čitav album, složen u kutiji. Ideja može poslužiti kao originalan poklon za godišnjice, rođendane, ali i sve one male uobičajene dane koji će dobiti novu čar sa ovakvim iznenađenjem.

Domaći ljigavci za čišćenje

ciscenje-fleke

Ova ideja je praktična, a veoma zabavna, naročito sa vašu djecu. Treba vam malo vremena i svega četiri sastojka, a to su boraks, koji služi kao glavni sastojak u većini deterdženata, tečno ljepilo, voda i boje za hranu. Pomiješajte jednu kašiku boraksa sa malo vode u jednu zdjelu i ostavite sa strane. U drugoj zdjeli izmiješajte ljepilo, vodu i boje a potom sjedinite mase. Iscijedite višak vode i oblikujte rukama dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Lijepite na predmete, skidajte, čistite i igrajte se. Zabava je zagarantovana.

Monogram od fotografija

monogram

Za dekoraciju sobe, ali i prostora na vjenčanju, rođendanu ili zabavi možete iskoristiti ovu ideju. Riječ je o inicijalima, ali po vašoj želji i kompletnim imenima i riječima koje možete izraditi. Potrebno vam je slovo koje možete kupiti u većim prodavnicama namještaja, fotografije, tečno ljepilo i kist. Nanošenjem i premazivanjem pričvrstite fotografije na drveno slovo i ostavite da se osuši. Nakon nekog vremena slovo je spremno za upotrebu.

Ko bi nakon ovakvih ideja posegnuo za gotovim rješenjima iz prodavnice?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije