Lole iz komšilukaO događajima

“Krokodokodil” vas čeka: Upoznajte Lolu i Ivicu. Upoznajte svijet bajki

Njegovanje kulture zadatak je svih nas. Od malih nogu. To znaju i u Udruženju”K.R.O.K.O.D.I.L.” (Književnog Regionalnog Okupljanja Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) pa već tradicionalno organizuju Festival književnosti za djecu „Krokodokodil“. Sve će se dešavati od 14. do 18. novembra u…

Žana Gauk

Njegovanje kulture zadatak je svih nas. Od malih nogu.

To znaju i u Udruženju”K.R.O.K.O.D.I.L.” (Književnog Regionalnog Okupljanja Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) pa već tradicionalno organizuju Festival književnosti za djecu „Krokodokodil“. Sve će se dešavati od 14. do 18. novembra u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u Srbiji. I nije to samo za najmlađe, već i za odrasle.

„Krokorokodil“ se ove godine bavi temom“Kako su Lola i Ivica spasili bajke”, uz slogan, pazite sad, “Biće strava, bajke mi!”!

U glavnoj ulozi su – bajke!

Glavni program pratiće radionice, performansi, izložbe radova sa takmičenja… A biće i pobjednika. Odrasli će o kulturnoj higijeni učiti na predavanjima.

„Krokorokodil“ se ove godine bavi temom“Kako su Lola i Ivica spasili bajke”, uz slogan, pazite sad, “Biće strava, bajke mi!”!

„Krokodokodil“ će ugostiti Enisa Čišića, strip crtača iz Sarajeva. Znate li da crta za čuveni „Marvel“? Drštvo će mu praviti Dejan Aleksić, pisac za djecu, umjetnica Vesna Moravić Balkanski, pisac Raša Popov, kao i „Krokodokodilovi“ glumci uz reditelja Vladana Đurkovića.

krokodilPredavanja će otvoriti Tijana Tropin, teoretičarka književnosti, a o lijepim riječima imaju šta da kažu i Lamija Begagić, književnica iz BiH, i Ivana Baldasar Petrović, profesorka književnosti iz Zagreba, koje će se kritikom osvrnuti na ideologije, prevode i rodne odnose u bajkama i dječijim knjigama.

Evo i programa:

Dan prvi, 14. novembar

11:00 – 12:30 Likovna radionica „Kako se ilustruje bajka?“, a u svijet ilusracije odvešće nas Vesna Moravić Balkanski

12:00 – 14:00 Otvaranje izložbe dečjih radova koji su prispeli na konkurs

19:00 – 21:00 Predavanje „Prevodi za decu: umetnost i ideologija“ (na primeru bajki Oskara Vajlda). Učestvuje: Tijana Tropin, teoretičarka književnosti i prevoditeljka

Dan drugi, 15. novembar

11:00 – 12:30 Literarna radionica „Pričam ti priču“, koju će voditi Raša Popov

19:00 – 21:00 Predavanje „Život kao bajka“, a o ovoj temi govoriće Enis Čišićkrokodil-03Dan treći, 16. novembar

13:00 – 14:30 Književni festival za djecu „Kako su Lola i Ivica spasili bajke“

19:00 – 21:00 Predavanje: „Zašto je Sofija Jasminke Petrović neophodna kurikulumu i zašto se u njemu neće naći?“, a govoriće Lamija Begagić

Dan četvrti, 17. novembar

11:00 – 12:30 Literarna radionica „Kako se piše bajka?“ i vodiće je Dejan Aleksić

19:00 – 21:00 Predavanje „Ženski likovi u bajkama i pričama za decu“ i sve što vas interesuje pitajte Ivanu Baldasar Petrović, profesoricu književnosti

Dan peti, 18. novembar

11:00 – 12:30 Likovna radionica „Mali Princ i ja“ kroz koju će nas provesti Bojana Lukić

Uživanje u kulturi je uživanje u životu! Upamtite i prenesite djeci.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije