Lole iz komšilukaO događajima

Osam dana odličnih filmova u Zagrebu!

Za sve filmoljupce, donosimo odličnu najavu. Ako ste u Zagrebu ili planirate otići, evo povoda zašto da krenete već danas. Naime, od dvanaestog do dvadesetog novembra u toku je Zagreb Film Festival, koji će se održati na uobičajenim gradskim lokacijama….

Sara Velaga

Za sve filmoljupce, donosimo odličnu najavu. Ako ste u Zagrebu ili planirate otići, evo povoda zašto da krenete već danas. Naime, od dvanaestog do dvadesetog novembra u toku je Zagreb Film Festival, koji će se održati na uobičajenim gradskim lokacijama. To su kino Europa, Tuškanac, MSU i druge. U ovom periodu imaćete priliku da pogledate čakfilmova. Ovaj festival je od samog početka usmjerene promociji novih autora i predstavljanju debitantskih filmova. U sklopu nacionalnog takmičarskog programa Kockice iz godine u godinu sve veći broj autora se okuplja i predstavlja nova imena domaće scene.

U posljednjih nekoliko godina poseban akcenat se stavlja i na filmske koprodukcije sa evropskim, ali i svjetskim državama. Tako će posjetitelji imati priliku da pogledaju i gruzijskog kandidata za Oskara “House of Others” režiserke Russudan Glurjidze. Novost ovogodišnjeg četrnaestog izdanja je nova nagrada, a u pitanju je Zlatni bicikl, koji se dodjeljuje najboljem filmu iz popratnog programa Ponovno s nama. Predstavljanje novih uradaka autora koji su se prikazivali ranije na ZFFu. Tu nas ove godine očekuje uspješna hrvatska koprodukcija, režisera Kristija Puija, u smrtno-ozbiljnoj komediji Sieranevada premijerno prikazanoj na Filmskom festivalu u Kanu.

zff

Debitantska ostvarenja predstaviće se u dijelu Moj prvi film, dok će Velikih 5 predstaviti nova ostvarenja iz najvećih evropskih kinematografija. Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije i Španjolske. Za one najmlađe tu je Bibijada by RBA i Plus.

Raspored filmova, kao i ostale potrebne informacije možete pronaći ovdje.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije