Praktična LolaŽivot

Ples oko šipke kao oblik rekreacije? Naš odgovor je:Da!

Ako ste u potrazi za novim oblikom rekreacije, a pri tome biste htjeli probati i nešto sasvim drugačije, što pomjera vaše psihofizičke granice, onda biste mogli plesati oko šipke. Kao što smo ranije govorili, ples je jedan od načina fitnesa…

Sara Velaga

Ako ste u potrazi za novim oblikom rekreacije, a pri tome biste htjeli probati i nešto sasvim drugačije, što pomjera vaše psihofizičke granice, onda biste mogli plesati oko šipke. Kao što smo ranije govorili, ples je jedan od načina fitnesa a ovakav oblik plesa još intenzivnije utiče na vašu figuru i zdravlje. Zato smo odlučile saznati koji je to S faktor koji čini čuda za naše tijelo i um. Odgovore smo potražile od Anje i Bojane, koje ujedno vode ove treninge.

Kada i kako je počeo sa radom S faktor?

S faktor je počeo prošle godine u septembru. Najhrabrija je bila Ana P. koja je prva otvorila ovaj ples u BL. Zatim smo nas dvije nastavile da vodimo treninge i da ubacujemo neke nove elemente, načine treniranja i slično.

Šta podrazumijeva ovaj oblik fitnessa i kome ga preporučujete?

Ovaj oblik fitnessa podrazumijeva kombinaciju vježbi na podu, vježbi snage, učenja elemenata na šipci i na kraju sam ples oko šipke. Takođe utiče kako na Vaš fizički izgled i snagu, tako i na Vašu psihičku snagu. Žene jačaju svoje samopuzdanje, popravljaju držanje, izgledaju sexi i samouvjereno itd. Preporučujemo ga ne samo djevojkama, nego i majkama i svim ženama koje hoće da povećaju svoje samopouzdanje i da se opuste.

sipka

Imaju li žene otpor prilikom prvih dolazaka na vježbe i koliko je kod nas prihvatljivo plesanje oko šipke, bez dodatnih konotacija?

Žene su jako zainteresovane za ovaj vid plesa, samo nemaju sve hrabrosti da se upuste u to. Ali kad dođu nije im tesko uciti nove elemente i dobro se zabavljalju. Postoje predrasude vezano za ovaj vid plesa. Zato i pozivamo djevojke, žene, da dođu vidjeti naš način rada. Mi ne nastupamo tj.nemamo javne nastupe. Sve što radimo, učimo to je isključivo za sopstveno zadovoljstvo.

Postoje li dobne granice polaznica ovog oblika fitnessa?

Djevojke bi trebale biti punoljetne, a ostale članice su nam svakako dobro došle. Gornja granica godina ne postoji.

sipka3

Za koje dijelove tijela je posebno dobar?

Potvrđene su mnogobrojne prednosti i djelotvoran uticaj koji ples oko šipke ima na razvoj tijela i kondicije. Osim što najviše utiče na trbušne mišiće jer koristimo vlastitu tjelesnu težinu kao rekvizit  prilikom vježbanja, ples oko šipke utiče i na cijelu muskulaturu ljudskog tijela, popravlja držanje i čini mišiće zategnutijim i izduženijim, a što je takođe bitno utiče na nivo vašeg samopouzdanja i depresiju.

Prednosti plesa oko šipke su mnogobrojne, a mi ćemo nabrojati samo neke.

  • Vaše tijelo će biti u stanju da radi nevjerovatne stvari.
  • Pomaže kod mršavljenja.
  • U plesu oko šipke učestvuju svi mišići
  • Bićete snažni kako fizički, tako i psihički.
  • Izgledaćete sexi
  • Nema  fizičkih prepreka za bavljenje S’ factorom. Svi su dobrodošli i svi su prihvaćeni
  • Postaćete fleksibilniji
  • Naučićete nove pokrete i elemente i td.

sipka4

Koliko često i gdje održavate treninge, kao i na koji način s emogu priključiti nove članice?

Treninzi se održavaju dva puta sedmično. U terminima od 19-20 h i od 20-21 h. Ove dvije grupe su skoro popunjene, pa planiramo da ponovo pravimo upis novih članova. Svi zainteresovani mogu da nam se obrate putem telefona: Anja 065/400-573 i Bojana 066/116-222 ili putem naše FB stranice S’ Factor Banja Luka.

Jeste li zadovoljni odazivom i mogu li se uključiti i muškarci?

Mi smo zadovoljni odzivom. Imamo dvije početničke grupe i jednu grupu sa naprednijim članovima. Ne pravimo velike grupe. Maksimalno je 10-12 ljudi u grupi, kako se ne bi stvarala guzva, a i na taj način je lakše posvetiti pažnju svakoj djevojci posebno. Imali smo i upita sa muške strane i za sada smo „dozvolili“ samo jednom muškarcu da nam se priključi, što ne znači da ih neće više biti u budućnosti.

dvoje-na-sipki

Koliko je potrebna psihofizička spremnost da bi se uopšte mogli baviti pool danceom?

Žene smatraju da za ovaj oblik vježbanja moraju da budu mršave, zgodne, elastične, da umiju da plešu i svašta nešto, ali ništa od toga nije tačno. Sve se uči na treningu i polako se napreduje, od osnovnih ka zahtjevnijim elementima. Bitna je fizička spremnost, ali nije presudna, jer se snaga stiče vremenom. Bitnije je da su žene svjesne sebe, da su opustene i da sa svakog treninga odu sa osmijehom i zadovoljne.

sipka1

Koji je vaš savjet ženama i na koji način da ih se motiviše da krenu i one već danas na svoj trening u S faktoru?

Nemamo neki konkretan savjet, jer svako je različit. Za sve one koje su odvažne da probaju nešto drugo, kojima nije bitan komentar okoline i koje žele dobro da se zabave i da budu u formi mi smo tu. Ako neko nije siguran da li je ples oko šipke baš za njega, može da dođe na probni trening i da vidi da li je ovaj vid rekreacije za njega.

Biste li i vi pokušali ovakav vid rekreacije? Lolama se svidio i pozivamo i druge muškarce da se odvaže i naprave društvo ovom “junaku” koji se sam bori sa ženama oko šipke.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije