lovily
SimpatičnoZabavna Lola

Lovily preporuke: rođendanski ponedjeljak

Dobro, da, nije mi danas rođendan. Bio je u subotu. Ali cijeli vikend je u tom rođendanskom duhu, veseo, nasmijan, sladak i šaren, da sam ove preporuke morala tako upakovati. Kako tako? Vidjećete u nastavku. I nadam se uživati jednako…

Ljiljana Šipragić

Dobro, da, nije mi danas rođendan. Bio je u subotu. Ali cijeli vikend je u tom rođendanskom duhu, veseo, nasmijan, sladak i šaren, da sam ove preporuke morala tako upakovati. Kako tako? Vidjećete u nastavku. I nadam se uživati jednako kao i ja.

MUZIKA: Breathing Underwater, Emeli Sande

Manje poznata činjenica o meni je da skupljam albume svojih najdražih muzičara. Emeli Sande je jedna od njih, a ove godine su se prijateljice pobrinule da dobijem najnoviji album objavljen samo dan prije mog rođendana. Već sam vam preporučila najavni singl Hurts, a sada od srca ista preporuka ide za Breathing Underwater. Čula sam je prvi put u premijernoj izvedbi za Facebook Live (51. minuta). Ona, njen sjajni vokal i klavir u pozadini. Perfekcija. Ljubav na prvi sluš. Obožavanje.

HANDMADE: Delfin Handmade & Design Store

Ovogodišnji rođendan je obilježila i Jovana – jedna od osoba koju sam upoznala kroz blog, šta smatram možda i najljepšom karakteristikom bavljenja blogovanjem. Jovanina energija, predanost i harizma bukvalno obaraju sa nogu. Uložila je mnogo truda i rada kako bi od običnog hobija napravila posao vrijedan svake hvale. U svom šopu pravi i prodaje nakit, ladičare, kutije za nakit i brojne druge ljepote koje će svakoj ženi biti idealan poklon i velika pomoć. Pravi lijepo, pravi kvalitetno i pravi sa toliko ljubavi da nadmašuje brojne kretore. Vidjećete i sami ako zavirite na njen Instagram ili Facebook profil.

delfin

SLASTICE: Smazalica

Smazalica pravi najljepše smazalice – medenjake bilo kog oblika i izgleda. Vi zamislite, a ona stvori. Iza ovog imena krije se jedna sjajna mlada majka koja je sve svoje vrijeme, osim onog majčinskog, posvetila mućkanju, pečenju i oslikavanju ovih keksića (ili keksa, ako poželite velike). Lijepi su, zanimljivi, sjajna ideja za poklanjanje i još sjajnija za jedenje. Garantujem da će se svakome dopasti kao personalizovan poklon (iz ličnog iskustva, a kako drugačije). A mogu se i držati dugo u celofanu kao ukras – ako uspijete odoliti.

smazalica

KNJIGA: Gospođa Dalovej, Virdžinija Vulf

Rođendan nisu samo pokloni od prijatelja. Ima i poklona koje sam sebi pokloniš – jer idealan izgovor. Tako sam ja ove godine (ovdje) naručila djelo koje bukvalno godinama želim da pročitam. Još od prvog časa srpskog jezika u Gimnaziji na kojem smo pričali o Virdžiniji Vulf. U pitanju je djelo pod imenom Gospođa Dalovej, za koje sam sigurna da ste nekada čuli, ako ne i pročitali. Kako sam se baš sada sjetila da mi ono treba? Dobila Book Depository njuzleter u kojem je pisalo, između ostalog, da imaju akciju, a koja uključuje i najljepše izdanje ovog djela ikad. To je bio znak.

gospodja-dalovej

INSTAGRAM: @turquoiselove9

I za kraj jedna Instagram dama nevjerovatne harizme koja se zove Tatjana, a koju sam imala priliku upoznati upravo za svoj rođendan. Dokaz je da postoje kvalitetni (instagram) blogeri i kod nas, u našem gradu, našoj državi, za čije profile i rad nikada ne biste rekli da su odavde. Fotografije su joj predivne, stil savršen – jednostavan, elegantan i šik, a uz to svakodnevno oduševljava prijedlozima i preporukama na svom profilu. Voljećete je, voljiva je.

tatjana-insta

P.S. Torta sa naslovne fotke – to je najzanimljivija torta koju sam ikad probala. Sa borovnicama i limunom. Iz Ciambelle. Eto još jedne rođendanske preporuke od mene.

Toliko u ovoj rođendanskoj, slavljeničkoj ediciji Lovily preporuka.

Uživajte u ponedjeljku. Ne dajte vremenu i danu da vam remeti raspoloženje.

Do čitanja!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije