Lole iz komšilukaO ljudima

Zašto (ne) bi trebalo da ulazite u emotivne veze sa samohranim majkama

Naletela sam pre nekoliko dana na neki video na youtube-u u kome tip detaljno opisuje zašto nikako nije dobro zabavljati se sa ženom koja ima decu, takozvanim (u nedostatku boljeg izraza u Srba) samohranim majkama.

Redakcija-

Inače zgodnjikav frajer, tu negde mojih godina, koji i sam ima dete iz neke propale veze, na sav glas se razgalamio da objasni svojoj braći, muškom rodu, kako je ta vrsta veze „apsolutna noćna mora za savremenog muškarca“ jer je očigledno sam izduvao kod neke keve i sad pravi tutorijale o tome.

D’umreš od transfera blama i bi mi ga nešto i žao, ali za mene, kao single mamu, je to izuzetno poučno štivo jer mi dade ideju da napišem par redova baš na temu ZA i PROTIV veze sa samohranom majkom.

Jer desiće vam se, dragi muškarci, da ćete ako ste slobodni, razvedeni, ne daj Bože udovci, kad tad doći u poziciju ostvarenja romantične veze sa „samom mamom“. Evo nekoliko stvari koje treba da znate pre nego što se upustite u ovakvu avanturu (ukoliko se već na početku niste odlučili da se ipak „obrazujete“ putem video snimaka gore pomenutog baje).

Sad prelazimo na ti.

  1. ODMAH, NA POČETKU SHVATI – TI NISI I NEĆEŠ BITI NIKADA PRIORITET

Zvuči grozno, znam i meni je muka kad to kažem, ali je potpuno iskreno i ako ne možeš sa tim da se nosiš, nemoj se ni upuštati u vezu ovog tipa. Njoj će uvek i u svemu biti prioritet njena deca.

To ne znači da te ona neće voleti, želeti, ali ako ti ikada padne napamet da je staviš u poziciju da bira između tebe i njih – ti nemaš nikakve šanse. Nikakve, jer to je jedino ispravno. Prema tome, pamet u glavu i nađi foru kako da i ti budeš aktivan član te male komune.

  1. „SAMA MAMA“ NE VOLI DA IGRA IGRE U VEZI (pritom ovde ne mislim na roze krznene lisice i uniformu medicinske sestre – to svi volimo, je li)

Ovo zapravo znači, da je ona kroz trzavice prošla, verovatno ne lako, te sada jasno i glasno govori ono što želi i ne želi, kako se oseća, šta joj treba. Svoja osećanja izražava bez zadrške i ne ostavlja prostora za nagađanje. Hej, pa to je sjajna stvar, s obzirom da je u pitanju žena a veliki broj žena najčešće, dobrim delom života, nisu najsigurnije u to šta tačno žele…Znaš i sam koliko ima zajebancija na istu temu. Evo ti jedna:

Image result for ŠTA ŽENE ŽELE

  1. NEZAVISNA JE

Sama žena sa detetom ili decom je uglavnom prepuštena isključivo sebi, što je kod nje razvilo osećaj nezavisnosti u odlukama koje donosi, načinu na koji vaspitava decu, vodi domaćinstvo, kreće se kroz život.

To je velika njena prednost, jer muškarac koji joj bude ušao u život imaće posla sa jednom ozbiljnom i samostalnom osobom, koja neće čekati niti na njegovu odluku niti neodlučnost. Zato imaj muda i biraj hrabre, nezavisne žene. Svakako imaj muda. To je važno. A i trebaće ti.

  1. UME DA CENI PODRŠKU I PAŽNJU

Žena u ovoj životnoj poziciji lako prepoznaje dobru nameru, ne drami oko nje i prihvata je punog srca. Ume da ceni svaki vid pažnje, jer je u najvećem broju slučajeva ona ta koja pruža podršku, podsticaj i svo strpljenje i vreme ovoga sveta drugima.

Pre svega svojoj deci. E, tu se tebi otvara pozicija da manevrišeš i pokažeš da se na tebe može računati. Rekla sam ti da će ti muda trebati.

  1. RAZUMEĆE AKO POMERIŠ, OTKAŽEŠ PA ČAK I NE ŽELIŠ DALJE…

 Kada je prošla već jedan razvod, rastanak ili šta god da je inicijalno odvojilo od oca njene dece, žena stiče izvestan imunitet na određena razočaranja i više ih čak tako ni ne posmatra. Ona je razvila svoje mehanizme zaštite odavno, i neće te slagati ako ti kaže da je u redu što juče nisi mogao da dođeš, što si imao obaveza ili šta slično.

Nemoj da te iznenadi ako se tiho bude tome i poradovala, jer eto joj prilike da na miru pogleda omiljenu seriju ili lakira nokte ili jednostavno bezbrižno bulji u jednu tačku. Prepoznaj ovu slobodu koja ti je data, prigrli je ali nemoj da je zloupotrebiš.

  1. (JER) SAMA MAMA NEMA VREMENA ZA GUBLJENE SA NEKIM KO JE NE ZASLUŽUJE

Jednostavno je, ona je sigurno to već jednom prošla i skupila snage da ode i ostavi. Ali, ukoliko je u gomili svojih obaveza poželela i našla prostor i vreme za tebe u njenom životu, to znači da ti veruje.

A ti bar probaj da ne budeš kao njen bivši ili onaj pre i posle njega, ne budi pizda i ne kockaj se s poverenjem. Zovi ti to paranojom ili instinktom, ali ove žene imaju opasan njuh za sve vrste obmana i nemaju milosti. Šta kažeš, lude žene? Aha, opasno.

  1. Kao podrška prethodnim tačkama, obrati pažnju:

Pogledaj i nauči. Kad može jedan Džeri Megvajer, moš’ i ti. Ajde, bre…

  1. NEGDE JE TU I „BIVŠI“ – VALJDA OTAC TE DECE

Rekoh gore da će ti ipak muda zatrebati jer ovo je potencijalno konfliktan momenat. Ipak budi pametniji od situacije. Njega nikada ne smatraj konkurencijom jer da je htela s njim je mogla ponovo biti kad god da je to poželela.

Koristi ga mudro, u vreme koje on provodi sa svojom decom ti dobijaš prostor da se pokažeš i osmisliš vreme sa njom. S druge strane, hteo ne hteo, upoređivaće te s njim, te gledaj da ipak ti nekako vodiš u toj trci. Ipak je on bivši.

  1. NE IZIGRAVAJ TATU NJENOJ DECI

Uh, deca su ovom slučaju jako zajebana kategorija. Ukoliko tatu imaju i viđaju ga redovno, ti im dođeš k’o čir na bulji, jer te oni posmatraju kao prepreku između mame i tate. Bez obzira što to veze s mozgom nema, to su deca ma koliko godina zapravo imala.

Njihov posao je da tvoj život pretvore u deveti krug pakla ukoliko se ne postaviš kako treba. Znači, ti nisi njihov tata ni vaspitač, ali znaš mnoge cool stvari koje na neobavezan način možeš da im preneseš i da te zbog toga zagotive.

  1. OPUSTI SE I UŽIVAJ

Sve su veze manje više iste, pa tako i samim mamama. Ok, biće više izazova, manje vremena za tebe ali i posebne čari, jer bez obzira da li si ti sam ili razveden sa decom, uz sve poteškoće koje i ova i svaka druga veza u današnje vreme nosi, jedno treba da znaš – niko ne zna šta je posvećenost, odanost, zahvalnost, hrabrost, odricanje, žrtva, kompromis i nesebičnost kao samohrani roditelj. A bez ovih osobina još nijedna veza nikome nije uspela. Zato uživaj i opusti se! Velike su šanse da na kraju uspete.

Ajd’ pa nek vam je sa srećom!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije