DogađajiRadoznala Lola

Hajde da Beogradu damo nova pluća, hajde da sadimo drveće!

Kako bi Beograd bio što zeleniji i zdraviji članovi Udruženja “Šuma peva” i ovog vikenda organizovaće divnu manifestaciju. Namijenjenu djeci, ali i odraslima. Svima ko žele da pomognu da se što brže stigne do cilja. Zato se spremite za subotu…

Žana Gauk

Kako bi Beograd bio što zeleniji i zdraviji članovi Udruženja “Šuma peva” i ovog vikenda organizovaće divnu manifestaciju. Namijenjenu djeci, ali i odraslima. Svima ko žele da pomognu da se što brže stigne do cilja.

Zato se spremite za subotu jer će od 14 do 19 časova u Ciglani Klubu Ljubitelja Teške Industrije za sve vas kuhati pisci, ali i oni koji vole pisanu riječ, a vi ćete uživati u nevjerovatnim delikatesima. Sav prihod namijenjen je kupovini novih sadnica koje će krasiti školska i dvorišta vrtića. A sve kako bi Beograd dobio nova pluća.

“Ovo je treći ručak koji organizujemo, a četvrta sadnja. Do sada smo posadili 220 stabala. Učestvuju naši prijatelji koji su spremni da kuvaju – pisac Ivan Tokin, ali i Vladimir Nikodijević i Radomir Savić. A prazni sudovi kažu da kuvaju odlično! U zavisnosti od toga koliko sakupimo, drveće ćemo saditi u Osnovnoj školi ‘Đuro Strugar’ na Novom Beogradu i, ako bude bilo dovoljno, još u nekom od brojnih vrtića koji žele da posade još stabala, jer imaju mesta”, ispričala je Lolama Tea Nikolić iz ovog Udruženja.

drveceDruženje će svakako biti sjajno, a nesumnjivo je da će i gurmanluci biti takvi.

Na meniju je čeri-paradajz čorba sa mesom i peršunom za koju je zadužena kuhača Ivana Tokina. Pikantne ili vegetarijanske ćufte na rustičnom pireu, prelivene zelenim “Šuma peva” sosom biće delikatesno djelo Vladimira Nikodijevića, a naziv svakako obećava. Ako neko voli lovačke šnicle u pireu, neka stane u redi ispred Radomira Bate, a članovi “raspjevane šume” pripremiće tradicionalni prebranac sa kobasicama.

Čekajte, čekajte, ovo nije kraj. Pa kakav je ručak bez dezerta?!

Zato se spremite za subotu jer će od 14 do 19 časova u Ciglani Klubu Ljubitelja Teške Industrije za sve vas kuhati pisci, a vi ćete uživati u nevjerovatnim delikatesima. Sav prihod namijenjen je kupovini novih sadnica koje će krasiti školska i dvorišta vrtića. A sve kako bi Beograd dobio nova pluća.

Mafine će pripremiti Milica Gudović, dok “nešto slatko” priprema “Šuma”.

I jesmo li u subotu svi u Beogradu? Neka mu pluća narastu. Za zdravlje svih nas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije