SimpatičnoZabavna Lola

Šest razloga zašto su male grudi skroz super

Da li je i vama dosta tuđih, tužnih pogleda upućenih u vaše poprsje. Ili barem na onaj dio tijela na kom poprsje i bujne grudi treba da budu. I vaše su male? Pa šta? Društvo je postalo opterećeno veličinama –…

Priredila Redakcija

Da li je i vama dosta tuđih, tužnih pogleda upućenih u vaše poprsje. Ili barem na onaj dio tijela na kom poprsje i bujne grudi treba da budu. I vaše su male? Pa šta?

Društvo je postalo opterećeno veličinama – postalo je bitno jedino da su grudi velike, jer samo tako se smatra i da su privlačne. E pa dosta! Lola kaže da su sve grudi divne grudi i da treba da se njima ponosite, a donosi vam i šest zanimljivih činjenica koje možda niste znale.


 Male grudi mogu biti osjetljivije i senzualnije od velikih

Istraživači na jednom Univerzitetu u Beču tvrde kako su male grudi osjetljivije i pri tome senzualnije, a Alan Mataraso, estetsko-rekonstruktivni hirurg iz Njujorka je to i objasnio činjenicom da je koža na malim grudima tanja, a nervni završeci napetiji i zbog toga su male grudi osjetljivije na dodir, naročito za vrijeme predigre. Tokom istraživanja u Beču, dokazano je da su žene sa velikim grudima doživjele 24% manje stimulacije u odnosu na one sa malm grudima što je skoro četvrtina ispitanih. Sljedeći put kada budete u krevetu sa partnerom, sjetite se da je osjetljivost i privlačnost vaših grudi potvrdila i nauka!

male grudi3

Nenošenje grudnjaka je zdravo

Nauka je dokazala da nošenje grudnjaka dugoročno može da ima posljedice po zdravlje žene. Uništava tkivo, smanjuje cirkulaciju i dovodi do preranog opuštanja mišića. Žene koje imaju male grudi ne moraju da brinu o tome, jer mogu bez problema da sebi priušte izlaske iz kuće bez grudnjaka. Da li vam je poznat osjećaja skidanja cipela sa visokim potpeticama nakon cjelovečernje žurke? Ili otkopčavanje grudnjaka nakon napornog radnog dana? Eh, kad ne nosite grudnjak, takav osjećaj je svaki dan. Žene sa velikim grudima često imaju probleme sa vratom i kičmom i ne mogu tako lako da se odreknu nošenja grudnjaka, ali bi svakako trebale što češće to da praktikuju.

Ako su male, ne znači da ne vise

Prečesto nošenje grudnjaka može da dovede do toga da mišići i tkivo u grudima brže propadaju i to važi za sve grudi, bilo da su velike ili male. I male grudi mogu da “vise”, više je riječ o tome kakvo je tkivo, a ne koliko ga ima. Svaki put kad neko krene da vas tješi daje lažni osjećaj empatije i to samo jer imate male grudi – podsjetite ih ipak na neke druge prednosti koje imate, jer protiv gravitacije ne mogu da se izbore ni najmanje na svijetu.

grudi

 

Male grudi imaju dovoljno mlijeka kao i velike

Lola će da vam razbije još jedan mit – veličina grudi nema nikakve veze sa količinom mlijeka. Još jednom spominjenom, veličina je određena tkivom u grudima, a ne mliječnim žlijezdama. Postoji mnogo primjera žena s a velikim grudima, ali oštećenim žlijezdama i uvučenim bradavicama koje nisu mogle da doje bebu dok su one sa malim grudima to obavljale bez problema.

Male grudi – bolje držanje

Velike grudi mogu biti teške i opterećujuće za leđa što često dovodi do krivljenja kičme i pritiska na vrat i gornji dio leđa. Žene sa malim grudima nemaju taj pritisak, hodaju ravno, ispravljeno i generalno imaju bolje držanje, a koje je i dugoročno gledano zdravije za stanje kičme. Stani, ispravi se i pokaži svoje male grudi.

male grudi1

A možda neće ostati male zauvijek?

Nekad manje, nekad veće. Ima dana kada izgledaju bolje ili gore, ali činjenica je da su popravljive, ali u krajnjem sluučaju i prepravljive. Kao što važi za male da mogu postati velike, isto tako velike mogu da se smanje zato dobro pripazite kada se sljedeći put budete šalile sa nekom drugaricom da je “ravna kao daska”.

grudi6

Sve su grudi lijepe grudi, uzmi što ti život nudi, zadovoljna, srećna i ispunjena bez obzira na korpicu grudnjaka budi!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije