Hrabra LolaLoliteti

LOLITETI: Originalnost, kreativnost, cilj, sloboda, inspiracija… MastuffARI

Ako nešto radite, bićete ispunjeni tek i ako to volite. Kada spojite rad i ljubav, dobijete osmijeh na licu. A kreativnost? Iskoristite je. Ima li kraja slobodi? Ovo bi ukratko bila priča o Maji Popržen, mladoj dizajnerki iz Gradiške, čije…

Žana Gauk

Ako nešto radite, bićete ispunjeni tek i ako to volite. Kada spojite rad i ljubav, dobijete osmijeh na licu. A kreativnost? Iskoristite je. Ima li kraja slobodi?

Ovo bi ukratko bila priča o Maji Popržen, mladoj dizajnerki iz Gradiške, čije su torbe osvojile mnoga ženska srca.

Sitnice su sreća, saglasićete se. Onako ženski.

Kreativni rad je neodvojiv od njene svakodnevice. Tako se odmara, tako i funkcioniše. Precizni šavovi su tek dio procesa stvaranja nečega. Stvaranja “MastuffARI”-ja.

mastufari-03“S tim sam eksperimentisala još od malih nogu. Bilo mi je uzbudljivo od nečega stvoriti nešto novo. Koliko god ‘uvrnuto’ zvučalo – e, to je ta ljubav! Ne sjećam se sta je prvo što sam napravila, vjerovatno neki odjevni komad ili tako nešto. Sjećam se pozitivne reakcije jedne moje drugarice sa fakulteta kad je ‘otkrila’ te neke moje crtačke i umjetničko – stvaralačke sposobnosti. Gledala je na to kao na nešto veliko i sa oduševljenjem i uvijek me podsjećala na to, veličala (makar to bile obrve koje sam joj korigovala, zašiveno dugme ili crtež za sobu). Ona je jedan od mojih velikih prijatelja i glavnih krivaca što sam se ozbiljnije posvetila ovome što radim. I što je ‘MAstuffARI’ ovo što je danas, a sad već mogu reći – mali brend”, priča Maja.

A nastajao je sasvim spontano. Dio Maje je, u stvari, “MastuffARI”. Kako su rasle društvene mreže, tako je rastao i on. I dobio ime koje je osmislila još jedna dizajnerkina prijateljica. Sve je kombinacija Maje i umjetnosti.

Kreativni rad je neodvojiv od njene svakodnevice. Tako se odmara, tako i funkcioniše. Precizni šavovi su tek dio procesa stvaranja nečega. Stvaranja “MastuffARI”-ja.

A brenda ne bi bilo da nema inspiracije. Ali, tu nema pravila, kaže Maja. Jer, sad iz rukava može da iskoči, kao što se pjesniku javi stih, onako “u letu”, nezavisno od vremena i prostora.

mastufari-02

Maja Popržen (desno) na jednoj od revija

“Hvatam, bilježim… Ima toga more… Nekad ne znam sta bih u momentu prvo… Iskreno, teško mi je i da se usredsredim. Neko sam ko kreativnost ispoljava na mnogo polja. Ali, trenutno sam se bazirala na torbe, baš po savjetu jedne modne dizajnerke koju sam upoznala prije par godina u Beogradu na nekom festivalu. Rekla mi je: ‘Neusredsređenost je neprijatelj, sve što bi radila usmjeri na MAstuffARI’. Nekako se trudim da to i imam na umu”, otkriva Maja.

Ipak, ne prati često rad modnih dizajnera. Zapravo, to radi tek toliko da je upućena u trendove. Ali, inspiracija ‘MastuffARI’ je isključivo njena.

Dio Maje je, u stvari, “MastuffARI”. Kako su rasle društvene mreže, tako je rastao i on. I dobio ime koje je osmislila još jedna dizajnerkina prijateljica. Sve je kombinacija Maje i umjetnosti.

“Mislim da se to i vidi. Ne znam sta ću ni sa svojim idejama. (smijeh) Šalu na stranu, radim nekako po svojoj intuiciji i po tome kako se u momentu osjećam i da li me to ispunjava i to je to. Kopije ne volim i ne radim jer cijenim originalnost, a to znaju i poštuju i svi oni koji me prate. A, mnogo ih je, svakim danom sve više, sto me posebno raduje. Narudžbe dolaze iz BiH, ali i regiona. Zaista nemam negativna iskustva. Tu su i djevojke koje su vjerne od samog početka, na to sam posebno ponosna. Često dobijam i neke poklone, iako se lično i ne poznajemo… Divne…”, kaže Maja.mastufari-06A torbe sa potpisom “MastuffARI” prave se ručno, od štofova raznih tekstura, sa “manjim izletima” u eko kožu.

“Trenutno sam se bazirala na torbe, baš po savjetu jedne modne dizajnerke koju sam upoznala prije par godina u Beogradu na nekom festivalu. Rekla mi je: ‘Neusredsređenost je neprijatelj, sve što bi radila usmjeri na MAstuffARI’. Nekako se trudim da to i imam na umu”, otkriva Maja.

Da sve ovo ne bi bilo samo priča, Maja vrijedno priprema kolekciju torbi „Form“, kojom će se predstaviti na trećoj večeri “BAFE” –  a (Balkan Art Fashion event) 27. novembra u Beogradu.mastufari-04

“Nisam čovjek od velikih i dugoročnih planiranja, ne volim to, ali imam ciljeve. Neke se nisam usudila ni izgovoriti, a desili su mi se. Volim spontanost i uživam u svakoj stepenici. Valjda je to i ključ. Ne znam…”, zaključuje.

A torbe sa potpisom “MastuffARI” prave se ručno, od štofova raznih tekstura, sa “manjim izletima” u eko kožu.

Originalnost, kreativnost, cilj, sloboda, inspiracija… Ovo su Majine riječi za uspjeh. Ovo je „MastuffAri“!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije