PojaveRadoznala Lola

Sada svoje dijete možete poslati u školu za starlete, jer i to postoji!

Obrazovanje ne vredi pišljiva boba. Pomislili biste da je ova izjava tačna samo ako dodamo i „u Srbiji“, međutim, obrazovanje više nigde ne vredi. Ako mi ne verujete, pogledajte izvode prihoda porodice Kardašijan za proteklu godinu. Pažljivo i polako čitajte…

Redakcija

Obrazovanje ne vredi pišljiva boba. Pomislili biste da je ova izjava tačna samo ako dodamo i „u Srbiji“, međutim, obrazovanje više nigde ne vredi. Ako mi ne verujete, pogledajte izvode prihoda porodice Kardašijan za proteklu godinu. Pažljivo i polako čitajte – ovo su stekle u proteklih 12 meseci.

Kim je za 12 meseci prihodovala 51 milion dolara, od čega 40 odsto od svoje aplikacije. Prati je Kajli Džener sa 18 miliona, a dobar deo prihoda vuče njena linija olovki i sjajeva za usne. Slede cifre od 17, 15, 14 miliona, a najneproduktivniji član porodice je Kortni Kardašijan koja je za godinu dana inkasirala skromnih 10 miliona dolara. Svi podaci su sa Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu.

Koje su šanse da vi vidite ove pare? Ne u narednoj godini, već u svom životu? Minimalne, priznajte to sebi. A najbolje od svega? Te pare došle su kroz zezanje. Dakle, nisu dirinčile na njivi, nisu okapavale u kancelariji, nisu naprezale ni mozak a ni telo. Dobro, telo malo jesu.

Možete li onda da krivite sve ostale devojke koje sate i sate provode u peglanju slika i odabiru heštegova ne bi li i one pokupile mrvice te nerealne sume koja se vrti u svetu starleta? Na kraju, da li ste svesni da su te mrvice mnogo više nego što će prosečan radnik sa Balkana videti u celom svom životu? Kada dobro razmislite o tome, biće vam jasno i poreklo ovog oglasa.

Da, sada cokćete, prevrćete očima i zgražavate se nad ovim sajtom i nad potencijalnim kandidatkinjama. A znate šta? Kada opletete po tim, kako ih uglavnom opisujete, “površnim, iskompleksiranim, ograničenim” devojkama, setite se jedne stvari – vi ste ih doveli do toga.

Vi ste ti zbog kojih se forsira priča o starletama.

Vi ste ti koji ih pratite na društvenim mrežama, gledate na televiziji, čitate tekstove o njima i na kraju krajeva, budite iskreni prema sebi, maštate o njima – muškarci iz svojih a žene iz svojih razloga. Možete da ostavljate zgrožene komentare ispod tekstova o njima koliko vam je volja, a to udarnički i radite, ali još revnosnije i brže čitate o njima. I ne vredi poricati, to će vam reći svaki urednik sa uvidom u čitalačku publiku i čitanost tekstova.

Zato, kada iskoče ovakvi oglasi,a iskaču sve češće i slutim da će ih biti sve više i više, ne zaboravite da kad krenete da se zgražavate nad tim i takvim oglasima i kandidatkinjama, to mnogo više govori o vama nego o njima.

Za mnogo toga se u ovoj državi i ovom društvu vi ne pitate. Ali o jednoj stvari baš vi i samo vi odlučujete – o kreiranju interesa na tržištu. I ne vrede vam sve vaše teorije zavera. Publici se servira ono što je važno i korisno znati, ali uloga medija je, sporedna ali postoji, i da zabavi.

Recimo, u vreme kada su obračuni među supružnicima svakodnevnica, vrlo rado ćete čitati sve detalje krvavog pira (pa se vrlo predvidljivo, zgražavate). S druge strane, kada vam se ponudi ozbiljna analiza, savet, uzroci i posledice pa i plan bežanja od nasilnog supružnika, niko ni da pogleda.

Vi ste, dakle, svoje rekli i izabrali. Zato sad nemate pravo da se čudite.

Preuzeto sa: Žena Blic

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije