SimpatičnoZabavna Lola

Nova godina donosi nove emotikone, a ono što će se na njima naći smo čekale odavno

Dolazi nam nova godina, a sa njom i novosti, koje donose nove emotikone, tačnije njih pedeset i šest, među kojima će se naći neki potpuno neočekivani, ali i zanimljivi. Postoje i oni koji su obilježili godinu na izmaku, a svako…

Sara Velaga

Dolazi nam nova godina, a sa njom i novosti, koje donose nove emotikone, tačnije njih pedeset i šest, među kojima će se naći neki potpuno neočekivani, ali i zanimljivi. Postoje i oni koji su obilježili godinu na izmaku, a svako od nas je imao svog omiljenog. Bilo da se radi o majmunima koji pokrivaju oči, usta i uši ili nekom drugom. Međutim, u nadolazećim emotikonima biste mogli imati nove favorite, a to su žena koja nosi hidžab, žena i muškarac u lotus poziciji, kao i rodno neutralni odrasli i djeca. Tu će se naći i sirene, kokos, muškarac sa bradom, konzervirana hrana, kao i lice koje povraća.

brestfeeding

Ono što će takođe usrećiti ljude širom svijeta, jeste predstavljanje svih rodova, rasa, ali i religija, čime će se skrenuti pažnja na različitosti u svijetu, ali i prihvatanje istih. Žena sa hidžabom je došla kao rezultat ideje petnaestogodišnje studentice, koja je objasnila da gotovo 550 miliona muslimanki širom svijeta ponosno nosi hidžab, a samim tim postoji i potreba za emotikonom koji će ih predstavljati.

emoji

Svi se nadaju da će ovi emotikoni zaživjeti među korisnicima, koji će na taj način povećati vidljivost ovih žena, ali i raditi na izgradnji tolerancije i mira, za koje je osnovni preduslov prihvatanje drugih i drugačijih. Izgleda da emotikoni postaju bolji ljudi od nas samih u novoj godini. Vrijeme je da počnemo raditi na razvoju tolerancije i van virtualne sfere.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije