Lole iz komšilukaO događajima

Banjalučki gimnazijalci u akciji: Pomozimo im da otputuju na matursku ekskurziju

Kreativni. Humani. Samosvjesni. Savjesni. Vrijedni. Aktivni. Sposobni. Ambiciozni. Odlučni. Banjalučki gimnazijalci ponovo organizuju Sedmicu umjetnosti, a sve s ciljem da svi do jednog otputuju na matursku ekskurziju. Svakodnevno se, kažu, susreću s problemima pa mnogi i nisu u mogućnosti da…

Žana Gauk

Kreativni. Humani. Samosvjesni. Savjesni. Vrijedni. Aktivni. Sposobni. Ambiciozni. Odlučni. Banjalučki gimnazijalci ponovo organizuju Sedmicu umjetnosti, a sve s ciljem da svi do jednog otputuju na matursku ekskurziju.

Svakodnevno se, kažu, susreću s problemima pa mnogi i nisu u mogućnosti da uživaju onako kako bi trebalo tokom srednjoškolskih dana. E, zato imaju drugare koji će im izmamiti osmijeh.

„Učenici banjalučke Gimnazije odlučili su da pomognu svima koji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. Osmišljen je program humanitarnog karaktera za šest umjetničkih večeri pod nazivom ’Sedmica za nas’, koja ima za cilj prikupljenje novca. Prepuni energije i kreativnih ideja odlučni smo u namjeri da svim drugarima obezbjedimo to jedinstveno i nezaboravno putovanje. Ta kreativna sedmica počinje večeras, a završava se 3. decembra“, kažu gimnazijalci.

Pozvali su sve ljubitelje umjetnosti i one koji zrače pozitivnom energijom da svake večeri od 19.30 časova budu dio ovih njihovih dana i pomognu da svi đaci obiđu evropske znamenitosti.

gimnazijalci

„Sedmicu umjetnosti“ otvoriće Nikola Pejaković, poznati banjalučki glumac, reditelj i muzičar, a onda slijedi predstava u sedam jednočinki, koju su pripremili učenici. Drugo veče biće otvoreno muzikom, a zatvoreno debatom „Ukus formira tržište: turbo-folk vs rok“.

Srijeda je rezervisana za ljubitelje poezije. Gimnazijalci će recitovati na više svjetskih jezika, a vi pokušajte da zamislite stihove na španskom, japanskom, engleskom, latinskom… A oni koji stvaraju poetske retke predstaviće nekoliko autorskih pjesama. Sve ovo pratiće izložba slika, crteža i fotografija talentovanih gimnazijalaca.

Svakodnevno se, kažu, susreću s problemima pa mnogi i nisu u mogućnosti da uživaju onako kako bi trebalo tokom srednjoškolskih dana. E, zato imaju drugare koji će im izmamiti osmijeh.

Četvrtak je dan za film, ali nećete gledati nešto što možete da pogledate bilo gdje. Đaci su snimili kratkometražno ostvarenje „Moje ime je Vrijeme“, a gost večeri biće Saša Hajduković, poznato ime u svijetu režije.

Peti dan će obilježiti plesne koreografije pa oni koji posjete Gimnaziju uživaće u baletu, hip-hopu, brejk densu, latino plesovima i folkloru, a za kraj tu je DJ Aleksa.

Ako ne znate gdje ćete u subotu, gimnazijalci znaju. Svirka počinje u 20 časova, a nastupaju „Nair“, „Quince“ i DJ-evi Aleksa i Danilo.

Da bi svi otputovali na matursku ekskurziju, vi morate da dođete u što većem broju. Ulaznice za sve večeri koštaju tek jednu konvertibilnu marku, osim za subotnju svirku kada je ulaz tri KM.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije