KarijeraPraktična Lola

Lola predlaže, top 5 platformi za online zapošljavanje

Bilo da tražite posao na kojem ćete moći zaraditi dovoljno za osnovne životne potrebe, plaćanje računa ili tražite možda bolje opcije i šansu da napredujete i gradite sebe ili jednostavno volite slobodu  i poslovne prilike nevezane ugovorima, onda otprilike znate…

Priredila Redakcija

Bilo da tražite posao na kojem ćete moći zaraditi dovoljno za osnovne životne potrebe, plaćanje računa ili tražite možda bolje opcije i šansu da napredujete i gradite sebe ili jednostavno volite slobodu  i poslovne prilike nevezane ugovorima, onda otprilike znate šta je frilensanje, kako funkcioniše i da li je to sve stvarno istina. Milioni ljudi širom svijeta se iskusili čari frilensanja. Postoji jako mnogo uputstava i tekstova koji govore o tome kako je divno biti sam svoj gazda, biti adekvatno plaćen za ono što radiš i sve to iz udobnosti vlastitog doma. Nemojte se zavaravati da je lako, zvuči zaista dobro, ali nijedan posao nije lagan i jednostavan pa tako ni funkcionisanje i gradnja karijere kao frilenser. Lola vam donosi prijedloge sajtova za traženje online poslova, a koji bi vam mogli biti korisni.


Upwork

upworkNekadašnji oDesk, danas Upwork mreža ima više od 1,5 miliona klijenata sa širokom ponudom poslova u različitim sektorima. Upwork vam pruža mogućnost kratkoročnih honorarnih poslova, ali isto tako i dugoročniji onlajn posao. Možete birati da li želite da vas plaćaju po satu, projektu ili želite fiksno mjesečno primanje. U svakom slučaju, čim god da se bavite, Upwork vam može pomoći.

 

Toptal

toptal

Za razliku od ostalih “društveno-poslovnih” mreža, Toptal se razlikuje po tome što se prvenstveno bavi i okuplja talentovane frilensere, ali sezonski. Proces aplikacije i prijave na Toptal će vam otvoriti razne mogućnosti, šansu da učestvujete u velikim poslovnim projektima i da za to budete korektno plaćeni, a često ćete imati priliku da učestvujete i na događajima u organizaciji Toptal kompanije koja ne samo da je dobra prilika za upoznavanje već možete saznati nove stvari, upoznati ljude, stvoriti kontakte i napredovati u svojoj karijeri.

 

Freelancer

frelancer

Za razliku od nekih drugih platformi za traženje posla gdje imate mnogobrojne ponude, Freelancer je malo drugačiji – ovdje možete da se “takmičite” sa frilenserima iz cijelog svijeta, odnosno imate mogućnost da pokažete i dokažete da ste upravo vi prava osoba za taj posao. Ako volite nadmetanje i imate iskustva i dovoljno samopouzdanja, ovo je odličan način da privučete velike klijente.

 

Guru

guru

Guru vam pruža priliku da pokažete svoj prethodni rad i iskustvo i nudi dnevne ponude poslova na koje možete da aplicirate, a Lola daje palac gore i za virtuelnu sobu u kojoj lako možete da organizujete šta ste uradili, na čemu trenutno radite i koji su to projekti u budućnosti u koje planirate da se uključite.

 

iFreelance

ifrelancer

Ifreelance je već viđena platforma, a koja okuplja najviše pisce, programere i grafičke dizajnere, ali za razliku od mnogih drugih, poslovi koje sklopite na ovoj mreži omogućavaju vam 100% zaradu, bez ikakvog procenta platformi za podršku ili dodatnih, skrivenih troškova.

Javite nam koja najbolje radi za vas.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije