Praktična Lola

7 aplikacija koje će vam pomoći da isplanirate savršen godišnji odmor

Suvišno je da vam uopšte spominjemo šta je to što može krenuti kako ne treba kad krenete negdje, a naročito na godišnji odmor. Od toga da jednostavno zaboravite nasuti dovoljno goriva, izgubite novčanik, ostanete bez rezervacije i slično… Lista je…

Priredila Redakcija

Suvišno je da vam uopšte spominjemo šta je to što može krenuti kako ne treba kad krenete negdje, a naročito na godišnji odmor. Od toga da jednostavno zaboravite nasuti dovoljno goriva, izgubite novčanik, ostanete bez rezervacije i slično… Lista je poprilično duga, ali hvala nebesima i tehnologiji pa nam živote iz dana u dan sve više olakšava.

Postoji bezbroj aplikacija koje jednostavno ne dođu do našh očiju, a koje su itekako korisne – pa nemamo valjda sve te silne pametne telefone da samo budu lijepi i služe za Fejzbuk? Naravno da ne, Lola vam donosi nekoliko korisnih aplikacija koje mogu da vam pomognu u različitim situacijama, a kada je u pitanju planiranje godišnjeg odmora ili bilo kakvog putovanja.

Lola

Da,da, ima Lola i svoju aplikaciju. Možda nismo mi idejne kratorke, ali sviđa nam se ime, a i ono što radi. Lola je virtuelna pomoć – agentica za pomoć pri putovanjima, turistički vodič. računar i žena, sve u jednom. Sve što korisnik treba da uradi je da unese svoje želje vezano za smještaj, aviokompanije i budžet sa kojim raspolaže, a Lola na osnovu toga sastavi prijedloge za putovanje. Dostupna je 24/7 za bilo kakve informacije a vezano za isplanirani put. Lolina popularnost je trenutno tolika da je potrebno da se upišete na listu čekanja samo da bi mogli da je skinete na svoj pametni telefon, a kako kažu njeni kreatori, razmišljaju o uvođenju jedinstvene godišnje članarine za korištenje ove aplikacije. I ova Lola baš kao aplikacija ne zna već da funkcioniše na nekoliko strana i polja i da na svakom pokazuje uspjeh.

lola

 

Sidekix

Ovo je aplikacija koju svako može i zna da koristi. Potrebno je samo da unesete koji su vaši interesi kad je u pitanju noćni život i izlasci, umjetnost, šoping ili kakvu hranu volite pa čak i to kliko ste spremni dugo da pješačite da bi našli to što vam odgovara. Kada unesete sve što vas zanima, aplikacija vam jednostavno predstavi mapu – jednostavnije ne može! Aplikacija je za sada u razvoju i nije dostupna u mnogo gradova, ali radi se na njenom širenju i uskoro ćete moći sa poznanicima i porodicom da razmjenjujete mape i planove.

put1

 

Esplorio

Za sve vas koji putovanja doživljavate kao odličan način da nahranite društvenomrežnu zvijer u sebi, ovu aplikaciju morate imati. Esplorio je automatski dnevnik putovanja koji čuva vaš, ali i sadržaj drugih korisnika u vidu informacija sa društvenih mreža, poslatih lokacija i fotografija te na taj način stvara dnevnik putovanja. Sve podatke koje pustite u eter mogu da vide drugi korisnici, baš kao što možete i vi pregledati njihov sadržaj. Osim toga, možete kreirati i vlastit digtalnu razglednicu za slanje prijateljima i porodici. Ako ste opsjednuti dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama, ali isto tako volite vidjeti i gdje su to drugi ljudi putovali, ovu aplikaciju ne smijete preskočiti.

esplorio

 

MydistriKt

MydistriKt je aplikacija koja je razvijena da bi pomogla turistima da dožive mjesto koje su posjetili na pravi način, kao da su lokalno stanovništvo i da se što bolje upoznaju sa zanimljivim lokacijama, običajima ili hranom, a o čemu nisu mogli baš da saznaju na guglajući ili jednostavno nemaju vremena za takve stvar. Lokalno stanovništvo dijeli zanimljive informacije o mjestu u kom žive, šta je to što ih ispunjava, motiviše, inspiriše… Skrivena mjesta, dobra kafa, ukusno pecivo ili nešto četvrto. Aplikacija je trenutno dostupna u 146 država.

aplikacija

Eventurist

Eventurist vam pruža priliku da upoznate dijelove svijeta o kojim možda nikada niste razmišljali. Jednostavno vam preporučui destinaciju do najsitnijih detalja, uključujući i najbolje ponude za letove. Bilo da se radi o muzičkom festivalu o Švedskoj ili jednostavno dobroj ponudi i cijeni avionske karte za Floridu, ako vas prati avanturistički duh, a imate budžet za putešestvije, ovo je savršena aplikacija.

eventurist

Prava

Ako je društvo dobro, svako putovanje je avantura. Prava je aplikacija koja vam pomaže i najspontanije dogovoreno putovanje držati pod kontrolom, a da svi budu obaviješteni o svemu i na vrijeme. Za sada je dostupna samo za Android korisnike, ali uskoro će da obraduje i iOS ljubitelje.

pravaapp

 

myTSA

Propušteni, otkazani ili letovi koji kasne, bilo kako bilo, plešu vam po živcima. Uz myTSA aplikaciju uštedite par kašika živaca tako što ćete u svakom trenutku pratit svoj let i biti upućeni da li dolazili ili ne dolazi na vrijeme, aplikacija će vam toliko izaći u susret da će čak da vas vodi i od terminala do terminala, a obezbjediće i mnoge druge informacije vezane za aviokompaniju sa kojom planirate let.

mytsa

Znamo da biste Lolu prvu skinule na svoje mobilne telefone, ali dok ne bude dostupna svima, koju aplikaciju birate da vam bude saputnik u ovom prazničnom periodu?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije