SimpatičnoZabavna Lola

Lovily: Samo dobre, lijepe i kreativne stvari ponedjeljkom!

Prvi  decembarski ponedjeljak i moje prve decembarske preporuke. Danas nema tematike, jer je takav i dan – šaren i raznolik, bez velikog reda, ali svakako ispunjen dobrim stvarima. Moda: KALAstore U subotu je u Banjoj Luci svečano otvorena KALAstore dizajnerska…

Ljiljana Šipragić

Prvi  decembarski ponedjeljak i moje prve decembarske preporuke. Danas nema tematike, jer je takav i dan – šaren i raznolik, bez velikog reda, ali svakako ispunjen dobrim stvarima.

Moda: KALAstore

U subotu je u Banjoj Luci svečano otvorena KALAstore dizajnerska radnja, jedna od rijetkih tog tipa u našem gradu. Dobila sam poziv kao bloger, povela sa sobom kolegicu koja je u istim samo u potpunosti modno orijentisanim vodama – Tatjanu – i iznenadila se svim šta me je dočekalo. Dvije sestre koje stoje iza ovog novog modnog brenda su uložile mnogo truda i rada, a od njihovih kolekcija sigurno možete očekivati barem jedno – da ćete biti jedinstveni. Osim dvije kolekcije koje će izbacivati godišnje, i komada kojima će dopunjavati kolekcije tokom godine, sve djevojke će moći da personalizuju kreacije i dobiju baš ono šta žele i šta odgovara njihovim potrebama. Sve u svemu, odlično realizovan plan koji zaslužuje pohvalu i da prvom prilikom, već u ponedjeljak kada otvaraju svoja vrata svim Banjalučanima, odete u Jevrejsku 54. P.S. Hvala sjajnom Say Cheese Photography na fotografiji koja vjerno dočarava sve šta sam napisala.

img_2881

Muzika: Quantic – Time Is the Enemy

Bez muzičkih, isto kao i knjiških, prijedloga ne može. Ovaj put jedan fenomenalan instrumental Quantica, muzičara i DJ-a iz Engleske, koji se vješto snalazi u mješavini raznih žanrova i ritmova, ali sa primarnim fokusom na downtempo, trip hop, nu-jazz, pomalo soula i jazza, funka i bossa nove. Da, ovim nizom riječi vam sigurno nisam opisala kako to zvuči, zato kliknite play i uživajte. I javite mi kakvo osjećanje budi u vama, jer, čini mi se, na svakoga djeluje drugačije. S obzirom da je česta na radnoj plejlisti, kolegica sa posla kaže da je njoj tužna. Meni ima neku dozu optimizma u sebi. Vama?

Aplikacija: Parking BiH

Ukoliko ste iz BiH i Apple ste korisnik, ova preporuka će vam značiti. U svakom drugom slučaju vjerovatno neće. Ipak, nisam mogla zaobići da u preporuke stavim jedinu aplikaciju za plaćanje parkinga koju sam zaista voljela koristiti, a koja sada, nakon dužeg vremena pauze, stiže preuređena, modernizovana, a i dalje jednako funkcionalna. Biće dostupna od 9.12. na App Store-u, a do tada lajkujte njihovu Facebook stranicu kako biste bili u toku.

parking-bih

Kućni dodatak: Flaša – JYSK

Flaša? Stvarno, Ljiljana? Da, flaša. Razlog je jednostavan – kada imate flašu od pola litre vode pored sebe dok radite, svako malo ćete popiti iz nje, a tako je zagarantovano da ćete unijeti dovoljno tečnosti u svoj organizam. Naravno, ne treba ni da spominjem kako ćete se bolje osjećati. Prva ja se ne sjetim popiti vodu dok ne osjetim veliku žeđ, a i ako stavim čašu vode pored sebe, lijena sam otići po novu osim ako mi se baš ne pije (što je rijetkost). Zato je ova flaša iz JYSK-a, od 500 ml i koja košta svega 3 KM, idealno rješenje. Pri tome je lijepa, kvalitetna, sa dobrom plastikom (bez nekih štetnih tvari koje imaju klasične flaše) i alu-čepom. Možete je ponijeti gdje god krenete.

screen-shot-2016-12-04-at-10-31-03

KNJIGA: Mesto u mećavi, Aleksandar Žikić

I zmesto_u_mecavi_prica_o_milanu_mladenovicu-aleksandar_zikic__va kraj jedna od meni najdražih knjiga – Mesto u mećavi. Glavni razlog je sasvim jasan – knjiga se bavi likom i djelom Milana Mladenovića i to na jedan veoma dobar, sistematičan i detaljan način. Razlog više za lično obožavanje je i taj što se na prvoj stranici nalazi posveta koju je napisao sam autor, pa ne mogu da je ne uvrstim u najznačajnije predmete koje posjedujem. Mnogo je različitih priča, “istina”, komentara i djela objavljenih na temu njega, njegovog stvaralaštva, kao i kompletnog benda EKV, a ovo je jedna od rijetkih koja sveobuhvatno i iskreno iznosi detalje i zaslužuje da bude pročitana. Nećete pogriješiti ni ako odavno volite i poznajete sve šta bilježi doba EKV-a i samog Milana, ali ni ako tek treba da se upoznate sa istim. Milan vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Štaviše.

 

Do narednog ponedjeljka i narednih preporuka,

vaša Lovily.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije