Praktična LolaŽivot

Od 2017. želim samo jednu stvar. Ostalo će samo od sebe doći.

Nova godina samo što nije. Eto je tu, pred vratima. Kako je dočekujete? Čemu se nadate? Podvlačite li crte ispod 2016.? Stavih na sebe one rogove jelena što kupih u Zimzogradu u Banjaluci, a oko vrata girlande. Crvenu i zlatnu….

Žana Gauk

Nova godina samo što nije. Eto je tu, pred vratima. Kako je dočekujete? Čemu se nadate? Podvlačite li crte ispod 2016.?

Stavih na sebe one rogove jelena što kupih u Zimzogradu u Banjaluci, a oko vrata girlande. Crvenu i zlatnu. Da proslavim Novu, od koje očekujem mnogo.

Ali prvo da vam nešto napišem.

U ove dane (bar ja, a ne znam kako je god vas) gurnemo probleme pod tepih. Riješiće se nekada. Jer moraju da se riješe. A o tome ćemo sutra ili naredne godine. Taj dan nije daleko. Već 1. januara, mamurni ili bez problema sa gravitacijom, razmišljaćete kako da pregrmite januar, februar i sve do 2018. godine.

No, o tom-potom! A sada samo neka je veselo.

Banjalukom, Sarajevom, Beogradom i Zagrebom zavladala je praznična euforija. Sve blješti, sve sija i, čini mi se, mnogo više nego ranijih godina ljudi pričaju o slavlju. Jer, depresija i sivilo dosade. U BiH pogotovo!

U ove dane (bar ja, a ne znam kako je god vas) gurnemo probleme pod tepih. Riješiće se nekada. Jer moraju da se riješe. A o tome ćemo sutra ili naredne godine. Taj dan nije daleko. Već 1. januara, mamurni ili bez problema sa gravitacijom, razmišljaćete kako da pregrmite januar, februar i sve do 2018. godine.

Oslušnite, ili što bi se u mom kraju reklo promahalajte, s kakvim entuzijazmom se dočekuje 2017. godina. Obraduje me kad vidim da niko i ništa ne može da nam skine osmijeh s lica. Činjenica, ni zvijezdu s neba, ali to i ne očekujemo. Tako smo obični u toj radosti. Jer, nadamo se samo ljudskom.

christmas-presentsJe l’ vam “legla” plata? I ove godine, znam, potrošićete i što imate i što nemate samo da biste usrećili nekoga koga volite. Već pakujem paketiće, tražim igračke i slatkiše. Da obradujem one malene glavice što me dočekuju na vratima svakog dana kada se vratim s posla. Što mi se raduju kao nikome u životu. Što samo žele da sam, eto, tu s njima. Da malo više vremena provedemo u igri.

Neku sitnicu čeka i neko ko je odavno odrastao. Jer, svi se, kao djeca, obradujemo daru. I svi se, u ove praznične dane, vratimo u djetinjstvo.

I ove godine, znam, potrošićete i što imate i što nemate samo da biste usrećili nekoga koga volite.

Lijepo je poklanjati, ali ne zaboravite da je lijepo davati sebe ljudima koji to zaslužuju i svih ostalih dana. I zato nije poenta u rasipanju i odmjeravanju snaga novčanicima, već u onoj istinskoj sreći koju nudite i koju vam nude. A ima je. Vjerujte da je ima.

new-years-eve-family-friendlySreća je volim te prije spavanja!

Sreća je naša prva izgovorena rečenica – ti si moja lubav!

Sreća je onaj osmijeh koji viri ispod pokrivača i čeka da ga poškakiljate pa da se glasno nasmije!

Sreća je i kada jedno drugom grijete stopala dok gledate neki novogodišnji film!

Sreća je kada uveče, dok vas niko ne gleda, porodično jedete čips, iako znate da grickalice nisu zdrave!

Sreća je kada zajedno ručate!

Sreća je kada ujutru porodično zaglavite u kupatilo dva sa dva!

Sreća je život u podstanarskom stanu, jer danas je neko možda zaspao ispod mosta.

Sreća je to što ste na okupu!

Što imate porodicu i u njoj ljude prema kojima ljubav doseže neslućene granice.

Lijepo je poklanjati, ali ne zaboravite da je lijepo davati sebe ljudima koji to zaslužuju i svih ostalih dana. I zato nije poenta u rasipanju i odmjeravanju snaga novčanicima. Već u onoj istinskoj sreći koju nudite i koju vam nude. A ima je. Vjerujte da je ima.

Šta ste poželjeli za narednu godinu? Volim da sanjam i vjerujem u te snove. Sebi ih i ostvarujem tu i tamo. U zavisnosti od mogućnosti. Ali, budimo realni, u 2017. godini želim samo zdravlje. Jer ono je istinska sreća.

Da se vrati onome kome je oduzeto. I da nikada nikoga ne napusti.

happy-new-year-2017-wallpaper-11371 Vjerujte u sebe, svoje visine! Vjerujte da već sutra mora biti bolje! Vjerujte u porodicu! Vjerujte u ljubav!

Sreća je volim te prije spavanja! Sreća je naša prva izgovorena rečenica – ti si moja lubav! Sreća je onaj osmijeh koji viri ispod pokrivača i čeka da ga poškakiljate pa da se glasno nasmije! Sreća je i kada jedno drugom grijete stopala dok gledate neki novogodišnji film!

I širom otvorite vrata dobrim stvarima namijenjenim vama. A problemi? Bože moj, i oni su život.

Upamtite, na ovom vašem putu pamtićete samo sitnice!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije