FantastičnoZabavna Lola

Lolita Blanka: Za ženu koja čvrsto stoji pred izazovima

„Lolita Blanka“ je nepopravljiva romantičarka. Ipak, ona suptilno koketira sa aktuelnim trendovima i spontano i nepogrješivo spaja razne modne dekade i stilove. Nenametljivi, prefinjeni luksuz balansira između klasične damske elegancije i savremenog životnog stila. Ukratko, riječ je o posljednjoj kolekciji…

Žana Gauk

„Lolita Blanka“ je nepopravljiva romantičarka. Ipak, ona suptilno koketira sa aktuelnim trendovima i spontano i nepogrješivo spaja razne modne dekade i stilove. Nenametljivi, prefinjeni luksuz balansira između klasične damske elegancije i savremenog životnog stila.

Ukratko, riječ je o posljednjoj kolekciji bh. modne dizajnerke Blanke Zgonjanjin. Prefinjenost kojom zrači „inficirala“ je mnoge žene koje prate modne trendove. Zapravo, „Lolita Blanka“ je i njen stil. Stil moderne žene. Žene koja čvrsto stoji pred izazovima. Žene koja je jaka i u poslu, ali i svakoj životnoj ulozi.

„Upoznala sam mnogo krasnih žena, srodne duše, sa nekim od njih sam ’kliknula’ pa smo postale i prijateljice“, priča Blanka.

Koliko se „Lolita Blanka“ razlikuje od prethodnih kolekcija?

Kolekcija je, u stvari, ostala vjerna svom prepoznatljivom stilu i autentičnosti brenda. Kolekcijom dominiraju kaputi sa volumiziranim zvono rukavima, raskošne suknje i lepršave haljine.

Prefinjenost kojom zrači „inficirala“ je mnoge žene koje prate modne trendove. Zapravo, „Lolita Blanka“ je i njen stil. Stil moderne žene. Žene koja čvrsto stoji pred izazovima. Žene koja je jaka i u poslu, ali i svakoj životnoj ulozi.

Vaše modele ne možemo da svrstamo u neki određen vremenski kalup. Zapravo, to je ono što je u trendu bez obzira na trendove. Ko Vas inspiriše?

Nemam fikciju kada je inspiracija u pitanju. Od prve kolekcije dizajniram sve što bih i sama željela da nosim. Iz kolekcije u kolekciju neopterećeno, ali strastveno predajem se materijalima, uzorcima, teksturama i krojevima. Neumorno, vrijedno, ali zaigrano radim i svaki put se desi prava čarolija, stvaralački ushit, božanstvena energija…

img_5943

 

Pratite li svjetske dizajnere?

Naravno da pratim šta se dešava na svjetskim modnim pistama. Često se desi da se moje modne ideje poklapaju sa eminetnim svjetkim brendovima i dizajnerima. Ali, s obzirom na posao kojim se bavim, ne bih rekla da sam “frik” i da pomno pratim šta se dešava na svjetskim modnim pistama, nego drugačije upijam i doživljavam.

Od prve kolekcije dizajniram sve što bih i sama željela da nosim. Iz kolekcije u kolekciju neopterećeno, ali strastveno predajem se materijalima, uzorcima, teksturama i krojevima.

Sami stvarate trendove. Je li danas žene teško “ubijediti”?

Žene su jako sretne u mojim kreacijama, osjećaju se zadovoljno i to je bit. Osjećam njihovu sreću i  divnu energiju. Mogu reći da je to prava ljubav koju razmjenjujemo. Često me i one same inspirišu da im opet pripremim nešto novo, neodoljivo i posebno.

img_5822

Šta u ormaru ima žena sa stilom?

Osobni stil odijevanja je mnogo kompleksniji od modnih komada koje bi trebalo imati u ormaru. Kao što se stil ne može kupiti, tako ne postoji ni recept za dobar stil. Životni stil je povezan sa ličnošću mnogo dublje od samog “izgledanja”. Prezentacija je osobna. Dvije razlicite osobe odjevene potpuno isto, mogu da šalju potpuno drugu sliku, jer je dozivljaj drugačiji. Imamo viziju životnog stila, a to je dokaz da smo kompleksna bića koja mogu mnogo više da percipiraju od onoga što je očima vidljivo.

Žene su jako sretne u mojim kreacijama, osjećaju se zadovoljno i to je bit. Osjećam njihovu sreću i  divnu energiju.

Vi ste i model za Vaše kreacije. Koji izazov Vam je draži – biti model ili dizajnerka?

Dizajin je moj život i moja ljubav, ali sada više ne mogu da razdvojim snimanje fotgrafija od mojih kolekcija, jer svi koji prate ono što radim očekuju i modnu priču koju one donose. Na snimanjima se takođe cijela dam. Iako se jako zabavljam, to je jako težak posao, jer snimanja znaju trajati po deset sati. U tom periodu imam 30 različitih outfita, a vremenski uslovi često nisu idealni. Moj fotograf  Dragan Gajić i ja smo već tako uigran tim koji odradi vrhunski posao za kratko vrijeme, uvijek nešto novo naučimo i dobro se zezamo.

img_5917

Nova godina samo što nije. Razmišljamo kako da se obučemo. Šta nam savjetujete?

Iako je u novogodišnjoj noći sve dozvoljeno i ista je jedinstvena prilika da odjenemo nešto za šta inače nemamo priliku, pođite od toga da se u svojoj odjevnoj kombinaciji osjećate svečano i ugodno. Ako nosite haljinu svedenog kroja i neutralnog matrijala, dinamiku možete izraziti glamuroznim nakitom, šminkom, odabirom obuće… Ako je haljina sve, i kroj i dominatan matrijal, nakit nemojte stavljati ili neka bude decentan. Spontana punđa, ali uredna kosa. Frizura bez frizure. Ovom fuzijom kontrasta oblikujte nježnu i smjelu stranu svoje ličnosti i ženstvenosti.

Dizajin je moj život i moja ljubav, ali sada više ne mogu da razdvojim snimanje fotgrafija od mojih kolekcija, jer svi koji prate ono što radim očekuju i modnu priču koju one donose.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije