FantastičnoZabavna Lola

Pismo odraslog sebe svom malom sebi. Pismo za svu djecu

Ćao. Znam da me dugo nije bilo, ali moram da ti kažem par stvari. Za početak, prestani da jedeš sutlijaš u tri ujutru, odmalena to radiš. Šalim se, kada te već ne slušam za druge stvari za koje vičeš, valjda…

Redakcija

Ćao. Znam da me dugo nije bilo, ali moram da ti kažem par stvari.

Za početak, prestani da jedeš sutlijaš u tri ujutru, odmalena to radiš. Šalim se, kada te već ne slušam za druge stvari za koje vičeš, valjda ti dozvoljavam da radiš takve slatke grehe. Ono što sam hteo da ti kažem jeste da mislim da nekada previše vičeš, da te ne shvatam ozbiljno, jer mislim da si mali i da kao dete ne znaš ništa o svetu gde sam ja.

Zapravo, trebale su mi tri godine i evo četvrta na pomolu da shvatim da jako grešim. Izvini. Znam da vapiš za mojm pažnjom, a ja sam zauzet spoljnim, bahatim i tuđim svetom. A ti si moj.

Mislio sam da mogu da ti nadomestim pažnju drugim ljudima. Oduvek si voleo da se igraš. Mislio sam da će uvek biti tu za tebe, ali nisu. Neki su te voleli, neki povredili, neki ostali i neki otišli, ali zaboravio sam da ti stavim do znanja da sam ja uvek tu i da nikada ne pomisliš da je to bilo zbog tebe.

Izvini. Znam da vapiš za mojm pažnjom, a ja sam zauzet spoljnim, bahatim i tuđim svetom. A ti si moj.

Ljudi odu jer tako žele i mi svi biramo staze kojim idemo. To nije zbog tebe i nikako zato jer si malo i uplašeno detence i srčano koje više daje nego što bi uzelo. Molim te, budi takav uvek. Ja te volim zbog toga. Znaš, ja jesam stariji, ali ti i ja mnogo ličimo, srčani smo i volimo ljude. Kad plačemo – plačemo, i kad se smejemo glasni smo. Volimo da se igramo i dobro je da si tu da me podsetis da se uvek igram i ostanem dete kao što si ti.

Želim da ti kažem da ću, u godinama koje dolaze, da se trudim da ti nadomestim svu ljubav koju su pokušali da ti pruže drugi ljudi. Sada vidim da nisi želeo njihovu, želeo si moju. Znaj da te volim, mnogo. Da ću zauvek da budem tu i kada budeš mislio da niko nije tu, ja sam, uvek sam tu.

Mislio sam da mogu da ti nadomestim pažnju drugim ljudima. Oduvek si voleo da se igraš. Mislio sam da će uvek biti tu za tebe, ali nisu. Neki su te voleli, neki povredili, neki ostali i neki otišli, ali zaboravio sam da ti stavim do znanja da sam ja uvek tu i da nikada ne pomisliš da je to bilo zbog tebe.

Želim da, kako vreme prolazi, budeš još lepši i pametniji mali čovek, a ja tvoj uzor. Da, kad me napolju lome, znaš da si ti moja snaga, da me ti tako mali vodiš sa svojim nevinim osmehom i dečijim srcem. Nemoj da se plašiš sveta napolju, surov jeste. Ali, hej, idemo zajedno. A kad smo zajedno, nema jačeg tima od nas dvoje.

Nemoj više da vičeš na mene, mislim da možemo da pričamo i razgovaramo normalno o onom što te muči. Sada želim da te saslušam i, što je najbitnije, čujem te. Stvarno te čujem. Toliko puta si tako mali vikao da ne radim neke stvari i nisam te slušao, a tako mali znaš o svetu možda više nego ja. Dečije srce uvek bolje vidi, al’ naša dva su jedno od sad.

Žao mi je što sam ikada na to gledao odvojeno. Molim te, ne osuđuj ljude, oni rade najbolje što umeju sa onim što poseduju u sebi i van njih. Imaju svoj put, mi svoj, kada to shvatiš lakše ćeš sa njima. Ne pokušavaj da ih vučeš za rukav da ostanu kada žele da idu, jer možda će ostati još na kratko, ali na kraju će otići, a ti ćeš ostati uplakan. A mene će onda isto tako da boli, jer ti si mali ja, moj deo i kad tebe boli i mene boli.

Nemoj da se plašiš sveta napolju, surov jeste. Ali, hej, idemo zajedno. A kad smo zajedno, nema jačeg tima od nas dvoje.

Igraj se uvek i, kako rasteš sa mnom, igraj se i uči mene da se igram tako kao ti i smej se sa tvojim zubićima. Imamo ih određeni period u životu, bolje da ih pokažemo kako valja. I… Hej, znam kako je kad ti ode neko iz života koga toliko voliš. Moja majka je na boljem mestu, ali ja ću sve dati da nikada ne odem od tebe jer ti i ja smo zajedno do kraja.

I, znaj da kad svi odu, ja sam tu i to je najbitnije. Volim te, malo moje nestašno detence.

Volim te!

Tekst prenosimo sa Festina Lente.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije