Praktična LolaŽivot

Provjereno dobre poze u krevetu – hoćete li ih i vi provjeriti?

Priznajte, barem jednom u životu ste istraživale na internetu neke nove seks poze da začinite ljubavni život? Jesmo li u pravu? Nemate se čega sramiti, čak i u takvim situacijama mašta može da zakaže. Ovaj put, Lola vam donosi zanimljive…

Redakcija

Priznajte, barem jednom u životu ste istraživale na internetu neke nove seks poze da začinite ljubavni život? Jesmo li u pravu? Nemate se čega sramiti, čak i u takvim situacijama mašta može da zakaže. Ovaj put, Lola vam donosi zanimljive prijedloge za poze u seksu koje, na prvi pogled, izgledaju čak i kao vratolomije, ali oni koji su ih isprobali se kunu u zabavu i osvježenje. Pa, da krenemo?


 

Opkorači, ali sa strane

Kako? Partner leži na leđima sa jednom nogom savijenom u koljenu.Umjesto klasičnog i potpunog opkoračenja, okrenite mu leđa i neka se njegova savijena noga nađe između vaših prije nego “krenete na posao”.1

Zašto je bolje nego što biste ikad očekivali? Nije ova poza bez razloga jedna od najdražih ženama. Zašto? Zato što je izuzetno stimulativna i jedna od onih kroz čije praktikovanje najlakše možete doživjeti orgazam. Da, ne izgleda fantastično, ali jeste i nemojte nam vjerovati na riječ – isprobajte!

 

Tronogi pas?!

Kako? Osim ako niste u odličnoj fizičkoj formi i spremni za vratolomije, pronađite zid kao potporu. Dok stojite i gledate jedno drugo, licem u lice, neka partner podigne vašu nogu i pridržava je svojom rukom. Ova poza omogućava dublju i intenzivniju penetraciju.

2

Zašto je bolje nego što biste ikad očekivali? Zato što je ovo poza izvediva uvijek i svuda. Tačka.

 

Ravnopravno, uporedno

Kako? Za ovu pozu, ipak lezite. Svako na svoju stranu, gledajući se licem u lice. Približite se partneru što više i u tom položaju podignite karlicu, malo iznad partnerove. Podignite nogu, obrglte ga i privucite sebi.

3

Zašto je bolje nego što biste ikad očekivali? Kada je u pitanju seks “sa strane” većina se najčešće vraća čuvenoj “kašika” ili “zagrli me s leđa” pozi, za dobru – bolju – najbolju stimulaciju G tačke. Ali, ova obrnuta verzija svojim direktnim oči u oči pogledima dodatno stimuliše partnere i povećava strast.

 

Most

Kako? Možda je najbolje da sve krene od klasične i tradicionalne, misionarske poze koju ćete kasnije razviti… Dok ležite na leđima sa blago savijenim nogama u koljenima, podignite karlicu i neka vas partner sa obje ruke obuhvati za bokove dok se podupire na koljenima u poluklečećem položaju. Karlica i leđa treba da budu ravni i podgnuti, a stopala neka vam posluže kao oslonac.

4

Zašto je bolje nego što biste ikad očekivali? Ova poza omogućava duboku penetraciju što predstavlja zadovoljstvo za oba partnera dok podjednako imate kontrolu jedno nad drugim.

 

Ukrstite se

Kako? Dok partner leži na leđima, vi lezite na njega i to tako da se “ukrstite”, nogama preko njegovog tijela, blago se poduprite stopalim da ga ne opterećujete težinom svog tijela. Da, trebaće malo više vremena nego inače, ali oni koji su probali kažu da vrijedi truda.

5

Zašto je bolje nego što biste ikad očekivali? Ne izgleda, ali je opuštajuće, jer jednom kad shvatite koji ugao, kako i kome odgovara, shvatićete da je ovo poza u kojoj se najmanje radi, a najviše uživa.

 

Iks na G

Kako? Neko će da leži, neko će da stoji – u ovom slučaju partner stoji, ali olakšajte mu malo tako što ćete pronaći površinu kao oslonac koja će omogućiti da obje karlice budu u položaju barem približno iste visine. Dok ležite podignite noge, ukrstite ih i podignite na partnerova ramena.

6

Zašto je bolje nego što biste ikad očekivali? Usko je. Jako je usko. Ukrštanjem nogu, mišići vagine se dodatno stežu, a sumnjamo da to nekom muškarcu smeta. Ovo je poza za uživanje i onih koji imaju malo manji alat nego što ste navikle. Psst!

 

Zagrli me

Kako? Partner sjedi ukrštenih nogu, a na vama je da ga opkoračite u tom položaju i pozicionirate se u njegovo krilo. Obrlite ga nogama oko struka, a rukama oko ramena, čvrsto, jako i privijte se što više uz njegova prsa.

7

Zašto je bolje nego što biste ikad očekivali? Ovo je jedna od najintimnijih poza koje nam padaju na pamet u ovom trenutku. Ne samo da ste potpuno obgrlili i obgrljeni već gledate jedno drugo, licem u lice, oči u oči. Definitivno nije poza za brzinski već maratonski, strastveni seks sa voljenom osobom.

Nećemo vas pitati koliko od predloženih poza ste već isprobale, samo što vam nikad nije palo na pamet da im dajete imena. A možda ste čitajući ovo dobile i inspiraciju za nešto novo – ko zna. Volite se, budite slobodne da kažete glasno i jasno da volite i seks, nema ništa sramno u tome. A ni u povremenoj potrazi za inspiracijom, pa tu je Lola da pomogne!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije