FantastičnoZabavna Lola

Ovo sigurno niste znali o penisima, sarmi i kebabu

Za početak, o genitalijama. Najmanji penis ikada izmjeren bio je dugačak jedan centimetar. Titula nаjvećeg penisа, 34 centimetra, pripada amerikancu Jonahu Adamu Falkonu. Rekord ejakuliranja u dalj drži Horst Šulc –  šest metara, a rekord za najviše seksualnih partnera u…

Žana Gauk

Za početak, o genitalijama. Najmanji penis ikada izmjeren bio je dugačak jedan centimetar. Titula nаjvećeg penisа, 34 centimetra, pripada amerikancu Jonahu Adamu Falkonu. Rekord ejakuliranja u dalj drži Horst Šulc –  šest metara, a rekord za najviše seksualnih partnera u jednom danu pripao je porno glumici Lisi Sparks, koja je u 24 sata imala odnos sa 919 muškaraca.

Kinez Ju Zenhuan je najdlakaviji čovjek na svijetu, 95 odsto njegovog tijela prekriveno je gustom dlakom. Uzrok ove dlakavosti je hormonski poremećaj. Ju je morao da se operiše kako bi mu uklonili suvišne dlake iz ušiju, jer mu je sluh oslabio. Odlučio je, i pored svih neugodnosti, da do kraja života ostane “dlakav”, iako moderna medicina veoma lako rješava slične probleme. Kaže da bi “izgubio svoju ličnost” ako bi ostao bez maljavosti.

Proizvođači kiselog kupusa iz Futoga zvanično su postali Ginisovi rekorderi po količini skuvane sarme u jednoj posudi. Udruženje proizvođača “Futoški kupus” saopštilo je da je Ginisov štab u Londonu “specijalnom diplomom” potvrdilo njihov rekord sa Kupusijade 2008. godine, kada je u jednom loncu skuvano 6.556 sarmi ili 925,4 kilograma.

Najveća pljačka voza desila se 8. avgusta 1963. između 3.03 i 3.27 časova ujutro, kada je napadnut poštanski voz Glavne pošte kod Siers Krosinga, a opljačkan je kod Brajdigo mosta, blizu Mentmora (Bakingemsir). Lopovi su uspjeli da pobjegnu sa 120 vreća u kojima je bilo 2,631.784 funte u papirnim novčanicama, koje je trebalo da budu uništene u Londonu. Od te svote pronađeno je samo 343.448 funti.

Spasavanje na najnižoj visini u vazduhu izveo je Džordž Robertson kada je spasao Debi Vilijams, koja je izgubila svijest. Sudarili su se na 2.750 metara, a ručku joj je povukao na nešto više od 1000 metara, što je otprilike 10 sekundi prije pada.

Porodica Ralfa i Kerolin Kamins iz Klintvuda (Virdžinija, SAD) jedina je za koju se može dokazati da je petoro djece dobila na isti dan, 20. februara. Djeca su se rađala ovako: Ketrin 1952, Kerol 1953, Carls 1956, Klodija 1961. i Sesilija 1966. godine. Vjerovatnoća da petoro braće i sestara imaju rođendan istog dana iznosi 1: 17,797.577.730.

Kostas Dasios iz Patrasa je zajedno sa kolegama iz jednog grčkog restorana napravio kebab od svinjskog mesa težak tonu i 850 kilograma i visok 173 centimetra. U mega-kebab utrošeno je i 150 kilograma začina te 100 kilograma soli, a za kuvanje je bilo potrebno dvije tone plina. Prijašnji rekord postavio je 2001. godine. Kipranin Sami Eid čija je poslastica bila oko 350 kilograma lakša.

Ken Edvards iz Londona uspio je 5. marta 2001. godine da pojede 36 bubašvaba u jednom minutu.

Mišel Lotito iz Grenobla u Francuskoj pojede dnevno oko 900 grama metala, ali mu banane i kuvana jaja zadaju teškoće sa varenjem.

Najduži govor u UN je održao Fidel Kastro, kubanski lider koji je nedavno preminuo. Govor je trajao četiri sata i 29 minuta 26. juna 1960. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije