Rekli su

Štetosteron: Godišnji horoskop za žene

Nerado ću ovo priznati, ali sam oduvijek vjerovao astrolozima, prorocima i vračarama.

Štetosteron

Stari sam gost u ordinaciji Žarka Gambirože. Uvijek se plašim kada naiđe retrogradni Merkur, stari prevarant. Malo sam se i bavio astrologijom u svoje vrijeme, amaterski doduše, ali mogu to da držim pod kontrolom.

Kraj je godine, i ja (kao i svi astrolozi) imam dužnost da napišem da li će vam zvijezde biti naklonjene u narednoj godini, da li ćete se poudavati, da li ćete nizati poslovne uspjehe, kako će vam ići na ljubavnom planu…

Digresija: Ima jedna stvar, koju bih odma’ napomenuo, a koja mi smeta u astrologiji. Vidite, meni kao feministi i astrologu-amateru smeta što prilikom davanja imena horoskopskim znacima nisu ispoštovana načela rodne ravnopravnosti.

Zašto možemo ženu umjesto trener zvati trenerica, a nismo joj pružili mogućnost da za sebe može reći da je krava u horoskopu, umjesto bik?! Ili ovca, umjesto ovna.

To je velika nepravda koju moramo ispraviti.

Peticiju za uvođenje ženskih horoskopskih znakova možete potpisati svakog radnog dan u prostorijama svog lokalnog Džender centra, od 8 do 14 časova. Sad dosta o tome. Pređimo na stvar.

(napomena: koristimo stare, šovinističke nazive, dok nam inicijativa ne prođe)

Ovan

Ovan je vatreni znak, na nebu jak, i kao takav je energičan i impulsivan. Pošto je 2021. godina (kako kažu) godina velikih promjena, sigurno te čeka mnogo turbulencija i velikih odluka. Smršaćeš, ako želiš. Ako ne želiš, zaboravi prethodnu rečenicu – ne odnosi se na tebe. Ako sanjaš o vjenčanju, na tom planu će sigurno biti promjena! Evo, zvijezde mi kažu da će se neko blizak tebi vjenčati, pa ćeš biti pozvana. Ovo je za Ovnove najbolja godina do sad.

Bik

Za Bikove kažu da su najstrpljiviji od svih znakova Zodijaka. Sa druge strane, za njih kažu da su najtvrdoglaviji. Kada se spoje ove dvije osobine, dobijamo ženu koja će danima sagorijevati u sebi i čekati da se ON prvi javi. Bili ste povrijeđeni u prošlosti. Ova godina će vam donijeti samo uživanje, mir, uspjeh na poslovnom i ljubavnom planu, kao kompenzaciju za bol koji ste pretrpili. Dobro sad, zvijezde još uvijek ne garantuju ništa, trebate doći kod mene na privatnu seansu da to vidimo malo bolje. Javite se redakciji za kontakt. Jedna seansa košta 50 KM, ali zato za SAMO 150 KM dobijate tri seanse! Ne propustite!

Blizanci

Ti spadaš među najinteligentnije ljude u svom okruženju, i svjesna si toga. Imala si prije nekog vremena nekih manjih zdrastvenih problema… Ili te udario autobus, ne vidim tačno, zamutilo mi se sočivo na trećem oku. U narednoj godini ćeš imati novca i ljubavi u izobilju. Sve neraščišćene odnose iz prošlosti koji su te činili nesigurnom ćeš razriješiti i sve će biti ok. Ti si kraljica.

Rak

Ovo je definitivno godina za Rakove! Ako si zaposlena, čeka te povišica i unaprijeđenje. Ako nisi, konačno će onaj prijatelj od kuma shvatiti tvoj potencijal i zaposliti te u (ubaci naziv državne firme). Svi oko tebe su navikli da si preosjetljiva, da sve previše lično doživljavaš, i to ti zamjeraju. Reci im da se tjeraju u božiju mater. To što plačeš na “Ice age” je apsolutno tvoja stvar. U 2021. ćeš se osjećati dobro u svojoj koži, bolje nego ikad do sad.

Lav

Gospodar si svog života! U narednoj godini ćeš ovladati svojom nezgodnom naravi, naučiti da ne budeš zlopamtilo. To će ti donijeti pomirenje sa nekim ljudima iz prošlosti, i zarastanje starih rana. (Sjećaš se Milice iz sedmog-dva koja je kupila iste patike kao ti? Konačno ćeš moći da joj oprostiš i prestaneš da je nazivaš kravom.)

Djevica

U godini Bivola i to Metalnog (2021.), tebe će čekati mnoga iskušenja. Najprije ćeš, u prvih nekoliko mjeseci, imati manjih problema sa hladnoćom, što je logično jer je zima, a kada je zima onda je hladno.
Nakon toga ćeš osjetiti kako se priroda budi, zatim će ti biti vruće, jer je ljeto. Potkraj godine će ti opet smetati što je hladno. Tebi se izgleda ne može udovoljiti. Sve ostalo će biti super. Ljubav ili posao, ne mogu da se odlučim u čemu će ti ići bolje.

Vaga

Postaćeš potpuno nova žena, puna samopouzdanja i životne sreće, što ćeš naučiti na časovima samopomoćne joge kod #Sandologija. Možda te okruženje neće razumjeti, ali zapamti da si ti centar univerzuma i da se čitav svijet vrti oko tebe, ženo sa velikim Ž. Najbitnije je da se životu smiješ u lice, šta god on bacao pred tebe. Bićeš osnažena i energija će da struji kroz tebe. Uopšte nema veze što plačeš u jastuk do 2 ujutro, bitno je da ponavljaš sebi “sve će biti dobro”.

Škorpija

Škorpije su osvetoljubive i naopake, to cijeli svijet zna. U 2021. će Jupiter sigurno dosta vremena provesti na nebu, što Škorpiji može da donese samo pozitivu. Jedan od mogućih scenarija: bivši momak koji te je ostavio će dobiti neko oboljenje. Seboreja, preosjetljivost zuba, urastanje dlaka – ništa pretjerano ozbiljno, ali dovoljno iritantno. Pojaviće se novi muškarac u tvom životu.

Strijelac

Puna samopouzdanja i nade u bolje sutra, bićeš vesela i nasmijana, osim onda kada nećeš. Balans i mir su riječi koje će obilježiti 2021. u životu Strijelca. Opadajući Mjesec će donijeti to da ćeš povremeno poželjeti da nekoga zadaviš, ali sve je to ok. Samo nemoj nikoga stvarno da zadaviš. U suprotnom, evo zvijezde mi kažu da ćeš imati problema sa zakonom. (Davljenje je, poprilično sam siguran, krivično djelo. Nemoj.)

Jarac

jareća bradica, at its finest

Dan nakon 31. januara ćeš doživjeti bitnu promjenu: biće februar. To na tebe neće mnogo uticati, zato što ti nisi neko ko se lako vezuje. A i realno, ko jebe januar? U tvom životu su se otvorile nove prilike i ti ćeš ih obilato koristiti. Udebljaj se, promijeni frizuru, radi šta hoćeš – ovo je tvoja godina. Upamti – ti možeš sve. Dobro, ne baš sve: nećeš moći da naučiš da pretvaraš olovo u zlato ili da razumiješ zašto Goca Tržan još uvijek nije odustala, ali te dvije stvari ne može niko.

Vodolija

Ova godina za tebe donosi poslovne uspjehe. Spojićeš svoju kreativnost i smisao za biznis u jednu uspješnu poslovnu priču – Zdravka Nails/Dekupaž/Unikatni nakit. Provodićeš još više vremena na telefonu, što bi moglo rezultirati time da te momak ostavi u sred večere, što ti nećeš primjetiti. Nema veze, ionako te nije zaslužio.

Ribe

Mnogo ćeš novog naučiti u godini koja je pred nama. Možda ćeš konačno završiti onaj fakultet. Sigurno ćeš biti starija za godinu dana, i to je nešto što ne treba da te zabrinjava, svi ćemo. Imala si u prošlosti sukob sa jednom Vagom. To ćeš riješiti tako što ćeš je zavitlati u kontejner i prestati da brojiš svaki zalogaj. Jupiter u ovoj godini ulazi u puževu kućicu, i to za tebe znači samo jedno… Da saznaš šta, javi se redakciji!


I to vam je, drage moje djevojčice, djevojke, žene, Štetosteronov horoskop za 2021. Javite mi se dogodine kad vidite da sam vam sve pogodio. Ako nisam, jebiga, nije do mene. Do zvijezda je.

Kao i u svakom horoskopu.

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije