Loliteti

LOLITETI: Za mame i trudnice: Potreba, znatiželja, ideja… TIBBA

Žena svakog dana ustaje sa dilemom šta bi danas mogla da obuče. A ako je buduća mama i stomačić se već dobro vidi, onda problem postaje  veći. Hormoni rade pa su i suze sasvim ok. Ali, ne mora da ih…

Žana Gauk

Žena svakog dana ustaje sa dilemom šta bi danas mogla da obuče. A ako je buduća mama i stomačić se već dobro vidi, onda problem postaje  veći.

Hormoni rade pa su i suze sasvim ok.

Ali, ne mora da ih bude. Bar ne zbog garderobe. Maramicom će vam ih obrisati Tibba, brend namijenjen upravo trudnicama i dojiljama.

Lole su ih našle u Beogradu, ali to nam svakako nije daleko jer nas dijeli samo klik. Na Fejsbuku ili Instagramu. Dok je devetomjesečni Vuk spavao, mama Milena Popović Živanović rado je proćaskala s nama.

Foto Nemanja Maraš

Malo je brendova namijenjenih trudnicama i mamama koje doje. Šta Vas je podstaklo da garderobu šijete upravo za njih?

Tako je, Lole su dobro zapazile. Malo je brendova na našem tržištu namenjenih trudnicama i mamama koje doje, što je prava šteta budući da je trudnoća, a potom i dojenje najosetljiviji period u životu svake žene. Samim tim i potreba da izgledamo ženstveno i lepo tada je možda čak i izraženija. Udobnost je u ovom periodu života takođe veoma važna, pa je tako bilo u mom slučaju. Kako su me u trudnoći polako “napuštale” omiljene farmerke , ona čuvena ženska konstatacija “nemam šta da obučem” konačno je postala istinita. Usledila je potraga za novim komadima garderobe, ali pored stvari sa štafticama, cvetićima ili još gore – stvari gde vam beba “izvire” iz stomaka  i sa “bebećim” aplikacijama na majicama Loading, Baby on the way – nisam pronalazila ništa što bi odgovaralo mojim željama i potrebama.

Udobnost je u ovom periodu života takođe veoma važna, pa je tako bilo u mom slučaju. Kako su me u trudnoći polako “napuštale” omiljene farmerke , ona čuvena ženska konstatacija “nemam šta da obučem” konačno je postala istinita.

Kada tome još dodam i period dojenja kada su mi praktičnost i udobnost pri samom dojenju najvažniji, ali i sopstveni izgled jer više nisam bila trudna već, da se ne lažemo, samo debela, došla sam do skoro nemoguće misije u klašičnom domaćem šopingu. Ne mogu, a da ne pomenem hladnoću svaki put kada zavrnem majicu da podojim Vuka, a o pokazivanju moje postporođajne tibe u javnosti da i ne govorim… Sve mame će me, sigurna sam, razumeti. U svim tim situacijama uspela sam da prepoznam i poslovnu priliku. Dakle, potreba je rodila znatiželju , znatiželja – ideju, a ideja – Tibbu.

Foto Nemanja Maraš

Ko je zaslužan za Tibbine kreativne ideje? Ima li Tibba svoje modele kao inspiraciju?

Tibbin kreativni tim je mali, ali odabran. Muž i ja smo pokretači priče i glavni organizatori celog posla. Zajedno biramo materijale, dok se recimo isključivo on bavi finansijama. Za modele sam zadužena ja uz pomoć iskusnog modelara. Imamo i vrlo dobru uslužnu proizvodnju i talentovanog grafičkog dizajnera i fotografa. Polako uvodimo i ostatak ekipe. Dugo se bavim odnosima sa javnošću pa mi je i to dosta pomoglo u ovom poslu. Neke poslovne kontakte smo kontaktirali i sada i veoma sam ponosna na to što su nas saradnici i prijatelji maksimalno podržali. Ukratko, Tibba je sklop pozitivnih energija, znanja, iskustva i ogromne pokretačke snage.

Inspiraciju crpimo iz okruženja i iz ove industrije koja je i te kako razvijena u svetu. Imala sam priliku da putujem i vidim kako to rade I drugi, a sama trudnoća, materinstvo i poslovna nezavisnost me inspirisala da i sama započnem ovakav posao i presrećna sam što je Tibba uspela da, za kratko vreme, pridobije mnoge simpatije i usreći i druge trudnice i mame koje doje.

Koji stil Tibba voli i koje materijale koristi?

Naši modeli su jednostavni, korisni, multifunkcionalni i lako uklopivi. Za sada u ponudi imamo helanke za trudnice, majice i tunike koje su prilagođene i za trudnoću i dojenje, ali i za period posle dojenja. Tibba modeli napravljeni su isključivo od finih, kvalitetnih prirodnih materijala pamuka i viskoze, a u paleti boja u našoj ponudi su zasad osnovne boje koje se mogu lako kombinovati sa ostalim stvarima iz gardarobera svake žene.

Inspiraciju crpimo iz okruženja i iz ove industrije koja je i te kako razvijena u svetu. Imala sam priliku da putujem i vidim kako to rade I drugi, a sama trudnoća, materinstvo i poslovna nezavisnost me inspirisala da i sama započnem ovakav posao i presrećna sam što je Tibba uspela da, za kratko vreme, pridobije mnoge simpatije i usreći i druge trudnice i mame koje doje.

Kako se oblači moderna trudnica?

Hm… Dobro pitanje. Moda je prolazna, a brend koji stvaramo zelimo da bude neprolazan – da upotrebimo jednu stranu rec timeless.  Po mom mišljenju nijedna devojka ne treba da robuje modnim pravilima, bilo da je trudnica ili ne – već treba da se oblači u sladu sa svojom licnošću. I samo da ponese svoj osmeh I dobro raspoloženje. Iskren osmeh nikad ne izlazi iz mode.

Foto Nemanja Maraš

Možemo li Tibbu kombinovati i nakon trudničkih i dana kada dojimo?

Ooh, da! To je i bio jedan od prioriteta – da trudnička i postporođajna garderoba može da “živi” mnogo duže od devet plus meseci. Skoro sam dobila sjajan kompliment na jednoj slavi od nepoznate devojke koja mi je, neznajući da imam devetomesečnu bebu koju dojim, prišla i pitala me gde sam kupila tuniku. U pitanju je bila tunika za dojenje koja nijednim elementom nije odavala utisak specijalizovane garderobe. To je upravo ono sto sam želela.

Po mom mišljenju nijedna devojka ne treba da robuje modnim pravilima, bilo da je trudnica ili ne – već treba da se oblači u sladu sa svojom licnošću. I samo da ponese svoj osmeh I dobro raspoloženje. Iskren osmeh nikad ne izlazi iz mode.

Tibba je očinila trudnice i mame u BiH, Hrvatskoj i Srbiji…

Pitanja i narudžbe stižu i iz Bosne, Hrvatske, ali sa sada većinom iz Srbije. Cela naša proizvodnja je smeštena u Beogradu. Materijali se kupuju ovde, u Beogradu  se šije i kreira. Dakle, Tibba na jedan skroman način podržava i lokalnu ekonomiju. Za sada funkcionišemo putem društvenih mreža, a u planu je da uskoro pokrenemo sajt, kao i jedan show room u Beogradu – gde će Tibba moći i da se proba. Porudžbine šaljemo kurirskom službom, a plan nam je da izaĐemo iz lokalnog okvira i za početak odemo u regionalni. Naravno, u tome ima i mnogih izazova kao što su recimo cene poštarine koje nisu male. Na primjer, za BiH cena poštarine do jednog kilograma se graniči skoro sa cenom našeg osnovnog proizvoda majice.  Da bi se ženama to isplatilo narudžibina treba sadržati dva ili više artikala. Međutim, nećemo odustati – izazovi su tu da bismo ih rešili i verujemo da ćemo u najskorijoj budućnosti naći način da delujemo u regijonu po pristupačnim cenama.

Foto Nemanja Maraš

Dakle, Tibba na jedan skroman način podržava i lokalnu ekonomiju. Za sada funkcionišemo putem društvenih mreža, a u planu je da uskoro pokrenemo sajt, kao i jedan show room u Beogradu – gde će Tibba moći i da se proba.

Imaju li trudnice posebne zahtjeve?

Na našu radost, trudnice i mame nemaju neobične i velike zahteve. One su uglavnom dobro raspoložene i ljubazne, jer očigledno imaju ono najvrednije što im svet boji najlepšim bojama. Tibba je tu da održi to lepo raspoloženje i olakša svakodnevicu jedne mame ili trudnice.  Ali, evo… Reći ćemo da je mnogo upita bilo za spavaćice, majice za dojenje dugih rukava i dukseve, pa je to ono na čemu ćemo raditi u narednom periodu. Biće još iznenađenja, partite nas, biće nam zadovoljstvo da se još bolje upoznamo!

(Naslovna fotografija Nemanja Maraš)

Šminka Sophie’s Choice studio

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije