MjestaRadoznala Lola

Švedska ima novu atrakciju: Cafe barovi za neobične goste

Švedska ima novu neobičnu atrakciju. Riječ je o lancu mini cafe barova i restorana koju je grupica anonimnih kreativaca pod imenom “Anonymouse” stvorila i namijenila miševima. Da, dobro ste pročitali, miševima, ne ljudima. U jednoj ulici u Malmeu otvorili su…

Redakcija

Švedska ima novu neobičnu atrakciju. Riječ je o lancu mini cafe barova i restorana koju je grupica anonimnih kreativaca pod imenom “Anonymouse” stvorila i namijenila miševima. Da, dobro ste pročitali, miševima, ne ljudima.

U jednoj ulici u Malmeu otvorili su niz mini lokala veličine oko 70 puta 30 centimetara, u kojem se miševi mogu počastiti raznim gozbicama i šopingom. Tako postoji jedan lokal imena “Noix de Vie” u kojem se nude orašidi, dok je lokal do malen talijanski restoran “Il Topolino” koji nudi krekere i sir za glavno jelo.

Naravno, tu je i nekoliko cafe barova, a svi su redom vrlo precizno i do detalja uređeni i stilizirani. A u nekim restoranima malim gostima omogućeno je i kartično plaćanje kako je naznačeno na ulaznim vratima. Inače, riječ je o samo jednom umjetničkom projektu, minjaturama kojima su začinili svoju turističku ponudu grada, koja je s ovim neobičnim, ali simpatičnim projektom zaživjela.

 

Tekst prenosimo sa buro247.hr.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije