Zabavna Lola

Znate li zašto žene plaćaju manje za proslavu novih godina? Zato!

Ustaljena navika domaćih ugostitelja je naplata proslave Nove godine po tome kom polu pripadate, pa tako nije isti iznos koji za proslavu najluđe noći mora da izdvoje muškarci i iznos za žene. Ako ste “slabijeg” pola možda vas ovo raduje…

Redakcija

Ustaljena navika domaćih ugostitelja je naplata proslave Nove godine po tome kom polu pripadate, pa tako nije isti iznos koji za proslavu najluđe noći mora da izdvoje muškarci i iznos za žene.

Ako ste “slabijeg” pola možda vas ovo raduje misleći da je to napokon malo pravde i da je to nadoknada za svu nepravdu koju doživljavate u “muškom” svijetu, ne znajući da u stvari baš na taj način ugostitelji podstiču još veći jaz među polovima i još veću diskriminaciju žena.

Postoje pravila i izgovori kojih se “uspješni” ugostitelji slijepo drže bez obzira da li je Nova godina ili običan izlazak:

1. Što više žena u kafani to više i muškaraca

2. Gdje ima žena muškarci više piju (valjda da bi skupili hrabrost da priđu, ili da pokažu kako su “pravi” muškarci)

3. Žene mogu manje da popiju i pojedu pa je njima cijena manja

4. Muškarci žene čašćavaju turama pića, samim tim više troše

5. Muškarci ne dolaze u kafane u kojima nema žena

6. Pravi muškarac će se pokazati pred ženskim društvom tako što će više potrošiti

7. Hostese i promoterke su uvijek dobitna kombinacija

Naravno ugostitelj većom cijenom za mušku populaciju nadoknađuje zaradu propuštenu zbog sniženja za dame.

Zato se postavlja razumno pitanje zašto cijena za oba pola nije ista?!

Jeftini marketinški trikovi koji uspijevaju godinama!

Ugostitelji na ovaj način žene u stvari gledaju kao mamac, a žene smatraju mesom za gladne muškarce. Na ovaj način lovinu privlače u lovište u kome se lovci, pravi muškarci osjećaju kao kod kuće, spremni da zaskoče plijen kad se najmanje bude nadao, pri tome koristeći dodatne mamce u obliku raznih alkoholnih pića i dokazivanja debljine novčanika i sigurnosti koju nosi taj buđelar kojim se diče.

Naredni put drage dame kada se obradujete što je cijena jeftinija razmislite dobro da li upadate u zamku, istu onu koju postavljaju i vlasnici butika sa velikim sniženjima, rasprodajama i novogodišnjim popustima.

Ko zna možda jednom nekom inovativnom i kreativnom ugostitelju padne na pamet ideja za plakat za najavu Nove godine na kojem piše i koliko žena je u ponudi za najluđu noć, koliko je slobodnih, zauzetih… a možda se i cijena bude formirala po tome kakav vam je status veze.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije