SimpatičnoZabavna Lola

Lovily: Srećna nam i inspirativna 2017!

Drage Lole, srećna vam Nova godina! Nadam se da ste tu ludu i nezaboravnu noć proveli nasmijano i okruženo bitnim ljudima i da će vam 2017. donijeti mnogo sreće. Moja proslava je uključivala dobre ljude, dobro vino, ukusnu hranu, muziku…

Ljiljana Šipragić

Drage Lole, srećna vam Nova godina! Nadam se da ste tu ludu i nezaboravnu noć proveli nasmijano i okruženo bitnim ljudima i da će vam 2017. donijeti mnogo sreće. Moja proslava je uključivala dobre ljude, dobro vino, ukusnu hranu, muziku i Gospodar prstenova. Šta više poželjeti od toga? Sumirajući maloprije 2016, došla sam do pune tri stranice ispisane sreće, tako da od 2017. ne očekujem ništa više od toga. Možda samo da bude malo odmornija i naspavanija. A vama želim isto to. Smijte se glasno, radite na tome da budete bolji i da ostvarite sve svoje želje – jer ništa ne dolazi samo – i budite zdravi. Uzdravlje i srećna nam 2017! A sada – u novu godinu sa novim preporukama.

Poezija: Milk and Honey

Milk and Honey je zbirka poezije Rupi Kaur, često definisane kao feminist poet, za koju sam ja najprije saznala na Instagramu. Ovo je je prva zbirka koju je samostalno izdala 2014. godine, nakon koje su brojni izdavači kucali na njena vrata, umjesto obratno. Broj prodanih primjeraka knjige nadmašio je sva očekivanja, što i ne čudi. Osim što je njeno stvaralaštvo neobično u svojoj jednostavnosti, odradila je odličnu samopromociju putem Instagrama. Zato, ako želite dnevnu dozu lijepih riječi, poruka i pouka u formi stiha, upotpunjene ilustracijama, zapratite njen Instagram profil, a ukoliko biste radije fizičku kopiju u svojim rukama, šta i ja planiram, knjigu možete naručiti ovdje na Book Depository, sa besplatnom dostavom i trenutno sniženom cijenom.

Muzika: RY X – Deliverance

U posljednjim danima 2016. otkrih i ovu pjesmu za koju je bilo potrebno da je samo jednom poslušam – i ljubav se rodila. Ne čudi, jer je izgleda stilski potpuno u mom fazonu. Slojevita je, lagana, neobična i lijepa, pomalo depresivna, i upakovana zanimljivim muškim vokalom. Sve šta volim. Stavite slušalice u uši, kliknite play i uživajte u njenim ljepotama.

Nakit: Werkstatt

Ukoliko volite efektno prstenje, geometriju i nakit koji će svako primijetiti na vama- Wekstatt je kutak kojem treba da posvetite malo pažnje. Iza ovog malog velikog brenda stoje Ajla i Lejla iz Sarajeva, a sudeći prema tome kako rade i šta rade, sigurno je da će popularnost samo rasti. Njihov nakit pravi se od cinka i mesinga, i sa velikom pažnjom je nemarno oslikan linijama, znakovima, simbolima i brojnim drugim elementima. Više informacija možete dobiti na njihovoj Facebook stranici.

Facebook: Klub knjige BiH

Nedavno je napravljena grupa Klub knjige BiH – mjesto koje na Facebook-u okuplja knjigoljupce i omogućava razmjenu utisaka, mišljenja, preporuka, recenzija i zanimljivog sadržaja koji je u vezi sa knjigama. I meni prvoj su koncepcije grupa bile pomalo nepraktične, barem do trenutka kada sam pronašla one prave, one koje me zanimaju svojim sadržajem. Zato, ukoliko volite knjige, razmjenu preporuka i sve drugo šta ima veze sa čitanjem, učlanite se ovdje.

Blog: Mali Iv & Slurporama

Jedan od najljepših blogo-kutaka iz regiona, po mom skromnom mišljenju, je i Mali Iv. Moja ljubav prema istom se takođe rodila najprije na Instagramu, jer fotografije koje Ivana postavlja su toliko lijepe, tople i skladne da ne pronalazim prave riječi da vam ih opišem. Sasvim je jasno iz svega šta ćete vidjeti u nastavku da ova djevojka ima veze sa dizajnom, a uspjela je da objediniti i industrijski i grafički. Njen senzibilitet i estetika potpuno odgovaraju mojoj, tako da vam sa velikim zadovoljstvom predstavljam i preporučujem da posjetite njen blog i Instagram profil.

Do narednog ponedjeljka i naredne priče na Loli i Lovily,

vaša L.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije