SimpatičnoZabavna Lola

Lista mjeseca: Filmski maraton romantičnih komedija za cijeli januar

Bez obzira da li ste romantične duše ili realistične žene koje vole pogledati neki drugi žanr, morate priznati jedno. Sve smo nekada gledale, a i danas volimo pogledati romantičnu komediju. S obzirom na to da nam dolaze debeli minusi i…

Redakcija-

Bez obzira da li ste romantične duše ili realistične žene koje vole pogledati neki drugi žanr, morate priznati jedno. Sve smo nekada gledale, a i danas volimo pogledati romantičnu komediju. S obzirom na to da nam dolaze debeli minusi i snijeg, nova godina bi mogla početi filmofilski. Zato imamo listu najboljih romantičnih komedija za čitav januar. Neke ste vjerovatno i pogledale ranije, ali svi ponekad zavrtimo isti film nekoliko puta. Ipak, ljubav je u pitanju.

Den u stvarnom životu

Glavne uloge u ovom humorističnom, ali i romantičnom filmu tumače Stiv Karel (Steve Carell), Žilijet Binoš (Juliette Binoche) i Dejn Kuk (Dane Cook). Den Barns (Karel) ima nedeljnu savetodavnu kolumnu u poznatim novinama. On je samohrani roditelj tri ćerke jer je nedavno izgubio suprugu. Popuno neočekivano mu se dešava ljubav u knjižari kada upozna Mari (Binoš). Na porodičnom okupljanju čeka ga surova istina – Mari se zabavlja s njegovim bratom Mičom (Kuk).

Dva dana u Parizu

Željeli su da put u Evropu povrati njihovu ljubav, a onda su u Parizu sreli njene roditelje i njene bivše ljubavi. Francusko-američki par, Francuskinja Marion (Žili Delpi) i Amerikanac Džek (Adam Goldberg), pokušava da obnovi svoju vezu…

Zapravo ljubav

Film prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi tokom filma međusobno isprepliću. Radnja filma je pet sedmica prije Božića, a koliko komplikovana ljubav može biti, a ustvari je jednostavna svjedoči upravo ova sjajna ekipa glumaca u filmu.

Definitivno, možda

Rajan Rejnolds tumači lik tridesetogodišnjeg oca sa Menhetna, koji se nalazi usred razvoda i čija desetogodišnja ćerka počinje da mu postavlja pitanja o njegovom životu prije braka. Ona želi da sazna apsolutno sve o tome kako su se njeni roditelji upoznali i zavoljeli.

Ljubav nema pravila

“Ljubav nema pravila” zabavna je i iznimno simpatična priča o muškarcu koji odbija odrasti, ali koji nikako ne shvata da mlad može ostati samo u društvu svojih vršnjaka. Sjajni Džek Nikolson prenio je emociju i uspio nasmijati sve koje su pogledale ovaj film.

Otkucaj srca

Troje prijatelja čije je proputovanje Sjeverne Amerike automobilom činilo predmet romana „Na cesti“ svojim maničnim, opsesivnim prolomom seksualnog oslobođenja, alkoholom, ljubavi i mržnjom čine ovaj film zabavnim i vrijednim gledanja.

Svi su ludi za Meri

Izvrsna komedija “Svi su ludi za Mary” prepuna besramnog i sirovog humora braće Fareli bavi se ismijavanjem  političke korektnosti, ljubitelja životinja, djece, a ne štedi ni mentalno retardirane osobe, sve to ukompovano je u okvir romantične komedije.

Ruske lutke

Pet godina nakon što su zajednički proveli ljeto u Barceloni, Ksavier i društvo su ponovo zajedno. On je ostvario svoj dječački san, postao je pisac, ali mu nije nimalo jednostavno. Kako bi se prehranio radi kao bejbisiter svojoj bivšoj ženi. A kako će mu biti na ponovnom okupljanju društva, ostaje vidjeti.

Sestra tvoje sestre

Godinu dana posle smrti svog brata Toma, Džek se i dalje bori s emocijama. Kad napravi scenu na godišnjici, Tomova najbolja prijateljica Ajris mu nudi svoju porodičnu kolibu na Pacifičkom severozapadu kako bi Džek u samoći mogao da pronađe katarzu. Međutim, on tamo sreće Hanu, Ajrisinu sestru, koja se oporavlja od iznenadnog prekida sedmogodišnje veze i nalazi utehu u neočekivanom Tomovom prisustvu.

Ona koju volim

Nakon što shvate da im se brak nalazi u krizi, bračni par prihvata odlazak bračnom savjetniku, kako bi pokušali spasiti ga. On im preporučuje da odu van grada, iznajme apartman i rade sve što nisu ranije, što kasnije dovodi i do pušenja marihuane. Može li se brak spasiti?

Dok si spavao

Svako jutro jedan zgodan i lijepo obučen muškarac kod nje kupi kartu za voz. Ona se zaljubi u njega, ali je presramežljiva da bi mu to pokazala. Na božićno jutro na stanici ga napadnu dvojica lopova i on ostane bez svijesti ležati. Lusi ga spasi trenutak prije dolaska jurećeg voza. U bolnici je na intenzivnoj njezi, jer je u komi. Zove se Piter, a zbog malog nesporazuma doktori zaključe da je ona njegova zaručnica.

Dnevnik Bridžit Džouns

Glavna junakinja ove komedije, zasnovane na bestseleru Helen Filding, je Bridžit, tridesetogodišnja Britanka, koja pokušava da smanji konzumiranje alkohola, ostavi cigarete, otarasi se viška kilograma i nađe čovjeka svog života. Ali kako to ide?

Viki, Kristina, Barselona

Priča o dvije djevojke koje su zaljube u mladog slikara tokom njihovog boravka u Barseloni. Iako je siguran da osjeća nešto prema njima, slikar i dalje ne može zaboraviti svoju bivšu suprugu. Penelope Kruz 2009. godine je osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu. Film je dobio i Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma.

Ta luda ljubav

Kal ima četrdeset i koju i živi svoj san – ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kad sazna da ga supruga vara i želi razvod, njegov “savršen” život brzo se raspada. Što je još gore, u današnjem svijetu samaca, Kal koji na spojeve nije izlazio zadnjih nekoliko decenija, ispada potpuno neprilagođen. Nesretnog Kala za svog štićenika uzima Jakov Palmer, frajer koji poznaje igru.

Neprocjenjivo

 

Žena koja nikada nije imala problem sa biranjem između novca i ljubavi bira partnere dva puta starije od sebe, koji su i dupl bogatiji, odlazi na proslavu rođendana gdje upozna bartendera koji radi nekoliko različitih poslova da bi se prehranio. Hoće li novac opet presuditi?

Preboljeti Saru Maršal

Piter Breter očajnički treba odmor i bijeg od stvarnosti nakon što ga je ostavila djevojka Sara, popularna televizijska zvijezda. Uvjeren da je ona ljubav njegovog života, nije mogao sakriti slom kada mu je rekla da je gotovo. Kako bi donekle sačuvao samopoštovanje, Piter odlazi na predivno havajsko otočje pokušati sve zaboraviti. No tamo neočekivano susreće bivšu s novim momkom.

Konobarica

Kada Džena, konobarica u veselom južnjačkom restorančiću, otkrije da nosi bebu svog nezrelog muža, nije baš luda od sreće. Zarobljena u lošem braku i blagoslovljena sposobnošću da svoje nezadovoljstvo pretoči u predivne deserte, suočava se sa velikom odlukom.

Besani u Sijetlu


Nakon smrti svoje supruge, Sem Boldvin nije ni pomišljao na druge žene, međutim njegovom sinu od 8 godina treba majka, a dijete smatra da i njegovom tati treba nova žena da bi povratio svoj život u normalu. Mali Johan će zato pozvati nacionalnu radio stanicu, uključiće se u jedan show i ispričati priču svoga oca. Njegov glas i priču će čuti stotine žena, među kojima i Ani.

Ti i ja i svi koje znamo

Entuzijastična konceptualna umjetnica Kristina pokušava se afirmirati, ali njeni radovi ne nailaze na previše razumijevanja ugledne kustosice muzeja moderne umjetnosti. Jednoga dana u trgovini cipela upozna upravo razvedenog samohranog oca Ričarda, koji radi kao prodavač cipela i pokušava brinuti o dvojici sinova, četranestogodišnjem Piteru i sedmogodišnjem Robiju. Kristina se pokušava zbližiti s Ričardom koji teško uspostavlja komunikaciju sa samim sobom i vlastitim sinovima, a kamoli s njom.

Lud za Ejmi

Holden smatra kako su on i Alisa stvoreni jedno za drugo, ali tada saznaje da je ona lezbejka. Ipak uspjeva da je uvjeri da mu pruži priliku. Dok su njih dvoje zajedno Benki je ljut i nesrećan. Pravi sukob izbija kada Holden sazna da nije prvi muškarac u njenom životu i mračne detalje o njenoj prošlosti.

Dovoljno rečeno

Razvedena i samohrana majka Eva provodi svoje dane uživajući u svom poslu maserke, ali se plaši predstojećeg odlaska na koledž njene ćerke. Ona upoznaje Alberta – finog, zabavnog istomišljenika koji se takođe suočava sa sličnim problemom. Dok njihova romansa brzo cvjeta, Eva se sprijateljuje sa Merijen, njenom novom klijentkinjom za masažu.

500 dana ljeta

Tom, uprkos ciničnom modernom svijetu koji ga okružuje, vjeruje u kozmički predodređenu, sudbonosnu, fatalnu ljubav. Samer, djevojka, ne vjeruje. Nimalo. Ali to neće spriječiti Toma da je krene osvajati, iznova i iznova. Vremenom se zaljubljuje i u ideju koju Samer predstavlja – ideju ljubavi koja oduzima dah i zaustavlja svijet.

Ponos i predrasude

Elizabet Lizi Benet i njene četiri sestre žive skromno na seoskom imanju s ocem koji sve razumije, ali se ni u što ne miješa, i majkom koja ne razumije ništa, osim kako se boriti da što prije i što bolje uda svoje ćerke. Pri tome ne taji da je jedino najstarija, Džejn, dovoljno lijepa i talentovana da nađe muža, dok će s ostalima ići teže.

Četiri vjenčanja i sprovod

Čarls je engleski neženja koji većinu vremena provodi odlazeći na vjenčanja svojih bivših i sadašnjih prijatelja, koji su se počeli ženiti u velikom broju. Iako ga to ne brine previše, on se s vremena na vrijeme upita hoće li se on sam ikada oženiti. Na jednom od navedenih vjenčanja upozna prekrasnu Amerikanku Keri.

Prije svitanja

Putujući vozom po Evropi, mladi Amerikanac Džesi upozna mladu Francuskinju Selin. Odmah se svide jedno drugome, odluče sići sa voza u Beču te provesti jedan dan zajedno. Pričljivi i otvoreni dotiču mnoge teme, od ljubavi i prvih emocija do reinkarnacije i umjetnosti. Naravno, pri tom se trude svidjeti jedno drugome i prikazati se u najboljem svijetlu.

Kad je Hari upoznao Sali

Hari upoznaje Seli na zajedničkom putu od Čikaga do Njujorka posle završenih studija. Pri ovom prvom susretu raspravljajući o muško-ženskim odnosima Hari iznosi stav koji postaje moto filma, da je pravo prijateljstvo između muškarca i žene nemoguće.

Doručak kod Tifanija

Prizorom Odri Hepburn ispred draguljarnice počinje ovaj film. Kad se mladi pisac Paul Varjak doseli u kuću čuje dreku stanodavca na koja ga je opet probudila zbog ključeva. Zaljubljuju se na prvi pogled, ali Paulu se ne sviđa njeno zanimanje escort djevojke. Holi je glamurozna, ali nedostižna, a film volimo i radi njenog sjajnog stila.

Ponoć u Parizu

Gil i njegova verenica dolaze u Pariz, gde on namjerava da završi svoj roman. Budući da se veoma razlikuje od svoje površne buduće supruge, Gil uživa u vremenu koje provede sam, u lutanju pariškim uličicama. Jedne večeri, pošto crkvena zvona oglase ponoć, njegovu pažnju privlači vesela ekipa u automobilu iz dvadesetih. Na njihov nagovor, ulazi u kola i iznenada prolazi kroz vreme – zatiče se u društvu Pabla Pikasa, Salvadora Dalija i Ernesta Hemingveja.

U dobru i u zlu

Pat Solatano je izgubio sve, kuću, ženu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima, ali nezadovoljan time odlučiti učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu djevojku Tifani, koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakomplikuju. Ona mu odluči pomoći da vrati svoj stari život ako on zauzvrat pomogne njoj. Međutim, sve će se promijeniti kada sudbina upetlja svoje prste…

Reci bilo šta

Edi Marfi je Džek Makol, brbljivi književni agent koji može da sklopi ugovor bilo kad i bilo gde. Nakon što je slagao duhovnog vođu, shvata da mu život zavisi od čarobnog drveta s 1000 listova, od kojih svaki predstavlja po jednu njegovu riječ.

Ameli

Francuska romantična komedija a blagim dodirom fantazije o mladoj djevojci iz naslova koja traži ljubav sebi i drugima u Parizu. Simpatično, drugačije i zabavno.

Šta nam predlažete za februar?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije