Hrabra LolaLoliteti

LOLITETI: Šmizlin nakit: Obišao je kosu, uho, vrat, ruku i došao do srca onih koje ga rado nose

Dobar nakit trebalo bi da bude ukras svake žene. Ako cijenite dobre handmade ideje, tu je Šmizlin nakit. Da vas spremi i uljepša tako da svaki dan bude posebna prilika. Zlatne ruke Maje Stojković, diplomirane inženjerke prehrambene tehnologije, učiniće da…

Žana Gauk

Dobar nakit trebalo bi da bude ukras svake žene. Ako cijenite dobre handmade ideje, tu je Šmizlin nakit. Da vas spremi i uljepša tako da svaki dan bude posebna prilika.

Zlatne ruke Maje Stojković, diplomirane inženjerke prehrambene tehnologije, učiniće da blistate.

„Prvi komad nakita napravila sam početkom 2014. godine, kao rezultat želje da svoje odijevne kombinacije upotpunim nakitom ručne izrade. S obzirom na moje odrastanje u kreativnoj porodici, gdje mi majka već 15 godina ima krojački salon, moja potreba da svakoj haljini koja izađe iz njenog salona dodam mrvicu svog glamura bila je još veća. Ono što je bilo dodatni podstrek za početke je inženjerska misao koju sam svakodnevno razvijala na fakultetu. Ona mi je bila pravi vjetar u leđa, jer sam stvarala nešto na čemu sam mogla ostaviti svoj lični pečat“, otkriva Maja.

Zaista je veliki izbor Vašeg nakita. Čime se Šmizla „kinđuri“?

Izbor nakita je veliki, a srazmjeran potražnji. U Šmizlinoj radionici ne postoji ograničenje niti nemoguće. Međutim, ono što djevojke najčešće traže pa se i najčešće izrađuje su naušnice, iako u poslednje vrijeme veliku pažnju zahtijevaju razni modeli čoker ogrlica. Pored naušnica i čokera, izrađujem i ogrlice sa kristalima i perlicama. Za toplije dane, šarene narukvice su nezaobilazan modni detalj. Koristim veliki broj kristala, cirkona i perli koji odaju jedinstvenost, dok se kao osnova koriste metalne podloge i dijelovi, konopci, kožice, čipke, filc i drugi komadi.

S obzirom na moje odrastanje u kreativnoj porodici, gdje mi majka već 15 godina ima krojački salon, moja potreba da svakoj haljini koja izađe iz njenog salona dodam mrvicu svog glamura bila je još veća”.

Kažete da je ciklama Vaša boja. Koje boje su dio lepeze Šmizlinog nakita?

Ciklama je definitivno moja boja. Smatram da odaje ženstvenost sa primjetnom dozom romantike i elegancije. Međutim, s obzirom na to da se o ukusima ne raspravlja ni u Šmizlinoj radionici, lepeza boja je zaista velika. Zastupljene su sve dugine boje, a posebnu pažnju odajem opalu, roze kvarcu, tirkizu, aventurinu, žadu i smaragdu, jer su to boje koje prepoznajem na djevojkama koje poručuju nakit za sebe.

Žene vole efektan aksesoar. Šta najčešće traže?

Da žene vole efektan aksesoar, mala je riječ. Obožavaju ga i uživaju noseći ga. Ono što se Šmizli stalno stavlja kao novi zadatak je izrada glamuroznih naušnica sa velikim brojem sitnih detalja. Veoma često izrađujem nakit bez sugestija djevojaka koje ga žele, uključim maštu i stvaram. I najčešće se desi da je upravo to ono što mnoge žele da nose. Međutim, bez obzira na sve, ono što nikad ne izlazi iz mode i uvijek je traženo je nakit koji je pažljivo i kvalitetno izrađen od najfinijih materijala, te da pristaje karakteru i željama onih koje ga nose.

Pored naušnica i čokera, izrađujem i ogrlice sa kristalima i perlicama. Za toplije dane, šarene narukvice su nezaobilazan modni detalj. Koristim veliki broj kristala, cirkona i perli koji odaju jedinstvenost, dok se kao osnova koriste metalne podloge i dijelovi, konopci, kožice, čipke, filc i drugi komadi.

Pamtite li neku neobičnu narudžbu?

Ništa što stvaram nije obično. Ali, bilo je i posebnih zahtijeva i tada je trebalo dodatnog truda i mašte. To su bile djevojke koje su željele da izađu iz granica već nametnutih komada nakita koji se redovno serviraju. Želja su bile ogrlice koje nisu sastavljene od savršeno uklopljenih kristala, tako da je to bio pravi izazov. S tim u vezi izrađena je prva ogrlica od filca. S vremenom, ideju koja je uspješno realizovana, proširila sam na ogrlice od filca koje su sadržavale malog junaka iz crtanih filmova koji se odlično uklapao u cjelokupnu priču.

Gdje sve možemo da nosimo Šmizlu?

Šmizlin nakit je namijenjen djevojkama i ženama koje odišu elegancijom i prefinjenošću, onima koje uživaju u detaljima i znaju da ih nose. Prilagodljiv je poslovnim ženama, studenticama, kao i onim djevojkama koje ga nose u noćnim izlascima i na drugim proslavama.

Zastupljene su sve dugine boje, a posebnu pažnju odajem opalu, roze kvarcu, tirkizu, aventurinu, žadu i smaragdu, jer su to boje koje prepoznajem na djevojkama koje poručuju nakit za sebe.

Kuda putuje Šmizla?

Šmizlin nakit je u nešto više od dvije godine proputovao kroz dvije, a evo uskoro i kroz treću novogodišnju noć, maturske zabave, osmomartovske i druge proslave. Odlično je krasio djevojke na izvedbi Studentskog bala. Najčešće ga nose djevojke koje žive u granicama BiH. Mada je neophodno napomenuti da su nešto veće narudžbe otputovale u zemlje inostranstva, najčešće Švajcarsku, Austriju, Njemačku, kao i Italiju, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.  Pored ovih geografskih podjela, otišao je na jedno važnije putovanje. Obišao je kosu, uho, vrat, ruku i na kraju došao do srca onih koje ga rado nose.

Šmizla planira…

Planovi su tu za svaki dan, a ujedno i za godinu koja je tu za nekoliko dana. Šmizla i u 2017. godini planira da isprati sve želje djevojaka koje podržavaju kreativni rad te da se uklopi u modne trendove koji nam se svakodnevno serviraju. Takođe, obećava pregršt noviteta i potpunu predanost radu.

Šmizlin nakit je u nešto više od dvije godine proputovao kroz dvije, a evo uskoro i kroz treću novogodišnju noć, maturske zabave, osmomartovske i druge proslave.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije